Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ρυθμίσεις και εγκατάσταση του Windows live essential 2009:


Εδώ θα μιλήσουμε για το γνωστό πακέτο προγραμμάτων της Microsoft, το Windows live essential έκδοση 2009, το οποίο είναι ένα πακέτο 8 προγραμμάτων, όπως το Windows live mail, το Windows live messenger, το Movie maker, τη συλλογή φωτογραφιών, το πρόγραμμα Office live adding, το Πρόγραμμα Writer, την οικογενειακή ασφάλεια και το Windows live tool bar.

Το Windows live mail, είναι πρόγραμμα ανταλλλαγής μηνυμάτων αλληλογραφίας, όπως το Outlook express, ή το Windows mail των Vista.
Το Windows live messenger, είναι το γνωστό MSN messenger που γνωρίζουμε και από παλαιότερες εκδόσεις των Windows.
Το Movie maker, είναι το πρόγραμμα επεξεργασίας και εγγραφής video και ήχων, όπως και το Movie maker των XP.
Το Windows live tool bar, προσφέρει ασφάλεια και προστασία κατά την πλοήγηση μας στο Internet.
Η συλλογή φωτογραφιών, μας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε φωτογραφίες.
Το Office live adding, είναι η προσθήκη του Office, η οποία δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε έγγραφα και να τα επεξεργαστούμε On line, μέσω της ιστοσελίδας του Office live adding. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας εγγράφων Wort, exel και Power point κλπ., επιτόπου On line στην ιστοσελίδα του Office live adding.
Το πρόγραμμα Writer, είναι πρόγραμμα κειμενογράφου, όπως το Wort και το σημειωματάριο.

Η εγκατάσταση του είναι απλή και εύκολη:
1.       Τρέχουμε το εκτελέσιμο αρχείο και στην πρώτη καρτέλα που εμφανίζεται, υπάρχει λίστα με τα 8 προγράμματα, τα οποία είναι εξ αρχής μαρκαρισμένα. Όσα προγράμματα δεν θέλουμε να εγκατασταθούν, πατάμε το Space σε καθένα από αυτά και τα ξεμαρκάρουμε.
2.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Εγκατάσταση και πατάμε Space.
3.       Αφού γίνει η λήψη και εγκατάσταση των απαραίτητων αρχείων, εμφανίζεται μια καρτέλα στην οποία υπάρχουν τσεκαρισμένες οι επιλογές, Ορίστε την υπηρεσία παροχής αναζήτησης και Ορίστε την αρχική σας σελίδα. Προτίνεται να τις ξεμαρκάρουμε πατώντας το Space, διότι οι περισσότεροι από τα άτομα με πρόβλημα όρασης, θέλουμε την αρχική σελίδα του explorer κενή και ανέπαφη.
Υπάρχει επίσης ξεμαρκαρισμένη η επιλογή συμβάλετε στη βελτίωση του Windows live. Προεραιτικά τη μαρκάρουμε με το Space, ή αν δε θέλουμε την αφήνουμε ως έχει.
4.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί συνέχεια και πατάμε Space.
5.       Στη συνέχεια, η εγκατάσταση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Κλείσιμο και πατάμε Space.
6.       Αφού κλείσει το πρόγραμμα, εμφανίζεται ένα πινακάκι προειδοποίησης ασφαλείας. Εμείς, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Ναι και πατάμε Space.

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση, ανοίγει το πρόγραμμα του Windows live messenger.
1.       Εδώ εισάγουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε στο Hotmail, π.χ.
2.       Στο διπλανό πλαίσιο εισάγουμε τον κωδικό πρόσβασης (Passwort) που διαθέτουμε.
3.       Πατώντας το Tab, βρίσκουμε τις επιλογές Απομνημόνευση του κωδικού πρόσβασης, απομνημόνευση της ταυτότητας μου και Αυτόματη είσοδος.
Καλό είναι να μαρκάρουμε όλες αυτές τις επιλογές με το Space, ώστε κάθε φορά που θα μπαίνουμε στο Messenger να μη χρειάζεται να εισάγάγουμε τα στοιχεία μας.
4.       Εάν πάλι ξεχάσουμε κάποιο από αυτά, μπορούμε να πατήσουμε στην αντίστοιχη επιλογή Ξέχασα το Passwort, ή ξέχασα την ταυτότητα μου, δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail.
5.       Εάν πάλι δεν έχουμε λογαριασμό στο Hotmail, μπορούμε να πατήσουμε στην επιλογή Εγγραφή και θα μας ανοίξει η σελίδα του Hotmail, όπου και θα δημιουργήσουμε λογαριασμό.
6.       Τέλος, αφού ολοκληρώσουμε την εισαγωγή των στοιχείων μας και κάνουμε όλες τις ρυθμίσεις, βρίσκουμε με το Tab το  κουμπί είσοδος στο Messenger και πατάμε Space.

Στο σημείο αυτό, θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ρυθμίσεις των πιο χρήσιμων προγραμμάτων στην καθημερινότητα των ατόμων με πρόβλημα όρασης, το Windows Live messenger και το Windows live mail, το οποίο είναι απαραίτητο να υπάρχει εγκατεστημένο στα Windows 7, μιάς και στα Windows 7 δεν υπάρχει προεγκατεστημένο πρόγραμμα αλληλογραφίας.
Επίσης, επειδή η μπάρα εργαλείων Windows live tool bar προκαλεί δυσκολίες στην πρόσβαση μας στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα στη λήψη αρχείων, για το λόγο αυτό πολλές φορές δεν την εγκαθιστούμε.
Οσονα αφορά για το πρόγραμμα Writer, συνήθως για κειμενογράφο χρησιμοποιούμε το Office Wort και άλλες φορές το σημειωματάριο των Windows, το οποίο υπάρχει και στα Windows 7.
Η συλλογή φωτογραφιών είναι μη προσβάσιμο πρόγραμμα για άτομα με προβλήματα όρασης, επίσης σχεδόν από κανένα τυφλό χρήστη δεν χρησιμοποιείται το Movie maker.

Ρυθμίσεις του Windows live messenger:
1. Μπορούμε με 3 τρόπους να ανοίξουμε το πρόγραμμα:
Είτε από την έναρξη και από το μενού Προγράμματα, είτε δημιουργώντας συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, είτε δημιουργώντας πλήκτρο συντόμευσης από τις ιδιότητες του προγράμματος, όπως δημιουργούμε και τη συντόμευση για το Jaws.
Α. Δηλαδή, από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε προγράμματα και στη συνέχεια, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Windows live και ανοίγουμε το υπομενού με δεξί βελάκι.
Β. Στη συνέχεια, βρίσκουμε την επιλογή Windows live messenger.
Γ. Πατάμε το πλήκτρο Application και ανοίγουν οι επιλογές.
Βρίσκουμε με τα βελάκια τις ιδιότητες και πατάμε Enter.
Δ. Στην καρτέλα που θα ανοίξει, βρίσκουμε με το Tab το πλαίσιο Πλήκτρο συντόμευσης και επιτόπου πληκτρολογούμε τη συντόμευση που θέλουμε, π.χ. Control+Sift+Μ.
Ε. Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το \Tab το κουμπί εφαρμογή και πατάμε Space.
ΣΤ. Τέλος, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
2. Αφού ανοίξουμε το πρόγραμμα με έναν από τους παρακάτω τρόπους που περιγράψαμε, εμφανίζεται το βασικό παράθυρο. Εάν έχουμε ρυθμίσει την απομνημόνευση της ταυτότητας μας, δηλαδή τη διεύθυνση Hotmail και του κωδικού πρόσβασης και εάν μαρκάραμε την επιλογή αυτόματη είσοδο, τότε θα μπούμε κατευθείαν στις επιλογές μας, δηλαδή θα εμφανιστεί η λίστα των επαφών μας και θα έχουμε τη δυνατότητα χρήσης του προγράμματος.
 Εάν όμως δεν κάναμε τα παραπάνω, τότε θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε τα αντίστοιχα πεδία, όπως περιγράφτηκε παραπάνω στην εγκατάσταση του προγράμματος.
3. Ανοίγουμε το μενού αρχείο με το Alt, πηγαίνουμε με δεξί βελάκι στο μενού εργαλεία και με πάνω βελάκι, βρίσκουμε την επιλογή Επιλογές και πατάμε Enter.
4. Στην πρώτη καρτέλα που εμφανίζεται Προσωπικά στοιχεία, δεν πειράζουμε τίποτα.
Προεραιτικά μόνο, μπορούμε να γράψουμε στο πρώτο πλαίσιο, το εμφανιζόμενο όνομα που θέλουμε να βλέπουν οι επαφές μας, οι όσοι επικοινωνούν μαζί μας.
Επίσης, στο δευτερο πλαίσιο, μπορούμε να πληκτρολογήσουμε ένα προσωπικό κείμενο, το οποίο θα φαίνεται όταν συνδεόμαστε στο Windows live Messenger.
2. Από τη λίστα των καρτελών, πηγαίνουμε στη δεύτερη καρτέλα Διάταξη και εκεί υπάρχουν 4 επιλογές μαρκαρισμένες, εμφάνιση αγαπημένων, Εμφάνιση ομάδων, εμφάνιση καρτελών και εμφάνιση λίστας Τι νέο υπάρχει.
Προεραιτικά, μπορούμε να ξεμαρκάρουμε και τις 4 επιλογές, ή να αφήσουμε μαρκαρισμένες όσες θέλουμε. Προτίνεται για την ευκολία των ατόμων με πρόβλημα όρασης να απενεργοποιηθούν όλες αυτές οι επιλογές.
  3. Πηγαίνουμε στην Τρίτη καρτέλα είσοδος.
Εδώ, ξεμαρκάρουμε τις επιλογές Αυτόματη εκτέλεση του Windows live messenger κατά τη σύνδεση στα Windows, Αυτόματη είσοδος κατά τη σύνδεση στο Internet και εμφάνιση του Windows live today μετά την είσοδο.
Έτσι, κάθε φορά που θα ανοίγουμε τον υπολογιστή μας δεν θα ανοίγει αυτόματα το Windows live messenger ούτε και ότα θα μπαίνουμε στο πρόγραμμα θα εμφανίζεται κάθε φορά η σελίδα Windows live today, η οποία, δε χρησιμεύει πουθενά.
4. Τις υπόλοιπες 7 καρτέλες, δεν τις πειράζουμε καθόλου.
5. Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.

Λειτουργία του MSN:
1.       Όταν μπούμε στο πρόγραμμα και βρούμε μια επαφή συνδεμένη και θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ενώ βρισκόμαστε επάνω στην επαφή, πατάμε το Application και με τα βελάκια, βρίσκουμε την επιλογή Αποστολή άμεσου μυνήματος και πατάμε Enter.
2.       Αμέσως ανοίγει ένα πλαίσιο, όπου μπορούμε να εισάγουμε το μυνημα μας. Όταν τελειώσουμε, πατάμε το Enter για αποστολή, ή με μια φορά το Tab, βρίσκουμε το κουμπί αποστολή και πατάμε Space.
3.       Με το συνδυασμό πλήκτρων Sift+Tab, πηγαίνουμε στο ιστορικό συζητήσεων και με τα βελάκια πάνω-κάτω, διαβάζουμε τα μηνύματα που στείλαμε, αλλά και τα μηνύματα που μας έστειλαν.
4.       Με μια φορά το Tab, ξαναπηγαίνουμε στο πλαίσιο εισαγωγής μυνήματος, γράφουμε πάλι το μήνυμα μας και το αποστέλλουμε με την ίδια διαδικασία.

Πατώντας πάλι το Application στην επαφή που θέλουμε να συνομιλήσουμε, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κλήση ομιλίας, ή κλήση video.
Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να αποστείλουμε και αρχείο σε οτιδήποτε μέγεθος.

Προσθήκη επαφής:
Για να προσθέσουμε μια επαφή στο Windows Live messenger, ακολουθούμε τα εξής βήματα:
1.       Ανοίγουμε το μενού αρχείο με το Alt, και με μια φορά το δεξί βελάκι, βρίσκουμε το μενού επαφές.
2.       Με πάνω-κάτω βελάκι, βρίσκουμε την επιλογή Προσθήκη επαφής και πατάμε Enter.
3.       Στο πλαίσιο που εμφανίζεται, πληκτρολογούμε τη διεύθυνση e-mail, π.χ. user@hotmail.com
4.       Με μια φορά το Tab, εμφανίζεται μια λίστα, με τους κωδικούς των χωρών. Από εκεί με τα βελάκια, επιλέγουμε το +30 Ελλάδα.
5.       Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε Space.
6.       Στη συνέχεια, εμφανίζεται στην επόμενη καρτέλα το κουμπί Αποστολή πρόσκλησης και προσθήκη και πατάμε επάνω του Space.
7.       Τέλος, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Τέλος και πατάμε Space.

Τώρα θα μιλήσουμε για το πρόγραμμα Windows live mail.

Για να ανοίξουμε το Windows live mail, χρησιμοποιούμε έναν από τους 3 τρόπους που περιγράψαμε και για το Windows live Messenger.
Εδώ εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε συντόμευση πλήκτρων, προτείνονται οι συντομεύσεις Control+Sift+Ε, Control+Sift+Ι, Control+Sift+Ο, ή Control+Sift+p, ανάλογα τι θέλει ο καθένας.
Εμείς προτείνουμε αυτές για πιο ευκολία.

Εγκατάσταση λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας:

Πρίν όμως περιγράψουμε την εγκατάσταση λογαριασμού, θα παραθέσουμε τους διακομιστές από γνωστούς παρόχους λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
Otenet:
Εισερχομένων, mail.otenet.gr
Εξερχομένων, mailgate.otenet.gr
Forthnet:
Εισερχομένων, popper.forthnet.gr
Εξερχομένων, mailgate.forthnet.gr
Gmail:
Εισερχομένων, pop.gmail.com
Εξερχομένων, smtp.gmail.com
Freemail:
Εισερχομένων, pop.freemail.gr
Εξερχομένων, smtp.freemail.gr
Yahoo:
Εισερχομένων, pop.mail.yahoo.com
Εξερχομένων, smtp.mail.yahoo.com
Διευκρινίζεται ότι η κατάληξη των διακομιστών του Yahoo είναι πάντοτε .com, είτε ο λογαριασμός e-mail έχει την κατάληξη .gr, είτε την κατάληξη .com.

Για να δημιουργήσουμε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάνουμε τα εξής:
1. Ανοίγουμε το μενού αρχείο με το Alt, με βελάκια δεξιά βρίσκουμε το μενού εργαλεία και με πάνω βελάκι, βρίσκουμε την επιλογή Λογαριασμοί και πατάμε Enter.
2. Βρήσκουμε με το Tab την επιλογή Προσθήκη και πατάμε Space.
3. Στο μενού επιλογών που εμφανίζεται, βρίσκουμε την επιλογή Λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πατάμε Enter.
4. Εδώ ανοίγει μια φόρμα, στην οποία συμπληρώνουμε τη διεύθυνση e-mail που θέλουμε, τον κωδικό πρόσβασης Passwort και το εμφανιζόμενο όνομα μας. Επίσης, αφήνουμε μαρκαρισμένη την επιλογή Απομνημόνευση του κωδικού πρόσβασης και ξεμαρκάρουμε την επιλογή Μη αυτόματη διαμόρφωση των ρυθμίσεων διακομιστεί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
5. Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε Space.
6. Στην επόμενη καρτέλα, αφήνουμε την πρώτη επιλογή ως έχει, δηλαδή το είδος του διακομιστεί εισερχομένων μηνυμάτων να είναι Pop3. Πατάμε μια φορά το Tab και πληκτρολογούμε στο κενό πλαίσιο τον διακομιστεί εισερχομένων.
7. Στην περίπτωση που εγκαθιστούμε λογαριασμό για το Gmail και μόνο, αφού πληκτρολογήσουμε το διακομιστεί εισερχομένων, πατάμε 2 φορές το Tab και μαρκάρουμε την επιλογή αυτός ο διακομιστής απαιτεί ασφαλή σύνδεση SSL.
Εάν όμως δεν εγκαθιστούμε οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό, αφήνουμε την επιλογή ως έχει και προχωράμε στο επόμενο βήμα.
8. Βρίσκουμε με το  Tab το κενό πλαίσιο, όπου πληκτρολογούμε τον διακομιστεί εξερχομένων.
9. Στην περίπτωση εγκατάστασης Gmail λογαριασμού, αφού πληκτρολογήσαμε το διακομιστεί εξερχομένων, με 2 φορές το Tab, βρίσκουμε την επιλογή Αυτός ο διακομιστής απαιτεί ασφαλή σύνδεση SSL και τη μαρκάρουμε με το Space.
10. Με μια φορά το συνδυασμό πλήκτρων Sift+Tab, βρίσκουμε το πλαίσιο της θύρας του διακομιστεί εξερχομένων και πληκτρολογούμε τον αριθμό 465.
Εάν όμως δεν εγκαθιστούμε λογαριασμό για το Gmail, παρακάμπτουμε τα 2 παραπάνω βήματα, δηλαδή αφήνουμε τις επιλογές ως έχουν και προχωράμε στο επόμενο βήμα.
11. Βρίσκουμε με το Tab την επιλογή αυτός ο διακομιστής απαιτεί έλεγχο ταυτότητας και τη μαρκάρουμε, πατώντας το Space. Αυτή την επιλογή την κάνουμε για όλους τους λογαριασμούς που εγκαθιστούμε.
12. Στην περίπτωση που εγκαθιστούμε λογαριασμό για τη Forthnet και μόνο για αυτό, βρίσκουμε με το Tab το πλαίσιο αναγνωριστικό σύνδεσης εάν είναι διαφορετικό από την ηλεκτρονική διεύθυνση και πληκτρολογούμε το User name της μορφής:
User.ath.forthnet.gr
Όπως ακριβώς το ζητάει η Forthnet.
Εάν όμως δεν εγκαθιστούμε λογαριασμό Forthnet, παρακάμπτουμε το παραπάνω βήμα και αφήνουμε την επιλογή ως έχει.
13. Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε Space.
14. Στην επόμενη καρτέλα, εάν έχουμε είδη εγκατεστημένο και άλλο λογαριασμό αλληλογραφίας, υπάρχει ξεμαρκαρισμένη η επιλογή ορίστε αυτό το λογαριασμό ως τον προεπιλεγμένο λογαριασμό αλληλογραφίας. Εάν θέλουμε να τον προεπιλέξουμε, μαρκάρουμε την εν λόγω επιλογή με το Space.
15. Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Τέλος και πατάμε Space.
16. Εάν όμως δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός, η συγκεκριμένη επιλογή δεν εμφανίζεται και βρίσκουμε κατευθείαν με το Tab το κουμπί Τέλος και πατάμε Space.
17. Επιστρέφουμε πάλι στο κύριο μενού των επιλογών λογαριασμού.
Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί κλείσιμο και πατάμε Space.

Αφού ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση του λογαριασμού, επιστρέφουμε στο βασικό παράθυρο του Windows live mail.
Εδώ εμφανίζεται ένα μήνυμα και μας ρωτάει εάν θέλουμε να οριστεί το Windows live mail ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αλληλογραφίας.
Εμείς, βρίσκουμε με το Tab την επιλογή Ναι και πατάμε Space.

Βασικές ρυθμίσεις του προγράμματος:
1.       Ανοίγουμε το μενού αρχείο με το Alt, με δεξί βελάκι βρίσκουμε το μενού Εργαλεία και με πάνω βελάκι, βρίσκουμε την επιλογή Επιλογές και πατάμε Enter.
2.       Την πρώτη καρτέλα Γενικά δεν την πειράζουμε καθόλου. Πατάμε μιά φορά το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab και πηγαίνουμε στην καρτέλα Ανάγνωση.
3.       Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Γραμματοσειρές και πατάμε Space.
4.       Βρίσκουμε με το Tab την επιλογή Κωδικοποίηση, η οποία είναι Combo box και με κάτω βελάκι, βρίσκουμε την επιλογή Ελληνικά Windows.
5.       Με μια φορά το Tab, βρίσκουμε το κουμπί Ορισμός ως προεπιλογή γραμματοσειράς και πατάμε Space.
6.       Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
7.       Πατάμε μια φορά το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab και πηγαίνουμε στην καρτέλα Αποδεικτικά.
8.       Μαρκάρουμε την πρώτη επιλογή Αίτηση για αποδεικτικό ανάγνωσης για όλα τα απεσταλμένα μηνύματα.
9.       Πατάμε μια φορά το Tab, και στη συνέχεια, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Να ειδοποιούμε για κάθε αίτηση για αποδεικτικό ανάγνωσης.
10. Πατάμε μια φορά το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab και πηγαίνουμε στην καρτέλα Αποστολή.
11. Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Διεθνείς ρυθμίσεις και πατάμε Space.
12. Στην πρώτη επιλογή Προεπιλεγμένη κωδικοποίηση, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Ελληνικά Windows και στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space και επιστρέφουμε στην καρτέλα Αποστολή.
13. Τις υπόλοιπες καρτέλες δεν τις πειράζουμε καθόλου. Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.

Επιλογές ασφαλείας:
1.       Ανοίγουμε το μενού αρχείο με το Alt, με δεξί βελάκι πηγαίνουμε στο μενού Εργαλεία και με πάνω βελάκι, βρίσκουμε την επιλογή Επιλογές ασφαλείας και πατάμε Enter.
2.       Εδώ μας ενδιαφέρει η καρτέλα Ασφάλεια. Πατάμε 5 φορές το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab και πηγαίνουμε στην καρτέλα Ασφάλεια.
3.       Βρίσκουμε την επιλογή Να μην επιτρέπεται το άνοιγμα ή η αποθήκευση συνημένων που πιθανόν να είναι ιοί και τη ξεμαρκάρουμε με το Space.
4.       Τέλος, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.

Βασικές συντομεύσεις:
Με το F5, κάνουμε αποστολή και λήψη μηνυμάτων μόνο από τον τρέχοντα λογαριασμό αλληλογραφίας.
Με Control+F5, κάνουμε αποστολή και λήψη μηνυμάτων αλληλογραφίας από όλους τους λογαριασμούς.
Με Control+Ν, κάνουμε δημιουργία νέου μυνήματος αλληλογραφίας.
Με Alt+Σ, κάνουμε αποστολή του μυνήματος.
Με Control+R, κάνουμε απάντηση στο μήνυμα.
Με Control+Sift+R, απαντάμε σε όλους.
Με Control+F, κάνουμε προώθηση ενός μυνήματος.
Με Control+Sift+C, μπαίνουμε στο βιβλίο διευθύνσεων.

Καλή πλοήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου