Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πρόγραμμα Win 7 codecs:


Το πρόγραμμα Win 7 codecs, εγκαθίσταται σε υπολογιστές με εγκατεστημένα τα Windows 7 και δίνει τη δυνατότητα υποστήριξης αναπαραγωγής αρχείων ήχου και video, όπως είναι δηλαδή και το πρόγραμμα K-lite, υποστηρίζοντας τις μορφές:
3gp, avi, mp3, mp4, flv, κλπ.

Είναι κάτι αντίστοιχο με το K-lite, απλώς οι δυνατότητες του είναι περισσότερες και η εγκατάσταση του πολύ πιο εύκολη, δεν χρειάζεται δηλαδή να μαρκάρουμε μία προς μία τις μορφές των αρχείων ήχου και video κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, όπως στο K-lite.

Το Win 7 codecs είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα:
και θα πατήσουμε στο Link Win 7 codecs.

Η εγκατάσταση του είναι απλή και εύκολη:
1.       Εκτελούμε το αρχείο και στην πρώτη καρτέλα που εμφανίζεται, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε Space.
2.       Στη δεύτερη καρτέλα, κάνουμε αποδοχή των όρων άδειας χρήσης και πατάμε Επόμενο.
3.       Στην Τρίτη καρτέλα, επιλέγουμε πλήρης εγκατάσταση και πατάμε Επόμενο.
4.       Στην επόμενη καρτέλα, δεν πειράζουμε τίποτα, απλώς πατάμε επόμενο.
5.       Στην επόμενη καρτέλα, ζητάει να εγκαταστήσουμε μια πρόσθετη μπάρα εργασιών, τη Whether bar. Καλό είναι να ξεμαρκάρουμε αυτή την επιλογή πατώντας το Space στο σχετικό πλαίσιο και να πατήσουμε επόμενο.
6.       Στην τελευταία καρτέλα, βρίσκουμε το κουμπί εγκατάσταση και πατάμε Space.
7.       Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Τέλος και πατάμε Space.

Σημειώνουμε εδώ ότι μετά την εγκατάσταση του Win 7 codecs, δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία ρύθμιση. Απλώς, μπορούμε να αναπαράγουμε οποιαδήποτε μορφή αρχείου ήχου ή Video, χρησιμοποιώντας τα γνωστά προγράμματα Windows media player και Winamp.
Προεραιτικά, εάν θέλει κανείς να μεταβάλλει κάποια ρύθμιση, μπορεί να το κάνει πηγαίνοντας από το μενού έναρξη, μετά προγράμματα και τέλος με τα βελάκια, βρίσκει το πρόγραμμα Shark Win 7 codecs και αφού ανοίξει το υπομενού με δεξί βελάκι, πατάει Enter στη μια και μοναδική επιλογή Settings.
Εκεί, υπάρχουν καρτέλες για κάθε μορφή αρχείου ήχου ή video, όπου δίνονται οι επιλογές ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης της υποστήριξης των εν λόγω μορφών αρχείων, αλλά και με πιο μέσο θέλουμε να αναπαράγονται, π.χ. Winamp, Windows media player, κ.λ.π
Καλό είναι όμως να μην πειράξουμε τίποτα από όλα αυτά, κυρίως οι αρχάριοι χρήστες, διότι είναι όλα προεπιλεγμένα και ρυθμισμένα.
Καλή πλοήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου