Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να ρυθμιστεί ένας υπολογιστής για άτομα με οπτική αναπηρία, καθώς επίσης πώς πρέπει να γίνεται η χρήση του απο τα εν λόγω άτομα. Επιπλέον, παρατίθενται οδηγίες χρήσης διαφόρων προγραμμάτων και λειτουργιών, απαραίτητα στην καθημερινότητα των ατόμων με πρόβλημα όρασης
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016
E-rhetor Greekback
Μια μηχανή σύνθεσης ομιλίας, η οποία υποστηρίζει το Google Talkback και συνεργάζεται άψογα.
Το Greekback, είναι ένας συνθέτης ομιλίας για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, ο οποίος παρέχει πλήρη υποστήρηξη της ελληνικής γλώσσας.
Εγκαθιστώντας την εφαρμογή στη συσκευή τους, όλοι οι έλληνες χρήστες Smart phone με Android, θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα μενού, στον τηλεφωνικό κατάλογο, στο μητρώο των κλήσεων, στις εφαρμογές της συσκευής, αλλά και στα μηνύματα SMS.
Συγκεκριμένα για τα μηνύματα SMS, όλοι οι άλλοι συνθέτες ομιλίας όπως το Espeak TTS, ο Δημήτρης της Acapela Group, αλλά και το Vocalizer TTS με τους συνθέτες Μελίνα και Νίκο, ;έχουν πρόβλημα στην ανάγνωση των SMS, αφού άλλα γράμματα διαβάζονται ως ελληνικά και άλλα ως αγγλικά, με αποτέλεσμα να μη βγαίνει νόημα από την ανάγνωση των κειμένων SMS.
Για παράδειγμα, Γράμματα όπως Γ, Δ, Θ, Λ, Ξ, Π, Σ, Φ, Ψ και Ω, διαβάζονται κανονικά ως ελληνικά.
Τα υπόλοιπα γράμματα, διαβάζονται αγγλικά, όπως:
A, B, E, Z, H, I, K, M, N, O, το Ρ διαβάζεται ως P αγγλικό κεφαλαίο, T, Y, X.
Παρατηρούμε εδώ ότι τα γράμματα Η και Χ, διαβάζονται ως H αγγλικό και X αγγλικό αντίστοιχα.
Ετσι, λέξεις όπως Καλημέρα, εμφανίζεται ως kaλhmepa.
Η λέξη Χρήση, εμφανίζεται ως xphσh.
Η λέξη χρέωση, εμφανίζεται ως xpeωσh.
Όλα τα παραπάνω, κάνουν δισνόητη την ανάγνωση των μηνυμάτων.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και όλες οι συσκευές παλιές και νέες, έχουν ως προεπιλεγμένη κωδικοποίηση το αλφάβητο GSM, πρόκειται για ένα είδος γραμματοσειράς που άλλα γράμματα τα εμφανίζει ως ελληνικά και άλλα ως αγγλικά.
Οι συσκευές Smart phone, μας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε ως μέθοδο εισαγωγής το Unicode, ή την αυτόματη κωδικοποίηση.
Αυτό όμως, δεν επιλύει το παραπάνω πρόβλημα, αφού όλα τα μηνύματα που θα μας έρχονται θα διαβάζονται πάλι λάθος, αφού θα έχουν συνταχθεί με το αλφάβητο GSM.
Επίσης, αν επιλέξουμε ως μέθοδο εισαγωγής την αυτόματη κωδικοποίηση, ή το Unikode, θα μας περιορίσει τη σύνταξη μεγάλων μηνυμάτων, για παράδειμα μήνυμα 160 χαρακτήρων, θα το χρεωθούμε διπλά, αφού θα μοιραστεί σε 2 μηνύματα των 80 χαρακτήρων.
Ολοι οι άλλοι συνθέτες, δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε λεξικό, ώστε να επιδιορθώσουμε σταδιακά το πρόβλημα, αυτό όμως απαιτεί κόπο, χρόνο και είναι μια ατελέσφορη προσπάθεια, αφού το ελληνικό λεξιλόγιο περιλαμβάνει χιλιάδες, ή και εκατομμύρια λέξεις, πολλές από τις οποίες τις χρησιμοποιούμε καθημερινά.
Ο μόνος συνθέτης που κατάφερε να επιλύσει οριστικά το παραπάνω πρόβλημα, είναι το Greekback της E-rhetor.
Δηλαδή, έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε το οποιοδήποτε SMS, χωρίς την παρέμβαση τρίτης εφαρμογής, ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιο λεξικό, όλα γίνονται απλά και αυτόματα.
Το Greekback στοιχίζει σήμερα 30 ευρώ, αλλά μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την άδεια σε 5 συσκευές ταυτόχρονα, ή διαδοχικά.
Οι χρήστες της Vodafone, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Greekback δωρεάν μέσω της υπηρεσίας Vodafone speaking app.
Για τιχόν μεταβολές στην τιμή, ή στον τρόπο χρήσης των αδειών, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της E-rhetor εδώ:
http://www.e-rhetor.com
Διαβάστε περισσότερα και κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας από το Google play store στην παρακάτω διεύθυνση:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.erhetor.greekback
Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, πηγαίνετε από το μενού εφαρμογές και βρίσκεται την εφαρμογή E-rhetor Greekback και την ανοίγετε.
Στη συνέχεια και για μια μόνο φορά, βγάζει ένα πινακάκι, στο οποίο πατάτε Okay.
Σημειώνεται ότι θα πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι στο Internet, διότι αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε την εφαρμογή.
Εδώ θα μιλήσουμε για τον τρόπο ενεργοποίησης της άδειας, για την αγορά κουπονιού και για τη δοκιμή του Greekback για 10 μέρες.
Ενεργοποίηση προϊόντως:
Ανοίγουμε την επιλογή διαχείρηση άδειας.
Επειτα, εμφανίζει τους όρους άδειας χρήσης.
Σέρνετε προς τα πάνω με το δάχτυλο για να κυλήσει η λίστα, ώσπου να εμφανιστεί το κουμπί αποδοχή και να το επιλέξετε.
Αφού κάνουμε αποδοχή τους όρους άδειας χρήσης, θα εμφανιστεί στην οθώνη το πλαίσιο επεξεργασίας, με την ένδειξη θέση κουπονιού, όπου εισάγουμε το δωδεκαψήφιο κωδικό κουπονιού, που έχουμε προμηθευτεί από την E-rhetor με την αγορά μας.
Στη συνέχεια, πατάμε στο κουμπί ενεργοποίηση και στο πινακάκι που εμφανίζει, πατάμε Okay.
Αμέσως στέλνονται τα δεδομένα μας στον Server της E-rhetor.
Αν είναι επιτυχής η ενεργοποίηση της άδειας μας, μας εμφανίζει μήνυμα ότι η άδεια μας ενεργοποιήθηκε με επιτυχία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, εμφανίζει πάλι σχετικό μήνυμα.
Πατάμε Okay και κλείνει το παράθυρο της άδειας.
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε δοκιμαστικά την εφαρμογή για 10 μέρες, τότε κάνουμε όλα τα παραπάνω, απλώς στη θέση του κουπονιού δεν εισάγουμε κανένα ψηφίο, δηλαδή το αφήνουμε κενό και πατάμε κατευθείαν στο κουμπί Ενεργοποίηση.
Στέλνονται πάλι τα δεδομένα στον Server της E-rhetor και εμφανίζει σχετικό μήνυμα ότι η δοκιμαστική άδεια μας ενεργοποιήθηκε και λίγει την τάδε ημερομηνία.
Στην περίπτωση που θέλουμε να αγοράσουμε νέα άδεια, από τη διαχείρηση αδειών και αφού αποδεχτούμε τους όρους άδειας χρήσης όπως παραπάνω, πατάμε στο κουμπί Αγόρασε με.
Αμέσως μας μεταφέρει σε σχετική εφαρμογή, όπου εισάγουμε όλα τα προσωπικά μας στοιχεία, όπως Ονομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, χώρα και πόλη, καθώς και ένα E-mail.
Μετά, εισάγουμε τα στοιχεία της πιστωτικής, ή χρεωστικής μας κάρτας.
Αφού ολοκληρώσουμε την εισαγωγή όλων των πληροφοριών, πατάμε στο κουμπί αγορά.
Αν εμφανίσει μήνυμα ότι η αγορά μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τότε θα λάβουμε ένα e-mail από την E-rhetor, στο οποίο θα περιέχεται το κουπόνι ενεργοποίησης, δηλαδή ο δωδεκαψήφιος κωδικός.
Αμέσως κάνουμε τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω, δηλαδή την εισαγωγή του κωδικού στο πλαίσιο θέση κουπονιού, για την ενεργοποίηση της εφαρμογής.
Για να επιλέξουμε ως προεπιλεγμένο συνθέτη το Greekback της E-rhetor και να αρχίσει να μιλάει, πηγαίνουμε από το μενού ρυθμίσεις και ανοίγουμε την προσβασιμότητα και εκεί βρίσκουμε το Επιλογές κειμένου σε ομιλία, όπου και το ανοίγουμε.
Βρίσκουμε το E-rhetor Greekback και το επιλέγουμε και στο πινακάκι που εμφανίζει, πατάμε Okay.
Αμέσως αρχίζει να μιλάει και πλέον έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία.
Ο πιο έυκολος τρόπος να ενεργοποιήσουμε την ομιλία, μέσα από την εφαρμογή της E-rhetor που είμαστε και αφού κλείσουμε το παράθυρο της διαχείρησης άδειας, ανοίγουμε την επιλογή έξοδος μετατροπής κειμένου σε ομιλία, όπου πάλι επιλέγουμε το E-rhetor Greekback όπως και παραπάνω.
Τα υπόλοιπα κουμπιά που υπάρχουν, είναι οι ρυθμίσεις προσβασιμότητας, όπου μεταφερόμαστε απευθείας στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας της συσκευής μας και το κουμπί Ρυθμίσεις Talkback, όπου μεταφερόμαστε στις ρυθμίσεις του Talkback.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου