Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ρύθμιση του Toshiba Bluetooth Stack

Όταν εγκαθιστούμε driver σε Laptop υπολογιστή για το Toshiba Bluetooth Stack, χρειάζεται να κάνουμε ορισμένες ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ένα εικονίδιο στο System tray, με την ονομασία διαχείρηση Bluetooth.
1.       Εκεί, χρειάζεται να πατήσουμε το πλήκτρο Application και από τις επιλογές που εμφανίζονται, επιλέγουμε ρυθμίσεις και πατάμε Enter.
2.       Στην πρώτη καρτέλα που εμφανίζεται, υπάρχει μαρκαρισμένη η επιλογή Γρήγορες ρυθμίσεις. Εάν δεν είναι μαρκαρισμένη, τη μαρκάρουμε με το Space.
3.       Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Επόμενο και πατάμε Space.
4.       Στην επόμενη καρτέλα, μας ζητάει να επιλέξουμε τη συσκευή που θέλουμε να συνδέσουμε, ώστε να επικοινωνεί με τον υπολογιστή μας.
Θα πρέπει να έχουμε ανοίξει το Bluetooth του κινητού μας.
5.       Μαρκάρουμε λοιπόν τη συσκευή που θέλουμε να συνδέσουμε από τη λίστα των διαθέσιμων συσκευών που τιχών θα εμφανιστούν και στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Επόμενο και πατάμε Space.
Προσοχή όμως για όσους χρησιμοποιούν Jaws, διότι θα πρέπει να αλλάξουν πλοήγηση και να επιλέξουν τη συσκευή με το ποντήκι του Jaws, δηλαδή με το πλήκτρο με το αστεράκι πάνω από τον αριθμό 8 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο για σταθερούς υπολογιστές και με το συνδυασμό Insert+8, για φορητούς υπολογιστές.
6.       Αφού επιλέξουμε τη συσκευή και πατήσουμε επόμενο, στην επόμενη καρτέλα θα μας εμφανιστεί ένα πλαίσιο, όπου θα μας ζητήσει να πληκτρολογήσουμε έναν κωδικό ασφαλείας, για μια και μοναδική φορά. Καλό είναι να επιλέξουμε εύκολο κωδικό, π.χ. 123, 1111, 1234, 0000, κ.λ.π.
7.       Αμέσως θα εμφανιστεί στην οθώνη του κινητού μας να πληκτρολογήσουμε τον εν λόγω κωδικό που πληκτρολογήσαμε στον οδηγό του υπολογιστή μας.
Αφού τον πληκτρολογήσουμε, πατάμε το Okay του κινητού και στο επόμενο πινακάκι που θα εμφανιστεί στην οθώνη του κινητού μας για αποδοχή σύνδεσης, απλώς πατάμε στο κουμπί Okay.
8.       Η σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή μας πραγματοποιείται και στον οδηγό του υπολογιστή μας, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Επόμενο και πατάμε το Space.
9.       Στην επόμενη καρτέλα, μας ζητάει να πληκτρολογήσουμε ορισμένα στοιχεία, ώστε να ρυθμίσουμε τις παραμέτρους για το Bluetooth Modem, δηλαδή να συνδεόμαστε στο Internet μέσο κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας το Bluetooth. Εκεί λοιπόν, μας ζητάει να πληκτρολογίσουμε το user name, το Passwort και τον αριθμό κλήσης. Εάν διαθέτουμε τέτοια στοιχεία, τα πληκτρολογούμε στο αντίστοιχο πεδίο το καθένα.
Εάν όμως δεν θέλουμε, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί τέλος και πατάμε Space.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου