Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Οδηγίες για την εγκατάσταση της φωνής του Δημήτρη

Η Φωνή του Δημήτρη, αποτελείται απο 2 αρχεία, το info vox, το οποίο είναι η μηχανή του συνθέτη και το Greek voice, το οποίο είναι ο Δημήτρης.
Πρώτα εγκαθιστούμε το Info vox, ως εξείς:
1. Εκτελούμε το αρχείο Info vox exe και στο πινακάκι  που εμφανίζεται για επιλογή γλώσσας, απλώς βρίσκουμε το κουμπί Okay και πατάμε το Space.
2. Στην πρώτη καρτέλα που εμφανίζεται, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε το Space.
3. Στην επόμενη καρτέλα κάνουμε αποδοχή τους όρους χρήσης και έπειτα, βρίσκουμε το κουμπί επόμενο και πατάμε το Space.
4. Τέλος, στην επόμενη καρτέλα δεν πειράζουμε τίποτα, βρίσκουμε το κουμπί επόμενο και πατάμε το Space και μώλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πατάμε το Okay.

Για το αρχείο του Δημήτρη, εκτελούμε το αρχείο Greek voice exe, και στο πινακάκι που εμφανίζεται, επιλέγουμε αποδοχή των όρων χρήσης και έπειτα, βρίσκουμε το κουμπί επόμενο και πατάμε το Space.
Στη συνέχεια, στο πινακάκι που εμφανίζεται για επιλογή γλώσσας, απλώς βρίσκουμε το κουμπί `Okay και πα`τάμε το Space.
Τέλος, στις επόμενες 3 καρτέλες που θα εμφανίζονται διαδοχικά, απλώς βρίσκουμε το κουμπί επόμενο και πατάμε το Space και μώλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πατάμε το κουμπί Okay.

Οσων αφορά για την εισαγωγή άδειας:
1. Απο το μενού έναρξη, πηγαίνουμε στα προγράμματα και βρίσκουμε το πρόγραμμα Acapella group και ανοίγουμε το υπομενού με δεξί βελάκι.
2. Στη συνέχεια, στο 1 και μοναδικό εικονίδιο που υπάρχει, δηλαδή το info vox voice, ανοίγουμε το υπομενού με δεξί βελάκι και τέλος με πάνω βελάκι, βρίσκουμε την επιλογή license manager και πατάμε το Enter.
3. Στην καρτέλα που εμφανίζεται, βρίσκουμε το κουμπί Inport license file και πατάμε το Space.
4. Εδώ μας ζητάει να εισάγουμε το αρχείο που μας δώθηκε απο την εταιρεία, όταν αγοράσαμε το προϊόν το οποίο έχει την επέκταση .lic. Κάνουμε διερεύνηση και βρίσκουμε το φάκελο όπου έχουμε το συγκεκριμένο αρχείο αποθηκευμένο, το οποίο ονομάζεται Info vox.lic και μώλις το βρούμε, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί άνοιγμα και πατάμε το Space.
5. Τέλος, στο πινακάκι που εμφανίζεται, μας ζητάει εάν θέλουμε να κρατήσουμε ως Backup το αρχείο που μώλις εισάγαμε.
Επειδή όμως υπάρχει είδη το συγκεκριμένο αρχείο, απλώς επιλέγουμε Οχι και πατάμε το Space.

Επιλογή της φωνής στο Sapi5:
1. Απο το μενού έναρξη, πηγαίνουμε στο μενού ρυθμίσεις και στη συνέχεια ανοίγουμε τον πίνακα ελέγχου, όπου βρίσκουμε την επιλογή ομιλία και πατάμε το Enter.
Να σημειωθεί εδώ ότι για τους χρήστες των Windows 7, θα βρούν πρώτα την επιλογή αναγνώρηση ομιλίας και στη συνέχεια, στην καρτέλα που θα τους ανοίξει, βρίσκουν την επιλογή κείμενο σε ομηλία και πατάνε το Space.
Μετά τα επόμενα βήματα είναι τα ίδια.
2. Απο τις διαθέσιμες επιλογές, βρίσκουμε με τα βελάκια τη φωνή του δημήτρη και μώλις επιλέγεται, ακούμε να μας μιλάει ο Δημήτρης.
3. Τέλος, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε το Space.

Εισαγωγή της φωνής στο Jaws:
Μώλις φορτώσουμε το Jaws, πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Insert+Control+S και στο πινακάκι που εμφανίζεται, βρίσκουμε με τα βελάκια το Sapi5 και πατάμε το Enter.
Αμέσως ακούμε πιά να μας μιλάει ο Δημήτρης.
Οσων αφορά για την παραμετροποίηση:
1. Πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Insert+J και ανοίγει ο πίνακας του Jaws.
2. Απο την επιλογή Options, ανοίγουμε το υπομενού με δεξί βελάκι και στη συνέχεια, απο την επιλογή Voices, ανοίγουμε το υπομενού με δεξί βελάκι και βρίσκουμε την επιλογή Voice ajastment και πατάμε το Enter.
3. Στην καρτέλα που εμφανίζεται, πατάμε 5 φορές το Tab και βρίσκουμε την επιλογή Voice rate. Εδώ με πάνω και κάτω βελάκι, ρυθμίζουμε το πόσο γρήγορα ή αργά θέλουμε να μιλάει ο Δημήτρης, δηλαδή η ταχύτητα ομηλίας. Προτίνεται να ρυθμίζεται στο 70 τοις 100.
4. Στη συνέχεια πατάμε 3 φορές το Tab και βρίσκουμε την επιλογή Voice volume, όπου εδώ ρυθμίζουμε με πάνω και κάτω βελάκι την ένταση της φωνής. Προτίνεται να ρυθμίζεται πάντοτε στο 100.
5. Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Save και πατάμε το Space.
6. Στο πινακάκι που εμφανίζεται, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε το Space.
7. Στο επόμενο πινακάκι, όπου μας ρωτάει εάν θέλουμε να είναι αυτό το προκαθορισμένο προφιλ, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Ναι και πατάμε το Space.
8. Τέλος, επιστρέφουμε στην καρτέλα παραμετροποίησης του συνθέτη. Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε το Space και κλείνουμε το παράθυρο και σόζονται οι ρυθμίσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου