Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να ρυθμιστεί ένας υπολογιστής για άτομα με οπτική αναπηρία, καθώς επίσης πώς πρέπει να γίνεται η χρήση του απο τα εν λόγω άτομα. Επιπλέον, παρατίθενται οδηγίες χρήσης διαφόρων προγραμμάτων και λειτουργιών, απαραίτητα στην καθημερινότητα των ατόμων με πρόβλημα όρασης
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016
Ρύθμιση e-mail στο Iphone
Στο κείμενο που ακολουθεί, θα αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια ο τρόπος ρύθμισης και δημιουργίας λογαριασμού e-mail στο Iphone.
Για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία, ανοίγουμε το μενού ρυθμίσεων της συσκευής και ανοίγουμε την επιλογή Mail.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε την επιλογή Λογαριασμοί.
Εδώ εμφανίζεται η λίστα με τους λογαριασμούς που έχουμε εισάγει, αν όμως δεν έχουμε κανένα e-mail, τότε θα εμφανιστεί μόνο το κουμπί προσθήκη λογαριασμού.
Πατάμε λοιπόν στο κουμπί Προσθήκη λογαριασμού.
Εδώ εμφανίζεται μια λίστα με τους τύπους των λογαριασμών που μπορούμε να προσθέσουμε, π.χ. Λογαριασμός Microsoft Exchange, Google, Yahoo, Λογαριασμός Icloud, Λογαριασμός AOL, λογαριασμός Microsoft Outlook και τέλος, η επιλογή άλλος.
Πατάμε στην επιλογή άλλος.
Επειτα, πατάμε στο κουμπί Προσθήκη λογαριασμού E-mail.
Στη φόρμα που θα εμφανιστεί, γράφουμε το εμφανιζόμενο όνομα μας, τη διεύθυνση e-mail και τον κωδικό πρόσβασης Passwort και μόλις ολοκληρώσουμε την εισαγωγή τους, πατάμε στο κουμπί επόμενο, το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά.
Στην περίπτωση που μετανιώσουμε και δε θέλουμε να συνεχίσουμε παρακάτω, επιλέγουμε το κουμπί άκυρο, στο πάνω μέρος της οθώνης και αριστερά.
Στην επόμενη οθώνη, συμπληρώνουμε τα πεδία ως εξής:
Στο πάνω μέρος της οθώνης, υπάρχουν 2 κουμπιά, στο αριστερό μέρος το κουμπί Imap και στο δεξιό μέρος το κουμπί Pop, εμείς επιλέγουμε το κουμπί Pop.
Στο πεδίο διακομιστής εισερχομένων μυνημάτων, εισάγουμε το διακομιστή που θέλουμε, π.χ. για την Otenet:
Mail.otenet.gr
Για το Freemail:
Pop.freemail.gr
Για το Gmail:
Pop.gmail.com
Στο πεδίο όνομα χρήστη User name, θα εισάγουμε τη διεύθυνση e-mail μας, π.χ.
Για την Otenet:
user@otenet.gr
Για το Gmail:
User@gmail.com
Για το Freemail:
User@freemail.gr
Στο επόμενο πεδίο, υπάρχει είδη από προηγουμένως ο κωδικός πρόσβασης Passwort.
Στο επόμενο πεδίο διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας, εισάγουμε το διακομιστή που θέλουμε ως εξής:
Otenet:
Mailgate.otenet.gr
Gmail:
Smtp.gmail.com
Freemail:
Smtp.freemail.gr
Στα επόμενα 2 πεδία, παρόλο που τα εμφανίζει προεραιτικά, είμαστε υποχρεωμένοι να εισάγουμε ξανά τη διεύθυνση e-mail και το Passwort, όπως κάναμε παραπάνω.
Αφού ολοκληρώσουμε την εισαγωγή όλων των δεδομένων, πατάμε στο κουμπί Αποθήκευση, το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά.
Αν πάλι μετανιώσουμε, πατάμε στο κουμπί άκυρο, στο πάνω μέρος της οθώνης και αριστερά.
Πιθανόν, να εμφανίσει μήνυμα ότι δεν ήταν δυνατή η σύνδεση σε SSL.
Εμείς επιλέγουμε νέα δοκιμή και σε περίπου 10 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνεται η διαδικασία και κλείνει το παράθυρο.
Προχωρημένες ρυθμίσεις:
Όταν κλείσει το παράθυρο της δημιουργίας e-mail, επιστρέφουμε στο παράθυρο με τη λίστα των αποθηκευμένων e-mail, όπου εκεί θα εμφανιστεί το όνομα του E-mail που δημιουργήσαμε, π.χ. Otenet, Freemail, ή gmail.
Πατάμε λοιπόν στο e-mail που φτιάξαμε και εκεί εμφανίζει τα στοιχεία που εισάγαμε, π.χ. διεύθυνση e-mail, passwort, τους διακομιστές, κ.α.
Στο κάτω μέρος της λίστας, υπάρχουν τα κουμπιά προηγμένα και η διαγραφή λογαριασμού, όπου έχουμε τη δυνατότητα κατάργησης του λογαριασμού μας από το Iphone.
Εμείς λοιπόν, πατάμε στο κουμπί Προηγμένα.
Το μόνο που πρέπει να πειράξουμε, είναι η διαγραφή μυνημάτων από διακομιστή, όπου πρέπει να το ανοίξουμε και να επιλέξουμε με αφαίρεση από το διακομιστή.
Πατάμε στο κουμπί Πίσω, στο πάνω μέρος της οθώνης και αριστερά.
Επιστρέφουμε πάλι στο παράθυρο του λογαριασμού μας.
Πατάμε στο κουμπί Τέλος, το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά.
Πατάμε μια φορά το κουμπί πίσω, στο πάνω μέρος της οθώνης και αριστερά και επιστρέφουμε στο βασικό παράθυρο των ρυθμίσεων των e-mail.
Πηγαίνουμε στην ενότητα σύνθεση και βρίσκουμε το κουμπί προεπιλογή.
Εδώ, μπορούμε να επιλέξουμε έναν λογαριασμό e-mail, ο οποίος θα χρησιμοποιείται ως ο προεπιλεγμένος λογαριασμός, όπου θα αποστέλλουμε e-mail.
Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιείται, στην περίπτωση που έχουμε εισάγει 2, ή και περισσότερους λογαριασμούς.
Πατώντας λοιπόν το εν λόγω κουμπί, εμφανίζονται σε λίστα οι λογαριασμοί που έχουμε εισάγει.
Πατάμε με διπλό klik στο λογαριασμό που θέλουμε να ορίσουμε ως τον προεπιλεγμένο και αμέσως μετά, πατάμε το κουμπί Πίσω, στο πάνω μέρος της οθώνης και αριστερά.
Ανάγνωση E-mail:
Από την αρχική σελίδα της συσκευής, ανοίγουμε την εφαρμογή e-mail, όπου εμφανίζεται το βασικό παράθυρο.
Εκεί, θα εμφανιστούν οι επιλογές όλα τα εισερχόμενα και αμέσως από κάτω, το κουμπί του λογαριασμού μας και εάν υπάρχουν μη αναγνωσμένα μυνήματα, θα εμφανιστεί η ένδειξη με τον αριθμό των μη αναγνωσμένων e-mail.
Αν έχουμε παραπάνω λογαριασμούς, θα εμφανιστούν αντίστοιχα κουμπιά με το όνομα του λογαριασμού μας.
Αν επιλέξουμε 1 από τα εν λόγω κουμπιά, μεταφερόμαστε αμέσως στο φάκελο των εισερχομένων μυνημάτων και μπορούμε να διαβάσουμε τα e-mail.
Διαφορετικά, λίγο πιο κάτω, εμφανίζεται το όνομα του λογαριασμού μας και αμέσως από κάτω οι φάκελοι εισερχόμενα, απεσταλμένα, κάδος και εξερχόμενα.
Ιδιαίτερα εάν έχουμε προσθέσει λογαριασμό του Gmail, θα εμφανιστούν και άλλοι φάκελοι, όπως ανεπιθύμητα, προσωπικό, εργασία, ταξίδι, σημαντικά, όλα τα μυνήματα, κ.λ.π.
Στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά, υπάρχει το κουμπί αλλαγές, όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες επιλογές.
Στο κάτω μέρος της οθώνης, υπάρχουν οι επιλογές ενημερώθηκε μόλις, όπου εάν πατήσουμε εκεί, θα κάνει συγχρονισμό και θα αναζητήσει για νέα e-mail
Κάτω και δεξιά, υπάρχει το κουμπί σύνθεση μυνήματος, όπου εάν το επιλέξουμε, θα μας ανοίξει η φόρμα για να συνθέσουμε νέο e-mail και να το αποστείλουμε.
Ανοίγουμε τέλος πάντων τον φάκελο Εισερχόμενα και εκεί εμφανίζονται τα μυνήματα.
Πατάμεσε ένα από αυτά και το ανοίγουμε.
Σέρνουμε με το δάχτυλο μας από το πάνω μέρος της οθώνης προς τα κάτω και διαβάζουμε σειρά-σειρά το μήνυμα.
Επίσης, μπορούμε να διαβάσουμε σέρνοντας το δάχτυλο από τα αριστερά προς τα δεξιά της οθώνης.
Με τη λειτουργία του Ρότορα, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάγνωση χαρακτήρων, λέξεων, γραμμών, παραγράφων, επικεφαλίδων, κ.λ.π.
Για την ανάγνωση των επιλογών που κάνουμε με το ρότορα, σέρνουμε με το δάχτυλο από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα και έτσι διαβάζουμε όλα τα παραπάνω που επιλέγουμε με το ρότορα.
Αν το E-mail περιέχει σύνδεσμο, τη στιγμή που θα τον αγγίξουμε και θα τον διαβάσουμε, πατάμε με διπλό klik επάνω του και ανοίγει η ιστοσελίδα που παραπέμπει ο σύνδεσμος.
Για περισσότερες επιλογές του συνδέσμου, όπως κοινή χρήση, αντιγραφή, άνοιγμα, κ.α., πατάμε παρατεταμμένα πάνω στο σύνδεσμο και ανοίγει η λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές.
Αν το μήνυμα μας περιέχει συνημμένα, τότε αυτά εμφανίζονται στο κύριο μέρος του μυνήματος.
Πατώντας στο καθένα από αυτά, ανάλογα με το τι είδους συνημμένο είναι, ανοίγει και το αντίστοιχο πρόγραμμα.
Πατώντας παρατεταμμένα σε κάθε συνημμένο αρχείο, ανοίγουν σε πλέγμα επιλογές όπως, κοινή χρήση με μήνυμα, αντιγραφή προσθήκη στις σημειώσεις, εισαγωγή με το pages, λοιπά, και άλλα.
Επιλέγουμε αυτό που θέλουμε και στο πινακάκι επιβεβαίωσης που εμφανίζεται, επιλέγουμε αποθήκευση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογα με το τι είδους αρχείο περιέχεται στο συνημμένο, το αποθηκεύει ανάλογα, π.χ. το video στο φάκελο με τα Video, τις φωτογραφίες στο φάκελο των φωτογραφιών και τα αρχεία κειμένου, ανάλογα που θα επιλέξουμε, είτε για επεξεργασία με το Pages, είτε κάνοντας το προσθήκη στις σημειώσεις.
Στο κάτω μέρος του μυνήματος, υπάρχουν οι επιλογές απάντηση, μετακίνηση, διαγραφή και επισύμανση.
Πατώντας επισύμανση, έχουμε τη δυνατότητα να το επισυμάνουμε ως ανεπιθύμητο, ως αδιάβαστο, να το επισυμάνουμε ως γνωστοποίηση και τέλος, υπάρχει το κουμπί άκυρο.
Πατώντας απάντηση, μπορούμε να επιλέξουμε απάντηση για να απαντήσουμε στον αποστολέα, να κάνουμε προώθηση, να το εκτυπώσουμε και τέλος, υπάρχει το κουμπί άκυρο.
Αν επιλέξουμε την απάντηση, μας πηγαίνει απευθείας στο πεδίο του κυρίου τμήματος του μυνήματος και μπορούμε να γράψουμε την απάντηση μας.
Όταν ολοκληρώσουμε το μήνυμα μας, βρίσκουμε στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά το κουμπί Αποστολή και το πατάμε.
Όταν αποσταλλεί το μήνυμα με επιτυχία, τότε θα μεταφερθεί αυτόματα στο φάκελο απεσταλμένα, ενώ αν υπάρξει αποτυχία του μυνήματος, τότε μεταφέρεται στα εξερχόμενα.
Αν επιλέξουμε προώθηση μυνήματος, τότε θα εμφανιστεί το πεδίο να συμπληρώσουμε τη διεύθυνση του αποστολέα.
Τα υπόλοιπα πεδία όπως το θέμα και το κυρίως θέμα του μυνήματος είναι συμπληρωμένα, εκτώς αν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι εμείς, στο κυρίως τμήμα του μυνήματος.
Κάνουμε αποστολή με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.
Με το κουμπί διαγραφή, το στέλνουμε στον κάδο απορημάτων.
Αν η λίστα των εισερχομένων έχει πολλά μυνήματα και θέλουμε να τα διαγράψουμε όλα μονομιάς, τότε θα πατήσουμε στο πάνω μέρος της οθώνης το κουμπί επιλογές, θα μαρκάρουμε τα μυνήματα που θέλουμε, ή και όλα τα μυνήματα και θα πατήσουμε το κουμπί κάδος, στο κάτω μέρος της οθώνης και δεξιά.
Το μαρκάρισμα το κάνουμε πατώντας με διπλό klik σε κάθε μήνυμα.
Για να μετακινηθούμε σε άλλο φάκελο, πατάμε στο πάνω μέρος της οθώνης και αριστερά το κουμπί πίσω και εμφανίζεται η λίστα με τους φακέλους.
Επιλέγουμε τον κάδο απορημάτων και τον ανοίγουμε.
Αν τα e-mail είναι πολλά, κάνουμε την ίδια διαδικασία όπως και παραπάνω, δηλαδή πατάμε το κουμπί επιλογές, μαρκάρουμε όλα τα μυνήματα, ή τουλάχιστον αυτά που θέλουμε και πατάμε τη διαγραφή, στο κάτω μέρος της οθώνης και δεξιά.
Σύνθεση νέου e-mail:
Όπως είπαμε και παραπάνω, στο κάτω μέρος της οθώνης και δεξιά, υπάρχει το κουμπί σύνθεση μυνήματος, όπου το επιλέγουμε και μας ανοίγει η φόρμα για να συνθέσουμε νέο e-mail.
Στο πεδίο προς, γράφουμε τη διεύθυνση e-mail που θέλουμε.
Αφήνουμε προς το παρόν τα πεδία κοινοποίηση και κρυφή κοινοποίηση σε εμένα, και πατάμε στο πεδίο θέμα, όπου γράφουμε το θέμα του e-mail που θέλουμε.
Πάνω λοιπόν από το πεδίο θέμα, υπάρχει η επιλογή με την ένδειξη από, όπου εμφανίζει την προεπιλεγμένη διεύθυνση που έχουμε ορίσει για να αποστέλλουμε e-mail.
Αν πατήσουμε εκεί, θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθώνης ακριβώς πάνω από το πλήκτρο της αφετηρίας ένας ρυθμιστής με επιλογές, όπου σέρνοντας με το δάχτυλο μας από κάτω προς τα πάνω και αντίθετα, εναλλάσσουμε τις διευθύνσεις e-mail και μόλις βρούμε αυτή που θέλουμε, πατάμε με διπλό klik επάνω της.
Αν δεν θέλουμε να στείλουμε e-mail από άλλη διεύθυνση και θέλουμε να παραμείνει η προεπιλογή μας, τότε δεν πειράζουμε καθόλου αυτό το κουμπί.
Επειτα, πατάμε στο πεδίο του κυρίως τμήματος του e-mail και γράφουμε το μήνυμα μας.
Με το ρότορα, θα πρέπει να επιλέξουμε την αρχή του εγγράφου, δηλαδή του πεδίου του κυρίως μυνήματος, επιλέγοντας πλοήγηση με λέξεις, ή γραμμές, ώστε να καταφέρουμε να βρίσκεται στο κάτω μέρος η προεπιλεγμένη υπογραφή που υπάρχει, στάλθηκε από το Iphone μου.
Γράφουμε λοιπόν το μήνυμα που θέλουμε και μόλις ολοκληρώσουμε, πατάμε το κουμπί Αποστολή, στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά.
Στην περίπτωση που μετανιώσουμε, πατάμε το κουμπί άκυρο, στο πάνω μέρος της οθώνης και αριστερά.
Στην περίπτωση που θέλουμε να επισυνάψουμε κάποιο αρχείο, με το ρότορα, βρίσκουμε την επιλογή αλλαγές, όπου εκεί μπορούμε να βρούμε την επιλογή όλων, την επικόλληση, την υπογράμμηση, την εισαγωγή φωτογραφίας και video, την αυξειση εσοχής και μείωση εσοχής, τα πλάγια και τα έντονα γράμματα και την επισύναψη αρχείου.
Με την επικόλληση, αντιγράφουμε στο κύριο τμήμα του μυνήματος μας ότι έχουμε αντιγράψει από πρίν στο πρόχειρο, π.χ. κάποιο κείμενο, ή κάποιο link.
Με την επιλογή όλων, μπορούμε να επιλέξουμε το κείμενο που υπάρχει στο πεδίο που γράφουμε και να το διαγράψουμε εντελώς, π.χ. μπορούμε να αφεραίσουμε το κείμενο της προεπιλεγμένης υπογραφής που υπάρχει, στάλθηκε από το Iphone μου.
Με την υπογράμμηση, υπογραμμίζουμε τη λέξη ή μια ολόκληρη γραμμή του μυνήματος που θέλουμε.
Για να το κάνουμε αυτό, απλώς με το ρότορα αλλάζουμε πλοήγηση σε λέξεις, έπειτα βρίσκουμε τη λέξη που θέλουμε και με το ρότορα, βρίσκουμε τις αλλαγές και με το δάχτυλο πάνω και κάτω, βρίσκουμε την υπογράμμηση και πατάμε με διπλό klik επάνω της.
Το ίδιο κάνουμε και για την υπογράμμηση ολόκληρης γραμμής.
Αλλάζουμε δηλαδή με το ρότορα την πλοήγηση μας σε γραμμές και ακολουθούμε την ίδια ως άνω διαδικασία.
Το ίδιο κάνουμε αν θέλουμε να χαρακτηρήσουμε γραμμές και λέξεις, με πλάγια, ή και έντονα γράμματα.
Για την εισαγωγή φωτογραφιών και video, αφού επιλέξουμε την εν λόγω επιλογή με το ρότορα και πατήσουμε με διπλό klik επάνω της, θα εμφανίσει μια λίστα με τις διαθέσιμες φωτογραφίες και video που έχουμε αποθηκευμένα στο τηλέφωνο μας.
Ανοίγουμε την επιλογή που θέλουμε, επιλέγουμε τη φωτογραφία που θέλουμε και έπειτα αφού πατήσουμε επάνω της, θα μας την ανοίξει στην οθώνη και μετά θα πατήσουμε στο κουμπί επιλογή.
Κάνουμε το ίδιο αν θέλουμε να επισυνάψουμε και άλλη φωτογραφία, ή video.
Βέβαι εδώ πρέπει να πούμε, ότι αν θέλουμε να επισυνάψουμε πολλές φωτογραφίες μαζί σε e-mail, τότε από την αρχική οθώνη, θα ανοίξουμε την εφαρμογή των φωτογραφιών και αφού βρούμε τη λίστα με τις φωτογραφίες μας, πατάμε στο κουμπί αλλαγές στο πάνω μέρος δεξιά της οθώνης και στη λίστα των φωτογραφιών, επιλέγουμε όσες θέλουμε να διαμοιραστούμε, πατώντας διπλό klik σε κάθε μια που θέλουμε.
Στο κάτω μέρος της οθώνης και αριστερά, υπάρχει το κουμπί κοινή χρήση, όπου μπορούμε στις διάφορες επιλογές που εμφανίζονται, όπως Google drive, μήνυμα, dropbox, Icloud, e-mail, κ.α., εμείς επιλέγουμε E-mail.
Αμέσως, εμφανίζεται η φόρμα σύνθεσης e-mail, όπου συμπληρώνουμε τα πεδία της διεύθυνσης του αποστολέα, του θέματος και του κυρίως τμήματος και κάνουμε κανονικά αποστολή.
Δυστηχώς, δε μπορούμε να επισυνάψουμε τραγούδια που έχουμε αποθηκευμένα στο Iphone μας, διότι όσα μεταφέρουμε στο Iphone μέσω του Itunes και του Coppy trans manager, είναι κλειδωμένα.
Μπορούμε να επισυνάψουμε αρχεία μουσικής, μόνο αν αυτά τα έχουμε αποθηκευμένα στο Dropbox, ή στο Google drive, κ.λ.π.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου