Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πρόγραμμα unlocker


Στο παρόν κείμενο παρουσιάζεται ένα πολύ εύχρηστο πρόγραμμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα κατάργησης αρχείων και φακέλων από τον υπολογιστή, τα οποία όταν επιχειρούμε να τα διαγράψουμε, παρουσιάζεται σφάλμα λέγοντας ότι δεν είναι δυνατή η εύρεση του καθορισμένου αρχείου από το σύστημα, ή ότι δεν είναι έγκυρη η διαδρομή του αρχείου που προσπαθούμε να διαγράψουμε, με αποτέλεσμα να γεμίζει σκουπίδια και άχρηστους φακέλους ο υπολογιστής.
Το σφάλμα αυτό παρουσιάζεται επίσης, όταν ένα αρχείο ή φάκελος είναι κλειδωμένο και δεν έχουμε πρόσβαση να το διαγράψουμε, για αυτό και το πρόγραμμα ονομάζεται Unlocker, δηλαδή ξεκλείδωμα αρχείων και φακέλων.
Το πρόγραμμα Unlocker, δίνει τη λύση σε αυτό το ζήτημα.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν και μπορεί να την κατεβάσει κανείς από την παρακάτω ιστοσελίδα:


Εάν δε λειτουργεί ο παραππάνω σύνδεσμος, τότε επισκεπτείτε τον παρακάτω:

Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή, αφού κατά τη διάρκεια αυτής, δηλαδή στις 3 μοναδικές καρτέλες που εμφανίζονται, δεν πειράζουμε τίποτα, απλώς πατάμε συνέχεια επόμενο.

Όσον αφορά στη χρήση του, απλώς βρίσκουμε το αρχείο ή το φάκελο που θέλουμε να διαγράψουμε και πατώντας το πλήκτρο APPLICATION,  βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Unlocker και Πατάμε Enter.
Στο παράθυρο που εμφανίζεται βρίσκουμε με τα βελάκια ένα Cobo box, όπου επιλέγουμε την ενέργεια που θέλουμε να εκτελεστεί.
Επιλέγουμε διαγραφή και στη συνέχεια με το πλήκτρο Tab, βρίσκουμε την επιλογή ξεκλείδωμα όλων και πατάμε Space.

Η διαγραφή του αρχείου ή του φακέλου, γίνεται αυτόματα.
Όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία, εμφανίζεται μήνυμα λέγοντας μας ότι το αντικείμενο διαγράφηκε επιτυχώς.

Εάν πάλι θέλουμε να διαγράψουμε πολλά αρχεία και φακέλους μαζί, απλώς πηγαίνουμε στο σημείο όπου υπάρχουν τα συγκεκριμένα αρχεία και φάκελοι, τα επιλέγουμε όλα με Control+Α και τέλος, ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία με το Unlocker.

Με εκτίμηση, Τσακιρίδης Δημήτριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου