Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σημαντική ρύθμιση στα Windows 7:


Η ρύθμιση που περιγράφεται παρακάτω, ισχύει για όσους θέλουν να απενεργοποιήσουν την επιφάνεια του Touch pad από το Laptop τους.
Κυρίως οι αρχάριοι χρήστες, όταν προσπαθούν να γράψουν με το πληκτρολόγιο, επειδή δεν είναι καλά εξοικιωμένοι με το Laptop, την ώρα που γράφουν ακουμπάνε τα χέρια τους στην επιφάνεια του Touch pad, με αποτέλεσμα, επειδή αυτό λειτουργεί με την αφή, να χάνεται το παράθυρο που γράφουν και να μεταφέρονται αλλού, χωρίς να το θέλουν. Με λίγα λόγια, χάνεται η μπάλα.
Για αυτό καλο είναι να απενεργοποιήσουμε την οθόνη του Touch pad, ακολουθώντας τα εξής βήματα:
1.       Από την έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά πίνακας ελέγχου και με τα βελάκια, βρίσκουμε την επιλογή Ποντήκι και πατάμε Enter.
2.       Πατάμε 5 φορές το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab και βρίσκουμε την καρτέλα Ρυθμίσεις συσκευής-Device settings.
3.       Μαρκάρουμε με τα βελάκια τη μία και μοναδική επιλογή, δηλαδή το όνομα του οδηγού της συσκευής κατάδειξης του ποντικιού.
4.       Με το Tab, βρίσκουμε το κουμπί Απενεργοποίηση-Disable και πατάμε Space.
5.       Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.

Για τα Windows 7, όταν θα μπούμε για πρώτη φορά στις ιδιότητες του ποντηκιού, μπορεί ενδεχομένως να εμφανιστεί πινακάκι με την ένδειξη ότι δεν είναι δυνατή η σύνδεση του υλικού και μας ρωτάει εάν θέλουμε να απεγκαταστήσουμε την υπάρχουσα εγκατάσταση και να ξαναεγκαταστήσουμε υλικό.
1.       Εμείς, πρέπει να πατήσουμε στο κουμπί Ναι.
2.       Στη συνέχεια, εμφανίζεται το πλαίσιο απεγκατάστασης του προγράμματος και με το Tab, βρίσκουμε το κουμπί Okay και πατάμε Space.
3.       Κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή.
4.       Κάνουμε αναζήτηση στο Windows update και από τις προαιρετικές ενημερώσεις που θα εμφανιστούν, τσεκάρουμε τον οδηγό εγκατάστασης του ποντικιού και πατάμε στο κουμπί Okay και μετά στο κουμπί Εγκατάσταση.
5.       Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πατάμε στο κουμπί Επανεκκίνηση τώρα.



Οσον αφορά τους χρήστες με Windows xp, μπορούν να κάνουν την παραπάνω ρύθμιση, χωρίς να χρειάζεται να απεγκαταστήσουν και να ξαναεγκαταστήσουν πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου