Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να ρυθμιστεί ένας υπολογιστής για άτομα με οπτική αναπηρία, καθώς επίσης πώς πρέπει να γίνεται η χρήση του απο τα εν λόγω άτομα. Επιπλέον, παρατίθενται οδηγίες χρήσης διαφόρων προγραμμάτων και λειτουργιών, απαραίτητα στην καθημερινότητα των ατόμων με πρόβλημα όρασης
Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020
Microsoft Store
Το Microsoft store, είναι μια εφαρμογή η οποία ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στα Windows 8 και 8.1 και πλέον, υπάρχει ως αναπόσπαστο κομμάτι στα Windows 10.
Λειτουργεί ακριβώς όπως το Google play για τις συσκευές Android, ή το App store, για συσκευές Apple.
Πρόκειται για μια υπηρεσία της Microsoft, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε εφαρμογές στον υπολογιστή μας τόσο της ίδιας της Microsoft, όσο και εφαρμογές τρίτων, όπως προγράμματα αναπαραγωγής video και ήχου, διάφορα άλλα προγράμματα όπως επεξεργασίας κειμένου, εφαρμογές σάρωσης εικόνων και κειμένου από σαρωτές, ή από κάμερα, γνωστές εφαρμογές όπως του Facebook, messenger, Instagram, κ.α.
Επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε παιχνίδια τόσο της Microsoft, όσο και τρίτων κατασκευαστών.
Τέλος, μας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώσουμε και τις εφαρμογές των Windows, ή να προσθέσουμε και νέες δυνατότητες και εφαρμογές.
Μια σημαντική εφαρμογή γνωστή, είναι το Microsoft Office 365, η συνδρομητική εφαρμογή για το Office, που μπορούμε να έχουμε με μηνιαία, ή ετήσια συνδρομή της εφαρμογές Word, Exel, power point, Outlook, κ.α.
Οι χρήστες παλιότερων εκδόσεων των Windows, μπορούν να επισκεφτούν την παρακάτω ιστοσελίδα και να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες και να κάνουν αγορές εφαρμογών από εκεί.
https://www.microsoft.com/el-gr/store/b/home
Η εφαρμογή λειτουργεί πάρα πολύ απλά.
Κατά την εγκατάσταση των Windows 10, όταν εγκαθιστούμε λογαριασμό Microsoft, ρυθμίζεται αυτόματα και το Microsoft store.
Επιπλέον, όταν εγκαθιστούμε την ελληνική γλώσσα σε Αγγλικά Windows, αυτόματα ενημερώνεται το περιβάλλον του Microsoft store στην ελληνική γλώσσα.
Χρήση της εφαρμογής:
Ανοίγοντας την εφαρμογή, εμφανίζεται η καρτέλα με τις προτεινόμενες εφαρμογές και παιχνίδια, όπως παρουσιάζονται και στις εφαρμογές Google play και App store.
Συγκεκριμένα, η πρώτη ενότητα είναι τα προτεινόμενα για την τρέχουσα περίοδο.
Η δεύτερη ενότητα είναι τα προτεινόμενα παιχνίδια, η επόμενη ενότητα είναι οι προτεινόμενες εφαρμογές, επόμενη ενότητα είναι η εφαρμογές επί πληρωμή, επόμενη ενότητα είναι οι προτεινόμενες προσφορές για την τρέχουσα περίοδο, κ.α.
Πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων Sift+Tab, βρίσκουμε το κουμπί περισσότερα, όπου πατάμε το Space και μας εμφανίζει μια λίστα με τις εξής επιλογές:
Λήψεις και ενημερώσεις, ρυθμίσεις, η βιβλιοθήκη μου, λίστα επιθυμιών, εξαργύρωση κωδικού, προβολή λογαριασμού, επιλογές πληρωμής, αγορασμένα και εμφάνιση λιγότερων.
Πατώντας στην επιλογή λήψεις και ενημερώσεις, εμφανίζεται μια λίστα με τις εφαρμογές, τα προγράμματα και τα παιχνίδια που έχουμε εγκατεστημένα στον υπολογιστή μας.
Με μια φορά το Tab, βρίσκουμε το κουμπί λήψη ενημερώσεων, όπου εάν το επιλέξουμε, κάνει έλεγχο για διαθέσιμες ενημερώσεις, ακόμα και για το ίδιο το Microsoft store.
Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος, εμφανίζεται μια λίστα με διαθέσιμες ενημερώσεις.
Αν θέλουμε να ενημερώσουμε την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, πατάμε το Space επάνω της και στο παράθυρο που ανοίγει βρίσκουμε με το Tab το κουμπί ενημέρωση και πατάμε το Space.
Αν θέλουμε να ενημερώσουμε όλες τις εφαρμογές μαζί, στη λίστα που εμφανίζεται, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί ενημέρωση όλων και πατάμε το Space και οι εφαρμογές ενημερώνονται αυτόματα.
Στην καρτέλα των ρυθμίσεων, δεν έχουμε να πειράξουμε τίποτα.
Η πρώτη επιλογή είναι η αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών, η δεύτερη επιλογή είναι η αυτόματη αναπαραγωγή video, ενώ μέσα σε όλα τα άλλα, υπάρχει και η επιλογή αγορά εφαρμογών χωρίς κωδικό πρόσβασης για ταχύτερη ολοκλήρωση των αγορών, όπου είναι ξεμαρκαρισμένη.
Προτείνεται να μην την πειράξουμε.
Στην καρτέλα η βιβλιοθήκη μου, εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια που έχουμε εγκαταστήσει κατά καιρούς, είτε συνεχίζουμε να τις έχουμε εγκατεστημένες, είτε της απεγκαταστήσαμε.
Η επόμενη επιλογή, είναι η προβολή του λογαριασμού, όπου εμφανίζουμε τις πληροφορίες του λογαριασμού μας της Microsoft και τις διαθέσιμες επιλογές.
Επόμενη επιλογή, είναι η επιλογές πληρωμής, όπου εδώ ρυθμίζουμε τις πληροφορίες της χρεωστικής, ή της πιστωτικής κάρτας που θέλουμε να χρησιμοποιούμε για τις αγορές μας.
Επόμενη επιλογή είναι η λίστα επιθυμιών, όπου εκεί εμφανίζονται οι εφαρμογές και τα προγράμματα που έχουμε τοποθετήσει εκεί, για μελλοντική αγορά.
Επόμενη επιλογή, είναι η εξαργύρωση κωδικού, όπου εμφανίζει 1 παράθυρο με 1 πλαίσιο διαλόγου.
Εκεί εισάγουμε έναν κωδικό με 25 ψηφία χειροκίνητα, ενώ πατώντας μια φορά το Tab, βρίσκουμε το κουμπί σάρωση από την κάμερα, όπου μπορούμε να σαρώσουμε τον κωδικό μας από εκεί.
Επόμενη επιλογή είναι τα αγορασμένα, όπου εδώ εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές που αγοράσαμε, ή εγκαταστήσαμε δωρεάν κατά καιρούς.
Τέλος, η επιλογή αποστολή σχολίων, μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε τις παρατηρήσεις και τα σχόλια μας στη Microsoft για το Microsoft store.
Με μια φορά το Sift+Tab, βρίσκουμε το κουμπί εμφάνιση προφίλ, όπου πατώντας το Space, εμφανίζεται μια λίστα με 2 στοιχεία, η εμφάνιση του λογαριασμού μας και η εγκατάσταση εταιρικού, ή σχολικού λογαριασμού.
Με μια φορά το Sift+Tab, βρίσκουμε το κουμπί της αναζήτησης, όπου πατώντας το Space, εμφανίζει το πλαίσιο της αναζήτησης.
Εδώ μπορούμε να πληκτρολογήσουμε το όνομα της εφαρμογής, ή του παιχνιδιού που θέλουμε να αναζητήσουμε και πατάμε το Enter.
Με το Tab, βρίσκουμε τη λίστα με τα διαθέσιμα αποτελέσματα αναζήτησης, όπου πλοηγούμαστε με δεξί και αριστερό βελάκι.
Πριν τη λίστα αυτή, εμφανίζεται το φίλτρο αποτελεσμάτων, όπου μπορούμε να ορίσουμε τι ζητάμε, π.χ. εφαρμογή, παιχνίδια, κ.α.
Για να εγκαταστήσουμε μια εφαρμογή ή πρόγραμμα που θέλουμε, πατάμε το Space επάνω της.
Στο παράθυρο που ανοίγει, διαβάζουμε πληροφορίες για την εφαρμογή, όπως την περιγραφή της, το ιστορικό εκδόσεων πληροφορίες για τον προγραμματιστή και τέλος, τις κρητικές και τα σχόλια, ή τις βαθμολογίες.
Για να την εγκαταστήσουμε, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί λήψη και εγκατάσταση και πατάμε το Enter.
Αν η εφαρμογή είναι με πληρωμή, θα πατήσουμε πάνω στο αναγραφόμενο ποσό.
Εκεί, θα μας ζητήσει να εισάγουμε τον κωδικό pin που χρησιμοποιούμε για τον υπολογιστή μας, ενώ αν δεν έχουμε pin, θα μας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού Microsoft.
Αν έχουμε εισάγει χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, θα γίνει αυτόματα η αγορά.
Αν δεν έχουμε εισάγει κάρτα, θα μας ανοίξει η σελίδα της Microsoft και συγκεκριμένα η καρτέλα εισαγωγής στοιχείων πληρωμής, όπου θα εισάγουμε τα στοιχεία της κάρτας μας.
Με λίγα λόγια, η εφαρμογή Microsoft store, έχει τη λογική και τη φιλοσοφία των γνωστών εφαρμογών Google play και του App store.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου