Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να ρυθμιστεί ένας υπολογιστής για άτομα με οπτική αναπηρία, καθώς επίσης πώς πρέπει να γίνεται η χρήση του απο τα εν λόγω άτομα. Επιπλέον, παρατίθενται οδηγίες χρήσης διαφόρων προγραμμάτων και λειτουργιών, απαραίτητα στην καθημερινότητα των ατόμων με πρόβλημα όρασης
Τρίτη 11 Αυγούστου 2015
Samsung e-mail
Στο κείμενο που ακολουθεί, θα αναλυθεί η εφαρμογή e-mail της Samsung.
Συγκεκριμένα, θα περιγραφτούν οι ρυθμίσεις λογαριασμού, οι ρυθμίσεις της εφαρμογής και ο τρόπος λειτουργίας του προγράμματος.
Σε ορισμένες καινούριες συσκευές, ιδιαίτερα σε αυτές με έκδοση Android 4.4.2, ή 4.4.4 kitkat και νεότερο, η εφαρμογή e-mail της Samsung είναι απόλυτα προσβάσιμη με το Talkback.
Ρύθμιση λογαριασμού e-mail:
Όταν ανοίγουμε για πρώτη φορά την εφαρμογή, εμφανίζεται το μενού ρύθμισης λογαριασμού e-mail.
Εισάγουμε τη διεύθυνση e-mail και τον κωδικό πρόσβασης, στα αντίστοιχα πλαίσια.
Μαρκάρουμε την επιλογή εμφάνιση κωδικού πρόσβασης και μας διαβάζει τον κωδικό που εισάγαμε, ώστε να δούμε αν είναι σωστός.
Στην περίπτωση που ο λογαριασμός που εισάγουμε είναι ο δεύτερος, ή τρίτος, τότε μαρκάρουμε εάν θέλουμε το πλαίσιο ελέγχου, ορισμός αυτού του λογαριασμού ως προεπιλεγμένου.
Στη συνέχεια, είτε πατάμε στο κουμπί επόμενο και γίνεται αυτόματη ρύθμιση του λογαριασμού, είτε πατάμε στο κουμπί μη αυτόματη ρύθμιση και κάνουμε μόνοι μας τις ρυθμίσεις.
Πατάμε λοιπόν στο κουμπί επόμενο.
Αφού κάνει έλεγχο για τις πληροφορίες του λογαριασμού και την αυτόματη ρύθμιση του, μώλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος και όλα πάνε καλά, θα εμφανίσει πίνακα για να εισάγουμε τις επιλογές λογαριασμού, όπως αυτόματος συγχρονισμός e-mail και κάθε πότε θα γίνεται συγχρονισμός και κάθε πότε θα γίνεται συγχρονισμός σε ώρες αιχμής, ως προεπιλογή έχει κάθε 15 λεπτά, μπορούμε όμως πατώντας στο αντίστοιχο αναπτυσσόμενο μενού, να επιλέξουμε το χρόνο που θέλουμε, π.χ. κάθε 5 λεπτά, κάθε 10 λεπτά, κάθε 30 λεπτά, κάθε ώρα, κάθε 2 ώρες, κάθε 4 ώρες, κ.λ.π.
Αφού ολοκληρώσουμε την εισαγωγή των επιλογών μας, πατάμε στο κουμπί επόμενο.
Στην επόμενη καρτέλα, εισάγουμε το όνομα του λογαριασμού που θέλουμε και το εμφανιζόμενο όνομα, το οποίο θα εμφανίζεται στα εξερχόμενα μυνήματα.
Αφού ολοκληρώσουμε και αυτή τη διαδικασία, πατάμε στο κουμπί Τέλος και ο λογαριασμός μας είναι έτοιμος.
Αν στην περίπτωση που επιλέξουμε τη μη αυτόματη ρύθμιση λογαριασμού, τότε θα εμφανιστεί μενού, όπου θα εισάγουμε τις παραμέτρους του λογαριασμού μας.
Εμφανίζεται καρτέλα, όπου θα πρέπει να επιλέξουμε τον τύπο του λογαριασμού μας, π.χ. Pop3, imap, exchange, κ.λ.π.
Εμείς, επιλέγουμε το Pop3.
Εκεί, κάνει αυτόματη ανάκτηση το διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας, μας ζητάει να επιλέξουμε τον τύπο ασφαλείας, να ελέγξουμε τον αριθμό θύρας και τέλος, να επιλέξουμε από το αναπτυσσόμενο μενού, αν θέλουμε να μη διαγράφονται τα μυνήματα από το διακομιστή, ή να διαγράφονται. Εμείς, επιλέγουμε κατά τη διαγραφή από τα εισερχόμενα, που σημαίνει ότι θα διαγράφονται ταυτόχρονα και από το διακομιστή.
Αφού ολοκληρώσουμε τις ρυθμίσεις αυτής της καρτέλας, πατάμε στο κουμπί επόμενο.
Αμέσως εμφανίζεται η καρτέλα για τις ρυθμίσεις του διακομιστή εξερχομένων μυνημάτων, όπου γίνεται αυτόματη ανάκτηση των πληροφοριών λογαριασμού.
Εκεί, ελέγχουμε αν ο διακομιστείς είναι σωστός, ελέγχουμε πάλι τον αριθμό θύρας και τον τύπο ασφαλείας, ενώ αφήνουμε μαρκαρισμένη την επιλογή Να απαιτείται είσοδος.
Αφού ολοκληρώσουμε και εδώ αυτές τις ρυθμίσεις, πατάμε στο κουμπί επόμενο και μεταβαίνουμε στις επιλογές του λογαριασμού, για τον έλεγχο συγχρονισμού και κάθε πότε θα γίνεται αυτός, όπως περιγράφτηκε και παραπάνω.
Αφού ολοκληρώσουμε και αυτές τις ρυθμίσεις, πατάμε το κουμπί επόμενο, όπου πηγαίνουμε στην τελευταία καρτέλα και εισάγουμε το όνομα του λογαριασμού και το εμφανιζόμενο όνομα, όπως περιγράφτηκε παραπάνω και μώλις ολοκληρώσουμε και αυτό το βήμα, πατάμε στο κουμπί τέλος.
Ρυθμίσεις εφαρμογής:
Από το μενού περισσότερες επιλογές, επιλέγουμε ρυθμίσεις.
Στην κατηγορία γενικές ρυθμίσεις, δεν έχουμε να πειράξουμε κάτι, εκτώς εάν θέλουμε να επεξεργαστούμε τις διευθύνσεις που έχουν καταχωρηθεί ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία.
Στην επιλογή εμφάνιση τίτλου σε λίστα, αφήνουμε ως προεπιλογή το αποστολέας.
Πατάμε στην επιλογή διαχείριση λογαριασμού, για να ρυθμίσουμε τη λειτουργία των λογαριασμών μας και να κάνουμε έλεγχο των παραμέτρων τους.
Εκεί, εμφανίζεται λίστα με τους λογαριασμούς που εισάγαμε στην εφαρμογή, ενώ αν είναι μόνο ένας λογαριασμός, θα εμφανιστεί το όνομα αυτού του λογαριασμού.
Για να κάνουμε προσθήκη νέου λογαριασμού, επιλέγουμε στο πάνω μέρος της οθώνης το κουμπί προσθήκη λογαριασμού.
Για τη διαγραφή ενός ή περισσοτέρων λογαριασμών, επιλέγουμε το κουμπί περισσότερες επιλογές, στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά και από τις διαθέσιμες επιλογές, επιλέγουμε αφαίρεση.
Εκεί, μαρκάρουμε έναν, ή περισσότερους λογαριασμούς από τη λίστα, ή όλους τους λογαριασμούς και μώλις ολοκληρώσουμε την επιλογή μας, πατάμε το κουμπί τέλος, στο πάνω μέρος και δεξιά της οθώνης.
Στο πινακάκι επιβεβαίωσης που εμφανίζεται, επιλέγουμε το κουμπί Okay.
Αν έχουμε λίστα με 2 ή περισσότερους λογαριασμούς, τότε θα εμφανιστεί στο πάνω μέρος της λίστας ο λογαριασμός που έχουμε ορίσει ως προεπιλογή.
Πατάμε λοιπόν στο όνομα του λογαριασμού που θέλουμε να ρυθμίσουμε.
Εκεί, θα εμφανιστεί μια λίστα με διαθέσιμες ρυθμίσεις.
Πατάμε στην επιλογή ρυθμίσεις συγχρονισμού και μώλις ανοίξει η λίστα, ανοίγουμε την επιλογή περιορισμός μεγέθους ανάκτησης, όπου στις 2 διαθέσιμες επιλογές, επιλέγουμε το χωρίς όριο.
Επιστρέφουμε στην καρτέλα των ρυθμίσεων λογαριασμού, όπου ελέγχουμε τις ειδοποιήσεις του λογαριασμού να είναι ενεργές, και να είναι μαρκαρισμένος ο ήχος ειδοποίησης και η δόνιση.
Στην περίπτωση που κάποια από αυτά δεν είναι μαρκαρισμένα, τότε τα μαρκάρουμε.
Εάν θέλουμε να ρυθμίσουμε τις παραμέτρους των διακομιστών, τότε πατάμε στο κουμπί Περισσότερες ρυθμίσεις.
Εκεί, εκτώς από όλα τα άλλα, ρυθμίζουμε την επιλογή αριθμός e-mail για φόρτωση, όπου επιλέγουμε σύνολο.
Αν θέλουμε να ρυθμίσουμε τις παραμέτρους των διακομιστών, τότε πατάμε στα αντίστοιχα κουμπιά, ρυθμίσεις εισερχόμενης αλληλογραφίας, ή ρυθμίσεις εξερχόμενης αλληλογραφίας.
Κάνουμε το ίδιο για όλους τους λογαριασμούς που έχουμε εισάγει, όπως περιγράφτηκε παραπάνω.
Λειτουργία της εφαρμογής:
Όταν ανοίγουμε την εφαρμογή, μεταφερόμαστε αμέσως στο φάκελο των εισερχομένων μυνημάτων, του λογαριασμού που είμασταν την τελευταία φορά όταν κλείσαμε την εφαρμογή.
Στο πάνω μέρος της οθώνης, μας διαβάζει το φάκελο που είμαστε και το λογαριασμό.
Αν πατήσουμε πάνω εκεί, εμφανίζεται λίστα με τους φακέλους κάθε λογαριασμού, π.χ. το όνομα του λογαριασμού και από κάτω οι φάκελοι εισερχόμενα, απεσταλμένα, πρόχειρα, διαγραμμένα, κ.λ.π.
Αν θέλουμε να ελέγξουμε τα εισερχόμενα όλων των λογαριασμών μας ξεχωριστά, τότε πατάμε στον αντίστοιχο φάκελο εισερχόμενα, κάτω από το όνομα του κάθε λογαριασμού.
Αν θέλουμε να ελέγξουμε όλα τα εισερχόμενα μαζί, τότε θα πατήσουμε στο φάκελο ενιαία εισερχόμενα, όπου θα εμφανιστούν σε λίστα όλα τα εισερχόμενα μυνήματα,από όλους μας τους λογαριασμούς.
Ανάγνωση e-mail:
Όταν ανοίγουμε την εφαρμογή, κάνει αυτόματο συγχρονισμό, δηλαδή αναζητάει αν έχουμε νέα μυνήματα.
Αν έχουμε νέα μυνήματα, τότε αυτά θα εμφανιστούν σε λίστα, στο φάκελο των εισερχομένων.
Ανοίγουμε ένα μήνυμα, το οποίο θέλουμε να διαβάσουμε.
Αν υπάρχει ένα, ή περισσότερα συνημμένα αρχεία, τότε ακριβώς κάτω από τον τίτλο του μυνήματος, θα εμφανιστεί ο τίτλος του συνημμένου αρχείου, το είδος του συνημμένου, π.χ. ήχος, video, ή έγγραφο.
Εκεί, πατάμε πάνω στον τίτλο του συνημμένου και αμέσως μετά, βρίσκουμε το κουμπί λήψη και το πατάμε και αποθηκεύεται το συνημένο μας στη συσκευή.
Την ώρα που βρισκόμαστε μές σε κάποιο μήνυμα, στο κάτω μέρος της οθώνης, υπάρχουν 5 κουμπιά, απάντηση, απάντηση σε όλους, προώθηση, προηγούμενο μήνυμα και επόμενο μήνυμα.
Πάνω και δεξιά στην οθώνη, υπάρχει το κουμπί περισσότερες επιλογές, όπου εκεί έχουμε τις επιλογές σύμανση ως αναγνωσμένου και μετακίνηση.
Δίπλα από το κουμπί περισσότερες επιλογές, υπάρχουν τα κουμπιά προσθήκη αστεριού και διαγραφή.
Αν επιλέξουμε τη διαγραφή, θα μετακινηθεί το μήνυμα μας στο φάκελο διαγραμμένα.
Σε ότι αφορά την ανάγνωση, σε ορισμένες συσκευές, διαβάζουμε κανονικά το μήνυμα, σέρνοντας το δάχτυλο στην οθώνη από πάνω προς τα κάτω, όπως διαβάζουμε το SMS.
Για παράδειγμα στη συσκευή Samsung Galaxy Trent pluss, με έκδοση Android 4.2.2 jelly bean.
Επίσης, στη συσκευή Samsung Galaxy Ace 4 LT, με Εκδοση Android 4.4.4 kitkat, η ανάγνωση των e-mail είναι πλήρως προσβάσιμη.
Στη συσκευή Samsung galaxy cor prime, με έκδοση Android 4.4.4 kitkat, ενώ μπορούμε να διαβάσουμε κανονικα τα μυνήματα όπως τα SMS, ωστόσο παρουσιάζεται πρόβλημα όταν εμφανίζεται η λίστα των μυνημάτων, δηλαδή δε μπορούμε να διαβάσουμε τους τίτλους και τους αποστολείς των μυνημάτων, ή τις επικεφαλίδες.
Για να ανοίξουμε ένα μήνυμα, πατάμε στην τύχη επάνω στην οθώνη.
Σε άλλες συσκευές, θα πρέπει όταν ανοίγουμε ένα μήνυμα, να ανοίξουμε το τοπικό μενού του Talkback και να επιλέξουμε την ευαισθησία κατά λέξη, ή κατά γραμμή, ώστε να διαβάσουμε το μήνυμα με την κίνηση του δαχτύλου μας από αριστερά προς τα δεξιά και αντίστροφα, σαν να θέλουμε να ξεσκονίσουμε την οθώνη.
Αυτό γίνεται σε συσκευές όπως στο Samsung galaxy Ace style G310, με Android 4.4.2 kitkat.
Όταν βρισκόμαστε στη λίστα των μυνημάτων, χωρίς να έχουμε επιλέξει κάποιο μήνυμα, στο κάτω μέρος της οθώνης εμφανίζονται 4 κουμπιά, σύνθεση, ανανέωση, αναζήτηση και το κουμπί φάκελοι.
Με το κουμπί σύνθεση, συντάσσουμε ένα μήνυμα, με το κουμπί ανανέωση κάνουμε έλεγχο για νέα μυνήματα, με το κουμπί αναζήτηση κάνουμε αναζήτηση σε φακέλους και μυνήματα, ενώ με το κουμπί φάκελοι, πλοηγούμαστε στους φακέλους.
Ανοίγοντας το κουμπί περισσότερες επιλογές, υπάρχει μενού με διαθέσιμες επιλογές όπως επιλογή, όπου έχουμε τη δυνατότητα να μαρκάρουμε ένα ή και περισσότερα μυνήματα, ή όλα τα μυνήματα και να επιλέξουμε τη μετακίνηση, ή τη διαγραφή.
Σημειώνεται εδώ ότι στο Samsung Galaxy cor prime, η συγκεκριμένη λίστα δε διαβάζεται από το Talkback.
Επόμενη επιλογή είναι η προβολή ως, όπου έχουμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε τα μυνήματα με την τυπική διάταξη, όπου θα προβάλλονται τα μυνήματα ένα-ένα, ή ως συνομιλίες, όπου θα προβάλλονται τα μυνήματα ομαδοποιημένα.
Άλλη επιλογή είναι η διαγραφή, όπου πάλι εμφανίζεται η λίστα με τα μυνήματα και μαρκάρουμε ένα ή περισσότερα, ή όλα τα μυνήματα και πατάμε τη διαγραφή.
Στο Samsung galaxy cor Prime, πάλι δε διαβάζεται από το Talkback και αυτή η λίστα.
Επόμενη επιλογή, είναι οι ρυθμίσεις, για τις οποίες μιλήσαμε παραπάνω.
Σε ότι αφορά τη σύνταξη μυνήματος, αφού πατήσουμε το κουμπή σύνθεση, εμφανίζεται η καρτέλα σύνθεσης μυνήματος, όπου πληκτρολογούμε τη διεύθυνση e-mail που θέλουμε, το θέμα του μυνήματος και στη συνέχεια, στο κύριο σώμα μυνήματος, γράφουμε το μήνυμα μας.
Κάτω από το πλαίσιο επεξεργασίας της διεύθυνσης e-mail, υπάρχει το κουμπί ευρετήριο, όπου μπορούμε να επιλέξουμε μέσα από το βιβλίο διευθύνσεων μας τον παραλήπτη.
Ακριβώς στο πάνω μέρος της οθώνης, υπάρχουν τα κουμπιά αποστολή, ακύρωση, αποθήκευση όπου εδώ αποθηκεύουμε το μήνυμα μας στα πρόχειρα και τέλος η επισύναψη, όπου μπορούμε να εισάγουμε ένα αρχείο ως συνημμένο.
Μώλις ολοκληρώσουμε το μήνυμα μας, πατάμε στο κουμπί αποστολή.
Το μήνυμα αποστέλλεται και θα βρούμε το σχετικό μήνυμα στα απεσταλμένα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου