Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τρόπος απενεργοποίησης του Windows messenger στα XP




Για να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη εκίνηση του Windows Messenger στα XP, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
Windows Messenger 4.5 ή νεώτερες εκδόσεις σε υπολογιστή με Windows XP Home Edition ή σε υπολογιστή με Windows XP Professional

Προειδοποίηση Η εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά ζητήματα, τα οποία ίσως απαιτήσουν την επανεγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος. Η Microsoft δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα θέματα που προκύπτουν από την εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) είναι δυνατό να επιλυθούν. Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) με δική σας ευθύνη.

Σημείωση Με αυτήν τη μέθοδο αποτρέπεται η χρήση της υπηρεσίας Windows Messenger από προγράμματα που χρησιμοποιούν τα Messenger API. Το Outlook 2002, το Outlook Express 6 και η δυνατότητα "Απομακρυσμένη Βοήθεια" (Remote Assistance) των Windows XP είναι παραδείγματα προγραμμάτων που χρησιμοποιούν αυτά τα API και εξαρτώνται από την υπηρεσία Windows Messenger.
1.           Ξεκινήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor). Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε regedit.exe και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Εάν το ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου υπάρχει ήδη, μεταβείτε στο βήμα 6:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Messenger\Client
2.           Κάντε κλικ στο παρακάτω δευτερεύον κλειδί μητρώου:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft
3.           Στο μενού Επεξεργασία (Edit), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Δημιουργία (New) και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Κλειδί (Key). Πληκτρολογήστε Messenger για το όνομα του νέου κλειδιού μητρώου και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.
4.           Κάντε κλικ στο παρακάτω δευτερεύον κλειδί μητρώου: key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Messenger
5.           Στο μενού Επεξεργασία (Edit), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Δημιουργία (New) και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Κλειδί (Key). Πληκτρολογήστε Client για το όνομα του νέου κλειδιού μητρώου και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.
6.           Κάντε κλικ στο παρακάτω δευτερεύον κλειδί μητρώου: key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Messenger\Client
7.           Στο μενού Επεξεργασία (Edit), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Δημιουργία (New) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Τιμή DWORD (DWORD Value). Πληκτρολογήστε PreventRun για το όνομα της νέας τιμής DWORD και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.
8.           Κάντε δεξιό κλικ στην τιμή PreventRun που δημιουργήσατε στο βήμα 7 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Τροποποίηση (Modify). Στο πλαίσιο Δεδομένα τιμής (Value data) πληκτρολογήστε 1 και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
9.           Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor).

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου