Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να ρυθμιστεί ένας υπολογιστής για άτομα με οπτική αναπηρία, καθώς επίσης πώς πρέπει να γίνεται η χρήση του απο τα εν λόγω άτομα. Επιπλέον, παρατίθενται οδηγίες χρήσης διαφόρων προγραμμάτων και λειτουργιών, απαραίτητα στην καθημερινότητα των ατόμων με πρόβλημα όρασης
Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
Τηλεφωνο και μητρώο καταγραφής κλήσεων
Ας δούμε πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια τηλεφωνική κλήση.
Από την αρχική οθώνη, σέρνοντας το δάχτυλο, βρίσκουμε την επιλογή τηλέφωνο και πατάμε 2 φορές γρήγορα επάνω της, ώστε να την ανοίξουμε.
Μώλις ανοίγει το παράθυρο, ακριβώς πάνω από το φυσικό κεντρικό πλήκτρο, εμφανίζονται 3 κουμπιά, το ένα αριστερά που ονομάζεται κλήση video, στη μέση το οποίο ονομάζεται πλήκτρο κλήσης και δεξιά, το οποίο ονομάζεται Back space.
Ενοείται ότι τα εν λόγω πλήκτρα είναι αφής.
Πάνω ακριβώς από αυτά τα πλήκτρα, εμφανίζονται με τη γνωστή σε όλους μας δομή πληκτρολογίου του τηλεφώνου, τα πλήκτρα με τους αριθμούς, το αστεράκι και το κάγκελο, καλύπτοντας το μεσαίο τμήμα της οθώνης.
Πάνω από το αριθμητικό πληκτρολόγιο, εμφανίζεται ένα πλαίσιο, στο οποίο εμφανίζονται τα νούμερα που πατάμε, όταν είναι να πραγματοποιήσουμε μια κλήση.
πάνω από το πλαίσιο επεξεργασίας, υπάρχει ένα κουμπί με την ένδειξη προσθήκη στις επαφές.
Δηλαδή όταν μας δίνει κάποιος έναν τηλεφωνικό αριθμό και τον πληκτρολογήσουμε, έχουμε τη δυνατότητα να τον προσθέσουμε στις επαφές, όπως άλλωστε γίνεται και με τα κινητά Νόκια που ξέραμε.
Πάνω από το πλαίσο επεξεργασίας και το κουμπί προσθήκη στις επαφές, εμφανίζονται 4 επιλογές, οι οποίες είναι οι καρτέλες του μενού του τηλεφώνου.
Η πρώτη καρτέλα είναι το πληκτρολόγιο, στο οποίο και βρισκόμαστε, η δεύτερη καρτέλα είναι το αρχείο καταγραφής κλήσεων, το γνωστό σε όλους μας μητρώ,ο η Τρίτη καρτέλα είναι οι επαφές και η τέταρτη καρτέλα, είναι τα αγαπημένα.
Τώρα, ας σχηματίσουμε έναν τηλεφωνικό αριθμό:
Σέρνουμε το δάχτυλο μας πάνω σε κάθε αριθμό και μώλις ακούσουμε αυτό που θέλουμε, πατάμε 2 φορές γρήγορα επάνω του.
Αν επιλεγεί, θα ακούσουμε ταυτόχρονα μαζί με το όνομα του αριθμού και έναν ήχο, τον ήχο του συστήματος της συσκευής μας.
Στο πλαίσιο επεξεργασίας που περιγράψαμε παραπάνω, εμφανίζονται τα νούμερα που πληκτρολογούμε, οπότε μώλις ολοκληρώσουμε το σχηματισμό του τηλεφωνικού μας αριθμού, ή όποτε θέλουμε, μπορούμε αφού το επιλέξουμε με το δάχτυλο μας, να ακούσουμε τα νούμερα που πληκτρολογήσαμε.
Αφού σχηματίσουμε τον τηλεφωνικό μας αριθμό, βρίσκουμε με το δάχτυλο μας κάτω από το αριθμητικό πληκτρολόγιο το πλήκτρο κλήσης, το οποίο περιγράψαμε και παραπάνω και το πατάμε, ώστε να πραγματοποιηθεί η κλήση.
Εάν σε κάποιον αριθμό κάνουμε λάθος, τότε πατάμε το πλήκτρο Back space και διαγράφουμε ένα-ένα τα ψηφία.
Εάν θέλουμε να διαγράψουμε όλα τα νούμερα που πληκτρολογήσαμε, πατάμε συνέχώς το Back space, μέχρι να διαγραφούν όλα τα ψηφία.
Εάν ο τηλεφωνικός αριθμός που πληκτρολογούμε υπάρχει είδη στις επαφές μας, την ώρα που πληκτρολογούμε τον αριθμό, ακριβώς πάνω από το πλαίσιο επεξεργασίας, εμφανίζεται το όνομα της επαφής που έχουμε αποθηκευμένη και που αντιστοιχεί ο τηλεφωνηκός αριθμός που πληκτρολογούμε.
Εάν θέλουμε να καλέσουμε την επαφή που εμφανίζεται, απλώς πατάμε επάνω της και μετά απευθείας το πλήκτρο κλήσης.
Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να πληκτρολογήσουμε έναν αριθμό με πρόθεμα 697, όπου τον έχουμε αποθηκευμένο στις επαφές, αλλά τα υπόλοιπα ψηφία δεν τα θυμόμαστε.
Αφού πληκτρολογήσουμε το εν λόγω πρόθεμα, πάνω από το πλαίσιο επεξεργασίας, υπάρχει ένα κουμπί με την ένδειξη αναζήτηση.
Αφού το πατήσουμε, εμφανίζεται μια λίστα με όλες τις επαφές μας που ξεκινούν με το πρόθεμα 697.
Αφού επιλέξουμε αυτή που θέλουμε, πατάμε επάνω της και στη συνέχεια, πατάμε το πλήκτρο κλήσης και πραγματοποιούμε την κλήση.
Όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν υπάρχει πιά στο κάτω μέρος της οθώνης και αριστερά το μενού επιλογών, αλλά συνήθως το βρίσκουμε στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά, με την ένδειξη Περισσότερες επιλογές, ή μενού.
Εδώ υπάρχουν οι επιλογές Αποστολή μυνήματος, προσθήκη στις επαφές και ρυθμίσεις
κλήσεων.
Σε ορισμένες συσκευές, μπορεί να συναντήσουμε και τις επιλογές προσθήκη αναμονής, προσθήκη παύσης 2 δευτερολέπτων και γρήγορη κλήση, ή αλλιώς ταχεία κλήση.
Δηλαδή εάν πληκτρολογήσουμε έναν αριθμό και θέλουμε να του αποστείλλουμε ένα SMS, ανοίγουμε το μενού περισσότερες επιλογές και επιλέγουμε αποστολή μυνήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, το αριθμητικό πληκτρολόγιο δενεμφανίζεται στην οθώνη.
σε συσκευές όπως στη Samsung galaxy Ace Style G310, στο Galaxy Ace 4 LT κ.α., κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, εμφανίζεται στην οθώνη μια κλειδαριά, όπου δεν έχουμε τη δυνατότητα καμιάς επιλογής, κανενός κουμπιού.
Για να ξεκλειδώσουμε την οθώνη, πατάμε με 2 δάχτυλα 2 φορές γρήγορα στη μέση της οθώνης και τότε μόνο μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο κουμπί, ή να εμφανίσουμε το πληκτρολόγιο, ενώ εάν φοράμε ακουστικά, δεν εμφανίζεται η λεγόμενη κλειδαριά κατά τη διάρκεια κλήσης και μπορούμε άνετα να επιλέξουμε οποιοδήποτε κουμπί, ή να χρησιμοποιήσουμε το αριθμητικό πληκτρολόγιο για κλήση σε φωνητικό μενού.
Τα διαθέσιμα πλήκτρα που υπάρχουν και βρίσκονται όλα στο κάτω μέρος της οθώνης, δηλαδή πάνω από το φυσικό κεντρικό πλήκτρο, είναι το κουμπί τερματισμού της κλήσης, το κουμπί της ανοιχτής ακρόασης με την ένδειξη επιλογή του ηχείου και το κουμπί για την ενεργοποίηση της επιλογής Bluetooth, δηλαδή να ακούμε μέσω των ακουστικών Bluetooth.
Υπάρχει επίσης και μια επιλογή με την ένδειξη Πληκτρολόγιο.
Αυτή την χρησιμοποιούμε στην περίπτωση που πραγματοποιούμε μια κλήση σε αυτοματοποιημένο σύστημα, όπου χρειάζεται να κάνουμε επιλογές, πληκτρολογώντας νούμερα.
Για παράδειγμα, τηλεφωνούμε στο μενού της Κοσμοκάρτα στο 1314 και θέλουμε να ακούσουμε το υπόλοιπο του χρόνου ομιλίας μας, ή να ανανεώσουμε την κάρτα μας.
Σε ότι αφορά το πληκτρολόγιο στα φωνητικά μενού:
Πατώντας το κουμπί Πληκτρολόγιο, εμφανίζεται το κλασικό αριθμητικό πληκτρολόγιο του τηλεφώνου.
Για να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε πατώντας έναν αριθμό, σέρνουμε με το δάχτυλο μας πάνω στην οθώνη και μώλις ακούσουμε τον αριθμό που θέλουμε, απλώς σηκώνουμε το δάχτυλο και επιλέγεται ο αριθμός, όπως γίνεται και στα πληκτρολόγια κατά τη σύνταξη μυνήματος, ή την πληκτρολόγιση σε εφαρμογές.
Ενώ υπάρχουν κανονικά και τα πλήκτρα αστεράκι και δίαιση, αριστερά και δεξιά από το πλήκτρο μηδέν αντίστοιχα.
Θα πρέπει όμως να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, το Talkback δεν ακούγεται από το ηχείο της συσκευής, αλλά από το ακουστικό του τηλεφώνου, καθιστώντας δύσκολη την εύρεση και επιλογή κάποιου αριθμού, όταν βρισκόμαστε σε κλήση σε αυτοματοποιημένο σύστημα.
Για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα προς το παρόν, θα πρέπει να φοράμε ακουστικά στα αυτιά μας, ώστε να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα των ως άνω επιλογών.
Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε το κουμπί διακόπτης ηχείου, τη λεγόμενη ανοιχτή ακρόαση, ώστε να είναι δυνατό να ακούμε τα όσα πληκτρολογούμε, μέσω του ηχείου της συσκευής και όχι μέσω του ακουστικού του τηλεφώνου.
Για το λόγο αυτό και όταν θέλουμε να τερματίσουμε μια κλήση, ρυθμίζουμε να τερματίζουμε την κλήση με το πλήκτρο ενεργοποίησης, το γνωστό power.
Στη συσκευή Samsung galaxy core prime και σε άλλες νεότερες συσκευές οι οποίες διαθέτουν αισθητήρα οθώνης, όταν πραγματοποιούμε μια τηλεφωνική κλήση και απομακρύνουμε το τηλέφωνο από το αυτί μας, τότε ανοίγει αυτόματα η ανοιχτή ακρόαση.
Αυτό συμβαίνει επειδή ο διακόπτης ηχείο είναι πάντοτε επιλεγμένος.
Δεν εμφανίζεται η κλειδαριά στην οθώνη, όπως στα Galaxy Ace style G310 και στο Galaxy Ace 4 LT.
Επίσης, στις σε ορισμένες συσκευές, ακόμα και με παλιότερη έκδοση Android, οι οποίες διαθέτουν κι αυτές αισθητήρα οθώνης, δεν εμφανίζεται η λεγόμενη κλειδαριά στην οθώνη κατά την πραγματοποίηση κλήσης και μπορούμε να επιλέξουμε χωρίς δυσκολία την επιλογή που θέλουμε, απλώς πάλι είτε πρέπει να φοράμε ακουστικά, ώστε να ακούμε το τι επιλέγουμε, ή να ανοίγουμε την ανοιχτή ακρόαση, επιλέγοντας το ηχείο, όπου και θα ακούμε το Talkback να μιλάει κανονικά από το ηχείο.
Ας δούμε πώς απαντάμε σε μια εισερχόμενη κλήση.
Για τις συσκευές Samsung, έχουμε είδη επιλέξει να απαντάμε με το κεντρικό φυσικό πλήκτρο.
Σε άλλες συσκευές όμως που είτε δεν υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία, είτε δε διαθέτουν φυσικό πλήκτρο, θα πρέπει να ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
Όταν κάποιος μας καλεί, εμφανίζονται στην οθώνη του τηλεφώνου 3 κουμπιά:
Απάντηση, απόριψη και απόριψη με μήνυμα.
Για να χειριστούμε αυτές τις επιλογές, θα πρέπει να σύρουμε με 2 δάχτυλα είτε δεξιά, είτε αριστερά, ακριβώς πάνω από το φυσικό κεντρικό πλήκτρο και ανάλογα το ποια επιλογή θέλουμε, μώλις την ακούσουμε, πατάμε ακριβώς πάνω από το φυσικό κεντρικό πλήκτρο.
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος μας καλεί και δε θέλουμε να τον απαντήσουμε.
Τότε, αφού πατήσουμε μια φορά το πλήκτρο της έντασης προς τα πάνω, ώστε να διακοπεί ο ήχος κλήσης του τηλεφώνου, σέρνουμε από αριστερά προς τα δεξιά στη μέση της οθώνης με το δάχτυλο, σα να θέλουμε να την ξεσκονίσουμε.
Αφού ακούσουμε το όνομα του καλούντα, ή τον αριθμό που μας καλεί και δεν θέλουμε να τον απαντήσουμε, σέρνουμε με 2 δάχτυλα, ή με ένα δάχτυλο από δεξιά προς αριστερά, ακριβώς πάνω από το φυσικό πλήκτρο, εκεί που μας λέει απόριψη κλήσης, απόριψη κλήσης με μήνυμα, κ.λ.π.
Μώλις ακούσουμε να μας λέει απόρηψη κλήσης, τότε πατάμε αμέσως με διπλό klik ακριβώς πάνω από το φυσικό πλήκτρο και η κλήση απορίπτεται.
Πολλές φορές και όταν η συσκευή μας είναι κλειδωμένη, δεν έχουμε τη δυνατότητα των συγκεκριμένων επιλογών, κυρίως σε συσκευές με παλιές εκδόσεις Android, όπως 4.1.2, ή 4.2.2 jelly bean.
Για το λόγο αυτό, ρυθμίζουμε να απαντάμε στην κλήση με το πλήκτρο αφετηρίας, δηλαδή με το φυσικό κεντρικό πλήκτρο, όπως αναλύθηκε και παραπάνω στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας.
Όταν μας καλεί κάποιος, την ώρα που χτυπάει το τηλέφωνο, ακούγεται ταυτόχρονα από τον αναγνώστη οθώνης ο αριθμός που μας καλεί, ή εάν είναι καταχωρημένος στις επαφές μας, ακούγεται το όνομα, όπως το έχουμε καταχωρήσει στις επαφές μας.
Για να ακούσουμε ξανά το νούμερο που μας καλεί, δηλαδή την εκφώνηση του καλούντα, πατάμε μια φορά το πλήκτρο της έντασης προς τα πάνω, ώστε να σταματήσει ο ήχος.
Μετά, σέρνουμε ελαφρά το δάχτυλο στη μέση της οθώνης και ακούμε τον αριθμό που μας καλεί, ή εάν τον έχουμε στις επαφές, ακούμε το όνομα της εν λόγω επαφής.
Αρχεία καταγραφής κλήσεων:
Είναι το λεγόμενο μητρώο, το οποίο συναντούσαμε στις παλιές συσκευές Νόκια με Sympian.
Όπως βρισκόμαστε στο μενού του τηλεφώνου και όπως περιγράψαμε και πιο ππανω, βρίσκουμε με το δάχτυλο μας ακριβώς πάνω από το αριθμητικό πληκτρολόγιο και πάνω από το πλαίσιο επεξεργασίας, την επιλογή Αρχεία καταγραφής κλήσεων και την ανοίγουμε με διπλό κλικ.
Εδώ, δε συναντάμε φακέλους με αναπάντητες κλήσεις, ληφθήσες και κληθέντες αριθμούς.
Το μενού, έχει τη μορφή του ιστορικού, όπως το συναντάμε στον Internet explorer, ή στον Firefox.
Δηλαδή, εμφανίζεται μια λίστα, η οποία ξεκινάει πάνω-πάνω με την ένδειξη σήμερα και ακριβώς από κάτω, εμφανίζονται σε λίστα όλες οι κλήσεις που κάναμε, ή που δεχτήκαμε, καθώς και οι αναπάντητες.
Αναγράφεται ο αριθμός, ή το όνομα επαφής που καλέσαμε, ή μας κάλεσε, καθώς και η ημερωμηνία και η ώρα της κλήσης, καθώς και το πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί η εν λόγω επαφή, ή αριθμός, με την ένδειξη 2, 3, κ.λ.π.
Οσο προχωράμε στη λίστα, εμφανίζεται η ένδειξη εχθές και μας δείχνει όλες τις κλήσεις που κάναμε, ή που λάβαμε, ή και που μείναν αναπάντητες τη χθεσινή ημέρα.
Αν προχωρήσουμε πιο κάτω στη λίστα, θα εμφανιστεί η ένδηξη αυτή την εβδομάδα.
Τέλος, εάν υπάρχουν κλήσεις και από την προηγούμενη εβδομάδα, τότε θα εμφανιστεί η ένδειξη την προηγούμενη εβδομάδα.
Για να δούμε τις λεπτομέρειες κάθε αρχείου καταγραφής, απλώς πατάμε με διπλό κλίκ στο στοιχείο που θέλουμε και εκεί εμφανίζονται οι λεπτομέρειες της κλήσης, αλλά και οι επιλογές που έχουμε, όπως περιγράφεται παρακάτω.
Διευκρινίζεται ότι εάν ένας αριθμός, ή μια επαφή μας κάλεσε 2, 3, ή και περισσότερες φορές την ίδια ημέρα, ή την καλέσαμε εμείς πολλές φορές μέσα στην ίδια ημέρα, τότε δεν θα καταγραφούν ξεχωριστά στοιχεία για το συγκεκριμένο αριθμό, αλλά θα εμφανίζεται η ημερωμηνία και η ένδειξη 2, 3, ανάλογα δηλαδή με το πόσες φορές μας κάλεσε ή τον καλέσαμε.
Για να δούμε ξεχωριστά τις ώρες που μας κάλεσε ή που καλέσαμε το συγκεκριμένο αριθμό, ή επαφή, πατάμε επάνω στη συγκεκριμένη επιλογή με διπλό κλίκ, ανοίγουμε την καρτέλα λεπτομέρειες κλήσης και εκεί εμφανίζεται λίστα με την ημερωμηνία και την ωρα ξεχωριστά της κάθε κλήσης.
Επίσης, πάνω-πάνω, εμφανίζονται 3 κουμπιά, SMS, Κλήση και κλήση Video.
Πάνω από αυτά τα 3 κουμπιά, εμφανίζεται το κουμπί λεπτομέρειες επαφής, όπου εάν τον εν λόγω αριθμό τον έχουμε καταχωρημένο στις επαφές μας, τότε θα μπορούμε πατώντας το εν λόγω κουμπί να δούμε τις λεπτομέρειες της επαφής μας.
Ετσι, έχουμε τη δυνατότητα να καλέσουμε την επαφή μας, ή να στείλουμε μήνυμα, αλλά και να δούμε τις λεπτομέρειες της επαφής.
Τα ίδια ως άνω, ισχύουν για κάθε αρχείο καταγραφής.
Όταν ανοίγουμε κάποιο αρχείο καταγραφής και διαβάζουμε τις λεπτομέρειες του, αναγράφεται δίπλα σε κάθε φορά που μας κάλεσε η εν λόγω επαφή ή αριθμός, η ένδειξη αναπάντητη, ακυρώθηκε, αποριφθήσα κλήση, κ.λ.π.
Εάν έχουμε έναν αριθμό, ο οποίος δεν ανήκει στις επαφές μας, τότε εμφανίζεται με την ένδηξη μη αποθηκευμένος αριθμός.
Εάν θέλουμε να τον προσθέσουμε στις επαφές μας, τότε πατάμε επάνω του με διπλό κλίκ και ανοίγουμε την καρτέλα λεπτομέρειες κλήσης.
Εκεί, εκτώς από τα κουμπιά Κλήση, κλήση Video και SMS, τα οποία περιγράφονται και πιο πάνω, θα βρούμε και το κουμπί Δημιουργία επαφής.
Εάν θέλουμε να προσθέσουμε το μη αποθηκευμένο αριθμό σε μια υπάρχουσα επαφή, τότε θα επιλέξουμε το κουμπί ενημέρωση υπαρχόντων, ενώ αν πρόκειται για νέα επαφή, τότε θα επιλέξουμε το κουμπί δημιουργία νέας επαφής.
Όταν βρισκόμαστε στις λεπτομέρειες ενός αρχείου καταγραφής, πάνω δεξιά στην οθώνη δεν υπάρχει το κουμπί με την ένδειξη περισσότερες επιλλογές, αλλά υπάρχει το κουμπί διαγραφή, όπου εάν το επιλέξουμε, μπορούμε να διαγράψουμε το αρχείο καταγραφής στο οποίο βρισκόμαστε.
Διευκρινίζουμε ότι το Talkback, δε μας αναγγέλει το εάν η κλήση είναι ληφθήσα, κληθέν αριθμός, ή αναπάντητη, παρα μόνον το εάν είναι μη αποθηκευμένος αριθμός και όπως περιγράψαμε παραπάνω, μπορούμε να δούμε τις λεπτομέρειες μιάς κλήσης, απλώς ανοίγοντας κάθε αρχείο καταγραφής ξεχωριστά.
Ενας άλλος τρόπος για να δούμε ποιες από τις κλήσεις μας είναι αναπάντητες, ληφθήσες, ή κληθέντες, τότε ανοίγουμε το μενού επιλογών, επιλέγοντας το κουμπί που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά, με την ένδειξη περισσότερες επιλογές.
Εκεί, θα μας ανοίξει μια λίστα με 3 στοιχεία, η πρώτη πάνω πάνω επιλογή είναι το προβολή, η δεύτερη είναι η διαγραφή, όπου έχουμε τη δυνατότητα να διαγράψουμε από το αρχείο μας επιλεγμένα στοιχεία, ή να επιλέξουμε όλα τα στοιχεία και να τα διαγράψουμε, Η τρίτη και τελευταία επιλογή, είναι οι ρυθμίσεις κλήσεων, όπου δε χρειάζεται να κάνουμε καμιά ρύθμιση εκεί.
Εμείς λοιπόν, θα επιλέξουμε την πρώτη επιλογή, δηλαδή την προβολή.
Εκεί, θα μας εμφανιστεί μια λίστα με 9 στοιχεία, όλα τα αρχεία καταγραφής, Ολες οι κλήσεις, αναπάντητες, εξερχόμενες, εισερχόμενες, Αποριφθήσες κλήσεις, Όλα τα μυνήματα, απεσταλμένα μυνήματα και εισερχόμενα μυνήματα.
Επιλέγουμε την επιλογή που θέλουμε, για παράδειγμα τις αναπάντητες κλήσεις.
Εκεί, θα εμφανιστούν σε λίστα όλες οι αναπάντητες κλήσεις.
Το ίδιο γίνεται και για τις υπόλοιπες επιλογές του φιλτραρίσματος, δηλαδή για τις ληφθήσες κλήσεις και για τους κληθέντες αριθμούς.
Απλώς για να μεταβούμε σε άλλη καρτέλα, ξανανοίγουμε το μενού επιλογών, ξαναεπιλέγουμε προβολή κατά και στη λίστα με τις παραππάνω καρτέλες που εμφανίζονται, επιλέγουμε αυτή που θέλουμε.
Σε συσκευές με Android 4.4.4 kitkat, όπως στη Samsung galaxy core prime και τη Samsung Galaxy Ace 4 LT, όταν ανοίγουμε το αρχείο καταγραφής κλήσεων, πάνω ακριβώς από τη λίστα με τα αρχεία, εμφανίζεται μια αναπτυσσόμενη λίστα, όπου εάν την ανοίξουμε, μπορούμε να προβάλλουμε κατευθείαν την κατηγορία που θέλουμε, π.χ. όλα τα αρχεία καταγραφής, όλα τα μυνήματα, αναπάντητες, αποριφθήσες κλήσης και όλες οι κλήσεις.
Αφού επιλέξουμε την κατηγορία που θέλουμε, μπορούμε να διαχειριστούμε τα αρχεία της κατηγορίας που επιλέξαμε, χωρίς να πατάμε κάθε φορά την προβολή μέσα από το μενού επιλογών.
Αν θέλουμε να επιλέξουμε άλλη κατηγορία, τότε πάλι επιλέγουμε από την αναπτυσσόμενη λίστα αυτή που θέλουμε.
Ας δούμε τώρα τη διαγραφή στοιχείων, ή τη διαγραφή του μητρώου.
Όταν βρισκόμαστε στο μενού καταγραφής κλήσεων, τότε ανοίγουμε το μενού επιλογών και στη λίστα που εμφανίζεται, επιλέγουμε διαγραφή.
Εκεί, εμφανίζεται η λίστα με όλο το μητρώο, όπου τα αρχεία είναι ξεμαρκαρισμένα.
Πατάμε σε κάθε αρχείο, ώστε να το μαρκάρουμε και στη συνέχεια, πατάμε στο κουμπί διαγραφή, το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθώνης και στο πινακάκι που θα εμφανιστεί, πατάμε το Okay.
Αν θέλουμε να διαγράψουμε όλο το μητρώω, βρίσκουμε κάτω από το κουμπί διαγραφή και στην αρχή της λίστας την επιλογή όλων και πατάμε πάλι το κουμπί διαγραφή.
Η ίδια διαδικασία γίνεται σε όλες τις καρτέλες προβολής.
Στις συσκευές με Android 4.4.4 kitkat, κάθε φορά που επιλέγουμε από την αναπτυσσόμενη λίστα μια κατηγορία αρχείων καταγραφής, ανοίγουμε το μενού περισσότερες επιλογές και πατάμε στο επιλογή.
Εκεί, θα εμφανιστούν ξεμαρκαρισμένα τα αρχεία καταγραφής που υπάρχουν στην κατηγορία που επιλέξαμε.
Είτε μαρκάρουμε αυτά που θέλουμε και πατάμε τη διαγραφή, είτε μαρκάρουμε το επιλογή όλων, το οποίο βρίσκεται πάνω από την αναπτυσσόμενη λίστα.
Μετά πατάμε στο κουμπί διαγραφή και στο πινακάκι επιβεβαίωσης, επιλέγουμε Okay.
Κάνουμε το ίδιο σε όλες τις κατηγορίες των αρχείων καταγραφής.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου