Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να ρυθμιστεί ένας υπολογιστής για άτομα με οπτική αναπηρία, καθώς επίσης πώς πρέπει να γίνεται η χρήση του απο τα εν λόγω άτομα. Επιπλέον, παρατίθενται οδηγίες χρήσης διαφόρων προγραμμάτων και λειτουργιών, απαραίτητα στην καθημερινότητα των ατόμων με πρόβλημα όρασης
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
Σχετικά με την ασφάλεια συσκευών Android
Οι χρήστες συσκευών Android, έχουν τη δυνατότητα να προστατεψουν τη συσκευή τους από πιθανή κλοπή, ή βλάβη, να εξασφαλήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να μην εκτεθούν σε κίνδυνο από ανεπιθύμητα τρίτα πρόσωπα.
Αυτό γίνεται μέσω της υπηρεσίας Διαχείρηση συσκευής Android, την οποία μπορούμε να διαχειρηστούμε μέσω της ιστοσελίδας του Google play:
http://play.google.com
Αρχικά, όταν αγοράζουμε μια συσκευή Android και αφού την έχουμε ρυθμίσει κατάλληλα για την προσωπική μας χρήση, έχουμε εγκατεστημένες τις εφαρμογές που θέλουμε και φυσικά έχουμε συνδέσει το λογαριασμό μας της Google στο Google play, τότε θα πάμε από τις ρυθμίσεις, θα ανοίξουμε την επιλογή Ασφάλεια και μετά το Διαχειρηστές συσκευών Android.
Θα μαρκάρουμε τη μια και μοναδική επιλογή που υπάρχει, δηλαδή ενεργοποίηση διαχείρησης συσκευής Android και στο πινακάκι που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε το κουμπί Ενεργοποίηση.
Ας δούμε τώρα τις επιλογές διαχείρησης που έχουμε:
Πηγαίνουμε στη σελίδα:
http://play.google.com
Κάνουμε σύνδεση στο λογαριασμό μας.
Επιλέγουμε ρυθμίσεις και έπειτα την επιλογή διαχείρηση συσκευής.
Αμέσως εμφανίζεται πλαίσιο διαλόγου στο οποίο μας ζητάει να πληκτρολογήσουμε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού μας της Google για επιβεβαίωση.
Επειτα, εμφανίζει ένα πινακάκι στο οποίο μας συμβουλεύει ότι εάν έχει γίνει απώλεια της συσκευής μας, να μην κάνουμε καμιά ενέργεια από μόνοι μας και να απευθυνθούμε στις αρμόδιες αρχές.
Πατάμε στο κουμπί Αποδοχή.
Αν έχουμε παραπάνω από μια συσκευές στο λογαριασμό μας, τότε θα μας εμφανίσει τη συσκευή που είχαμε συνδέσει στη Google τελευταία φορά.
Αν θέλουμε να εμφανίσουμε όλες τις συσκευές μας, πατάμε στο αντίστοιχο κουμπί που υπάρχει στη σελίδα.
Στη συνέχεια, επιλέγουμε τη συσκευή που θέλουμε να διαχειριστούμε.
Εκεί, μας εμφανίζει το όνομα της συσκευής, την τοποθεσία, τον αριθμό μοντέλου και την ημερομηνία εγγραφής.
Οι επιλογές που έχουμε, είναι Μετονομασία συσκευής, κλείδωμα συσκευής, εντοπισμός και τέλος, Διαγραφή συσκευής.
Με το κλείδωμα της συσκευής, μπορούμε να αχρηστεύσουμε ουσιαστικά τη συσκευή μας, αν βρεθεί στα χέρια κάποιου επίδοξου κλέφτη.
Με την επιλογή Εντοπισμός συσκευής, έχουμε τη δυνατότητα με τη βοήθεια των αρχών να εντοπίσουμε τη συσκευή μας, στην περίπτωση που αυτός που μας την έκλεψε συνδεθεί στο Internet και φανερώσει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.
Ενώ με την επιλογή διαγραφή συσκευής, μπορούμε να διαγράψουμε τη συσκευή μας από τη λίστα των συνδεδεμένων συσκευών που έχουμε και επίσης, να διαγραφούν όλα τα προσωπικά μας δεδομένα, ώστε να μην εκτεθούν σε κίνδυνο από τον επίδοξο κλεφτη.
Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με τη συσκευή μας μέσω κλήσης προς αυτήν.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου