Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Διαχείρηση επαφών στα Windows 7:


Στο κείμενο αυτό, θα περιγραφτεί ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να εισάγουμε και να εξάγουμε επαφές στο βιβλίο διευθύνσεων και ο τρόπος καταχώρησης μιάς επαφής στα Windows 7.
Τα Windows 7, δεν έχουν κάποιο ενσωματωμένο πρόγραμμα διαχείρησης επαφών, δηλαδή βιβλίο διευθύνσεων.
Η διαχείρηση των επαφών, γίνεται από τα προγράμματα αλληλογραφίας, π.χ. Mozilla thunderbird και Windows live mail.

Πρίν από όλα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εάν κάποιος έχει κάποιο αρχείο από παλιές εκδόσεις των Windows με επέκταση .wap, δηλαδή αρχείο βιβλίου διευθύνσεων και θέλει να το χρησιμοποιήσει στα Windows 7, εάν το ανοίξει, θα του εξάγει όλες τις επαφές που υπάρχουν στο φάκελο επαφές, στον κατάλογο User των Windows 7.

Ας δούμε τώρα πώς εισάγουμε επαφές στον κατάλογο του Windows live mail.
1.       Ενώ βρισκόμαστε μέσα στο πρόγραμμα, ανοίγουμε το μενού αρχείο με το Alt, πηγαίνουμε με δεξί βελάκι στο μενού μετάβαση και με κάτω βελάκι, βρίσκουμε την επιλογή Επαφές και πατάμε Enter.
2.       Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Στοιχείο ελέγχου μενού και πατάμε Space.
3.       Στη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, βρίσκουμε με το κάτω βελάκι την επιλογή εισαγωγή υπομενού και την ανοίγουμε με δεξί βελάκι.
4.       Εκεί μας έχει τις επιλογές Εισαγωγή βιβλίου διευθύνσεων των Windows wap, εισαγωγή επαφών του Microsoft Outlook, επαγγελματική κάρτα .vcf, βιβλίο διευθύνσεων για τον τρέχοντα χρήστη των Windows, κ.λ.π.
 Εμάς μας ενδιαφέρει η πρώτη επιλογή, δηλαδή βιβλίο διευθύνσεων των Windows και βιβλίο διευθύνσεων για τον τρέχοντα χρήστη των Windows.
5.       Πατάμε Enter σε μια που θέλουμε να επιλέξουμε.
6.       Στην πρώτη επιλογή, μπορούμε να εισάγουμε κατευθείαν τις επαφές μας απευθείας από το αρχείο με επέκταση wap, το οποίο το χρησιμοποιούσαμε σε παλιότερες εκδόσεις των Windows.
Η διαδικασία είναι ίδια όπως παλιά. Δηλαδή κάνουμε διερεύνηση και αφού βρούμε το αρχείο, κάνουμε άνοιγμα και οι επαφές εισάγωνται αυτόματα στον κατάλογο του βιβλίου επαφών του Windows live mail.
7.       Στη δευτερη επιλογή, δηλαδή Βιβλίο διευθύνσεων για τον τρέχοντα χρήστη των Windows, οι επαφές εισάγωνται κατευθείαν από το φάκελο επαφές, ο οποίος βρίσκεται στον κατάλογο User των Windows 7.
8.       Για να εξάγουμε επαφές από το βιβλίο διευθύνσεων του Windows live mail, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω, απλώς όταν θα πατήσουμε το κουμπί Στοιχείο ελέγχου μενού, θα βρούμε με κάτω βελάκι την επιλογή Εξαγωγή και θα ανοίξουμε το υπομενού με δεξί βελάκι.
Θα πρέπει όμως προηγουμένως, να επιλέξουμε όλες τις επαφές από τη λίστα επαφών που εμφανίζεται, πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων Control+Α και μετά να πατήσουμε το κουμπί στοιχείο ελέγχου μενού.
9.       Εδώ μας έχει 2 επιλογές, επαγγελματική κάρτα .vcf και τιμές διαχωρισμένες με κόμματα .csv.
Εμείς, επιλέγουμε την πρώτη επιλογή, Επαγγελματική κάρτα .vcf.
10.   Στη δεντροειδή λίστα που εμφανίζεται, κάνουμε αναζήτηση φακέλου, όπου θέλουμε να εξαχθούν οι επαφές μας, π.χ. στον φάκελο επαφές, στον κατάλογο User των Windows 7.
11.   Βρίσκουμε με το Tab το Okay και πατάμε Space.

Ανάλογη είναι και η διαχείρηση επαφών με το Mozilla thunderbird.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου