Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να ρυθμιστεί ένας υπολογιστής για άτομα με οπτική αναπηρία, καθώς επίσης πώς πρέπει να γίνεται η χρήση του απο τα εν λόγω άτομα. Επιπλέον, παρατίθενται οδηγίες χρήσης διαφόρων προγραμμάτων και λειτουργιών, απαραίτητα στην καθημερινότητα των ατόμων με πρόβλημα όρασης
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015
Euro taxi Βόλος, τώρα και στο Smart phone
Μια πάρα πολύ καλή και χρήσιμη εφαρμογή αναπτύχθηκε για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση όλων, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι του Βόλου, είτε επισκέπτες.
Η εφαρμογή Euro taxi Βόλος, τώρα διαθέσιμη για κινητά Smart phone με Android, αλλά και Iphone.
Στο παρόν κείμενο, θα περιγραφτεί η χρήση για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android.
Η εφαρμογή ονομάζεται Volos taxi και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και να κάνετε εγκατάσταση από εδώ:
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.iqs.volos_taxi
Σημειώνεται ότι για να λειτουργήσει η εφαρμογή, θα πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι στο Internet, είτε μέσω Wifi, είτε μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει ενεργοποιημένη η επιλογή Τοποθεσία.
Περισσότερα για τις υπηρεσίες του Eurotaxi Βόλος, διαβάστε στην παρακάτω ιστοσελίδα:
http://volos-taxi-service.gr/Volos-Taxi.asp?Code=000000#.VeRCQJXsmc0
Τρόπος χρήσης:
Όταν εγκαθιστούμε την εφαρμογή και την ανοίγουμε για πρώτη φορά, επιλέγουμε στο κάτω μέρος της οθώνης το κουμπί εγγραφή, όπου εκεί μας ανοίγει μια φόρμα, όπου συμπληρώνουμε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, το όνομα και το επόνυμο μας, στα αντίστοιχα πεδία.
Επειτα, πατάμε στο κουμπί Εγγραφή.
Αμέσως, μας αποστέλλεται ένα SMS στο κινητό μας, με έναν τετραψήφιο αριθμό.
Όταν πατήσουμε στο κουμπί εγγραφή, θα εμφανιστεί παράθυρο με ένα πλαίσιο επεξεργασίας, όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε τον κωδικό ενεργοποίησης, τον οποίο λάβαμε με SMS.
Όταν πληκτρολογήσουμε τον τετραψήφιο κωδικό, πατάμε στο κουμπί Ενεργοποίηση.
Πλέον, είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή.
Αν έχουμε είδη κάνει εγγραφή από παλιά και εγκαταστήσουμε εκ νέου την εφαρμογή στη συσκευή μας, τότε στο παράθυρο που θα μας ανοίξει για πρώτη φορά, δεν θα επιλέξουμε το κουμπί εγγραφή, αλλά στο πλαίσιο επεξεργασίας ακριβώς από πάνω, θα πληκτρολογήσουμε τον αριθμό κινητού που χρησιμοποιήσαμε κατά την εγγραφή και θα πατήσουμε το κουμπί σύνδεση.
Βρισκόμαστε τώρα στο βασικό παράθυρο και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε χρήση της εφαρμογής.
Στο κάτω μέρος της οθώνης, υπάρχουν 3 κουμπιά, τα οποία είναι χωρίς ετικέτα και ως εκτούτου, εμείς που χρησιμοποιούμε συνθέτη ομιλίας όπως το Google talkback, θα πρέπει να ονομάσουμε αυτά τα κουμπιά.
Το κάτω και αριστέρά, είναι το κουμπί μενού.
Το δεύτερο στη μέση της οθώνης και κάτω, είναι η κλήση ταξί και το τρίτο και δεξιά, πάλι στο κάτω μέρος της οθώνης, είναι ο τρόπος εμφάνισης, π.χ. κανονικό.
Λίγο πάνω και δεξι΄΄α στην οθώνη, υπάρχει το κουμπί η τοποθεσία μου, το οποίο δε χρειάζεται προσθήκη ετικέτας.
Στο πάνω μέρος της οθώνης, υπάρχει το πλαίσιο επεξεργασίας, όπου εμφανίζει τη διεύθυνση παραλαβής, την οποία εντοπίζει αυτόματα κατά προσέγκιση, μέσω της τοποθεσίας Google και μέσω των χαρτών Google.
Αν θέλουμε να γράψουμε συγκεκριμένη διεύθυνση, π.χ. Αργοναυτών 58 Βόλος, τότε πατάμε το αντίστοιχο πλαίσιο επεξεργασίας, σβήνουμε το υπάρχον κείμενο και πληκτρολογούμε τη διεύθυνση που θέλουμε.
Είναι απαραίτητο να γράψουμε την πόλη.
Ακριβώς κάτω από το πλαίσιο επεξεργασίας, θα εμφανιστεί η διεύθυνση που βρέθηκε, π.χ. Αργοναυτών 58, 38221 Βόλος.
Αν είμαστε σύμφωνοι, τότε πατάμε στην συγκεκριμένη επιλογή.
Αν το κείμενο που εμφανίζεται στο πλαίσιο επεξεργασίας είναι σωστό από πρίν, δηλαδή η εφαρμογή βρήκε αυτόματα την τοποθεσία μας, τότε πατάμε το σχετικό κουμπί που υπάρχει πάνω από το πλαίσιο επεξεργασίας.
Στη μέση της οθώνης και ακριβώς κάτω από το πλαίσιο επεξεργασίας, εμφανίζεται η ένδειξη Εκτιμόμενος χρόνος, όπου μας λέει σε πόσα λεπτά θα είναι το ταξί στην πόρτα μας, από τη στιγμή που θα το καλέσουμε.
Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί Κλήση ταξί.
Εκεί, εμφανίζονται κάποιες επιλογές:
Ως προεπιλογή, εμφανίζει ότι θέλουμε ένα ταξί.
Αν θέλουμε 2 ή περισσότερα, τότε πατάμε το σχετικό κουμπί στη δεξιά πλευρά της οθώνης και στη μέση, με την ένδειξη Προσθήκη ταξί.
Επειδή και αυτό το κουμπί είναι χωρίς ετικέτα, χρειάζεται να το ονομάσουμε.
Το ίδιο και το κουμπί αφαίρεση ταξί, το οποίο βρίσκεται στη μέση και αριστερά της οθώνης.
Στη μέση της οθώνης, υπάρχει το κουμπί περισσότερα, είναι προεραιτικό, το οποίο αν το επιλέξουμε, υπάρχουν πρόσθετες επιλογές, εμφανίζονται 2 πλαίσια επεξεργασίας, όπου έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε διεύθυνση προρισμού και κάποια σημείωση προεραιτικά, στο αντίστοιχο πλαίσιο.
Σέρνοντας με 2 δάχτυλα από κάτω προς τα πάνω, εμφανίζεται και η επιλογή με την ένδειξη Προγραμματίστε ραντεβού, η οποία είναι μια ξεμαρκαρισμένη επιλογή.
Αν τη μαρκάρουμε, θα μας εμφανίσει τα πλαίσια επεξεργασίας της ημερομηνίας και της ώρας, όπου θα πρέπει να ρυθμίσουμε σωστά, ώστε να προγραμματίσουμε το ραντεβού.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο προγραμματισμού του ραντεβού, υπάρχουν στο τέλος του κειμένου, στην περιγραφή του Μενού.
Αν τελειώσουμε με όλα αυτά, τότε πατάμε στο κουμπί επιβεβαίωση, το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθώνης και δεξιά.
Αν δεν θέλουμε ταξί και έχουμε μετανιώσει, τότε πατάμε στο κουμπί άκυρο, στο κάτω μέρος της οθώνης και αριστερά.
Πατώντας στο κουμπί επιβεβαίωση, μας συνοψίζει τις πληροφορίες που εισάγαμε στο προηγούμενο παράθυρο, δηλαδή τη διεύθυνση παραλαβής, τη διεύθυνση προορισμού αν εισάγαμε και την πρόσθετη σημείωση.
Εκεί, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε να κάνουμε αλλαγή διεύθυνσης παραλαβής, όπου μπορούμε να τροποποιήσουμε αν θέλουμε τη διεύθυνση που θα μας παραλάβει το ταξί.
Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα τροποποίησης του προγραμματισμένου μας ραντεβού, ή της προεραιτικής σημείωσης που γράψαμε παραπάνω, καθώς και τον τόπο προορισμού μας.
Αν όλα είναι εντάξει, πατάμε στο κουμπί κλήση ταξί, στο κάτω μέρος της οθώνης και δεξιά, ενώ αν δεν θέλουμε ταξί, πατάμε στο κουμπί άκυρο, στο κάτω μέρος της οθώνης και αριστερά.
Ας δούμε τώρα τις επιλογές του μενού:
Στην κορυφή της λίστας, υπάρχει το κουμπί Σχετικά με.
Οι επόμενες επιλογές, είναι Λογαριασμός, οι ρυθμίσεις της εφαρμογής, το ιστορικό κλήσεων, Ραντεβού, πώς δουλεύει και η αποσύνδεση.
Στο τέλος της λίστας, αναγράφεται η έκδοση της εφαρμογής.
Στην επιλογή λογαριασμός, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και να επεξεργαστούμε τα στοιχεία του λογαριασμού μας, με τα οποία κάναμε εγγραφή.
Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, δεν έχουμε να πειράξουμε τίποτα.
Στο ιστορικό κλήσεων, αποθηκεύονται όλες οι κλήσεις που έχουμε κάνει μέσω της εφαρμογής, δηλαδή όλα τα ταξί που έχουμε καλέσει συνολικά και τις διευθύνσεις παραλαβής, ώστε αν θέλουμε να καλέσουμε ταξί σε έναν προορισμό που έχουμε ξανακαλέσει, τότε χρησιμοποιούμε τη σχετική επιλογή μέσω του ιστορικού κλήσεων.
Στην επιλογή Ραντεβού, έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε ένα ραντεβού, δηλαδή να έρθει να μας παραλάβει ένα ταξί από τη διεύθυνση που θέλουμε, μια συγκεκριμένη μέρα και ημερομηνία, καθώς και συγκεκριμένη ώρα, π.χ. 5 Σεπτεμβρίου του 2015, ώρα 9.00 το πρωί.
Στο σχετικό πίνακα, ο οποίος υπάρχει στη μέση της οθώνης, επιλέγουμε στο αριστερό μέρος της οθώνης και λίγο προς τη μέση την επιλογή Από, δηλαδή από πότε θέλουμε να ισχύει το ραντεβού μας, π.χ. από 5 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 9 το πρωί.
Υπάρχει μια σειρά με 3 πλαίσια επεξεργασίας, όπου στο αριστερό ρυθμίζουμε τη μέρα, π.χ. αν θέλουμε 5 Σεπτεμβρίου του 2015, θα ορίσουμε τον αριθμό 5, στο μεσαίο πλαίσιο, ρυθμίζουμε το μήνα, όπου εκεί θα επιλέξουμε τον Σεπτέμβρη και στο δεξιό πλαίσιο, ρυθμίζουμε το έτος, όπου επιλέγουμε 2015.
Σε κάθε πλαίσιο επεξεργασίας, υπάρχουν αντίστοιχα 2 κουμπιά, ένα πάνω και ένα κάτω από κάθε πλαίσιο, όπου το επάνω κουμπί, αυξάνει αντίστοιχα τη μέρα, το μήνα, ή το έτος, για παράδειγμα, στο πλαίσιο επεξεργασίας του έτους, αν πατήσουμε το κουμπί αύξησης, θα μας το ανεβάσει κατά ένα έτος, δηλαδή 2016.
Αντίστοιχα, τα κουμπιά μείωσης που βρίσκονται κάτω από κάθε αντίστοιχο πλαίσιο επεξεργασίας, κάνουν την αντίθετη κίνηση προς τακάτω, για παράδειγμα, αν υπάρχει επιλεγμένο το 2015 και πατήσουμε το κουμπί μείωσης, θα μας πάει στο 2014.
Κάτω από αυτή τη σειρά με τα πλαίσια επεξεργασίας και τα κουμπιά τους, υπάρχει άλλη μια σειρά με 2 πλαίσια επεξεργασίας, όπου ρυθμίζουμε την ώρα και τα λεπτά αντίστοιχα.
Όπως και παραπάνω, έτσι και εδώ, υπάρχουν σε κάθε πλαίσιο επεξεργασίας πάνω και κάτω τα σχετικά 2 κουμπί αύξησης και μείωσης, όπου μπορούμε να αυξήσουμε, ή να μειώσουμε αντίστοιχα την ώρα, ή τα λεπτά, ανάλογα με το τι θέλουμε.
Επίσης, ρυθμίζουμε εάν θέλουμε να είναι πρό μεσημβρίας, ή μετά μεσυμβρίας, επιλέγοντας τα αντίστοιχα κουμπιά.
Μώλις ολοκληρώσουμε και αυτά τα βήματα, επιλέγουμε στο κάτω μέρος της οθώνης και δεξιά το κουμπί Επιλογή
Κάνουμε το ίδιο και για την επιλογή Εως, δηλαδή μέχρι πότε θέλουμε να ισχύει το ραντεβού μας, π.χ 5 Σεπτεμβρίου του 2015, ώρα 10 το πρωί.
Στην επιλογή πώς δουλεύει, εμφανίζεται σχετικ΄οκείμενο με οδηγίες της εφαρμογής.
Τέλος, υπάρχει η επιλογή Αποσύνδεση, όπου μπορούμε να από συνδεθούμε από το λογαριασμό μας και αν θέλουμε να κάνουμε σύνδεση εκ νέου, ή να εγγραφούμε με διαφορετικό λογαριασμό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου