Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πρόγραμμα one care:


Στο παρόν κείμενο, παρουσιάζεται μια online υπηρεσία  της Microsoft, η οποία δίνει τη δυνατότητα της πλήρους σάρωσης του υπολογιστή μας από ιούς και spyware, καθώς επίσης και της πλήρους συντήρησης, όπως π.χ. συμπίεση παλιών αρχείων, ανασυγκρότηση δίσκου, εκκαθάριση δίσκου και διαγραφή μη έγκυρων στοιχείων του μητρώου.
Η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν και δε συλλέγεται καμία προσωπική πληροφορία.
Για να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία, μπορούμε να επισκευτούμε την ιστοσελίδα:
http://onecare.live.com/site/el-gr/default.htm

Σημειώνεται εδώ ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ενεργοποιημένος ο αποκλεισμός αναδιώμενων παραθύρων, ή κάποιο εγκατεστημένο popup blocker, όπως π.χ. Google tool bar, yahoo tool bar κ.λ.π.
1. Για να απενεργοποιήσουμε τον αποκλεισμό αναδιώμενων παραθύρων, την ώρα που βρισκόμαστε στον internet explorer, ανοίγουμε το μενού Αρχείο, με 4 φορές βελάκι δεξιά βρίσκουμε το μενού εργαλεία και με βελάκι κάτω, βρίσκουμε την επιλογή αποκλεισμός αναδιώμενων παραθύρων και ανοίγουμε το υπομενού με δεξί βελάκι.
2. Βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή απενεργοποίηση και πατάμε Space.

Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα εγκατάστασης και λειτουργείας της εφαρμογής One care.
1. Μώλις μπούμε στην ιστοσελίδα, βρίσκουμε το κουμπί Πλήρης συντήρηση και πατάμε Enter, ή Space.
2. Στη συνέχεια, εμφανίζονται οι όροι της σύμβασης και για να τους αποδεχτούμε, βρίσκουμε το κουμπί Αποδοχή και πατάμε Space.
3. Στην επόμενη καρτέλα που θα μας ανοίξει, βρίσκουμε το κουμπί Εγκατάσταση και πατάμε Space.
4. Στη συνέχεια, εμφανίζεται στη γραμμή πληροφοριών του Internet explorer ένα μήνυμα και μας ζητάει να εγκαταστήσουμε το στοιχείο ελέγχου Activex.
Για να το εγκαταστήσουμε έχουμε 2 τρόπους:
Α. Με το πλήκτρο Tab, βρίσκουμε το εν λόγω μήνυμα και πατάμε το πλήκτρο Space επάνω του.
Β. Για όσους χρησιμοποιούν Jaws, απλώς αλλάζουν πλοήγηση και με τα βελάκια πάνω και κάτω, βρίσκουμε πάλι το εν λόγω μήνυμα και πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Insert+8 για φορητό υπολογιστή, ή το πλήκτρο με το αστεράκι της αριθμομηχανής του πληκτρολογίου, για σταθερά PC.
5. Επειτα, εμφανίζεται ένα πινακάκι επιβεβαίωσης, όπου μας ρωτάει εάν θέλουμε να εγκατασταθεί το στοιχείο ελέγχου που επιλέξαμε. Με το Tab, βρίσκουμε την επιλογή εγκατάσταση και πατάμε Space.
6. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, στην καρτέλα που θα μας ανοίξει, βρίσκουμε με τα βελάκια το κουμπί Εναρξη σάρωσης και συντήρησης και πατάμε Space.
7. Στο σημείο αυτό, ανοίγει ένα νέο παράθυρο, όπου για να πλοηγηθούμε στη νέα καρτέλα, θα πρέπει να αλλάξουμε πλοήγηση στο Screan reader.
8. Με τα βελάκια προς τα κάτω, βρίσκουμε την επιλογή πλήρης σάρωση και έπειτα, βρίσκουμε το κουμπί επόμενο και πατάμε το αριστερό πλήκτρο του ποντηκιού, ή το πλήκτρο Space.
Για το Hal και Super nova, το αριστερό πλήκτρο του ποντηκιού είναι το γράμμα Q.
Για το Jaws, το πλήκτρο με το αστεράκι της αριθμομηχανής, ή ο συνδυασμός πλήκτρων Insert+8, για φορητά PC.
9. Αφού επιλέξουμε λοιπόν το κουμπί επόμενο και μεταβούμε στην επόμενη καρτέλα, εμφανίζονται οι λειτουργείες που επιλέξαμε να γίνουν και πληροφορίες για τον χρόνο που θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί η σάρωση και η επιδιόρθωση.
Σημειώνεται ότι μπορεί να χρειαστεί περίπου μία με μιάμιση ώρα περίπου, ανάλογα και τη σύνδεση internet που διαθέτουμε.
Εμείς απλώς, βρίσκουμε με τα βελάκια το κουμπί επόμενο και πατάμε πάλι το αριστερό πλήκτρο του ποντηκιού.
10. Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση, εμφανίζεται μια λίστα με τα αποτελέσματα. Βρίσκουμε τότε το κουμπί επόμενο και πατάμε το αριστερό πλήκτρο του ποντηκιού.
11. Στην επόμενη καρτέλα, εμφανίζεται μια άλλη λίστα, όπου δείχνει το τι επιδιορθώθηκε, ή εάν κάτι δεν πήγε καλά.
12. Λίγο στο κάτω μέρος της συγκεκριμένης καρτέλας, υπάρχει μαρκαρισμένη η επιλογή αποστολή των πληροφοριών στη Microsoft. Εάν δε θέλουμε να αποστείλουμε τις πληροφορίες, απλώς ξεμαρκάρουμε τη συγκεκριμένη επιλογή.
Στη συνέχεια πατάμε το κουμπί επόμενο.
13. Στην τελευταία καρτέλα, βρίσκουμε το κουμπί ολοκληρώθηκε και πατάμε Space, όπου και κλείνει το παράθυρο που βρισκόμαστε και επιστρέφουμε στην αρχική σελίδα της υπηρεσίας One care.
Σημειώνεται εδώ, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν κάνει αυτόματο έλεγχο, αλλά λειτουργεί μόνο όταν επιλέξουμε εμείς, επισκεπτόμενοι τον παραπάνω δικτυακό τόπο στο Web.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου