Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Βασικές ρυθμίσεις στα Windows 7:


Εισαγωγή:

Στο κείμενο που ακολουθεί, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια μία προς μία οι απαραίτητες και βασικές ρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν μετά από Format, ή νέα εγκατάσταση των Windows 7.
Στο παρόν κείμενο, θα μιλήσουμε για την έκδοση Windows 7 Ultimate ελληνικά.
Οι ρυθμίσεις που περιγράφονται παρακάτω, ισχύουν για όλους τους χρήστες, περισσότερο όμως προσφέρονται για διευκόλυνση των ατόμων με απώλεια όρασης και βοηθάνε στην αποτελεσματικότερη πλοήγηση στον υπολογιστή, στην εύκολη πρόσβαση στα μενού και τα προγράμματα, αλλά προσφέρουν επίσης πλήρη και ασφαλή πρόσβαση σε διάφορες νέες υπηρεσίες της Microsoft για τα Windows 7 Ultimate, όπως π.χ. ο Έλεγχος λύσεων, τα προγράμματα και δυνατότητες, Το νέο μενού του Windows Update, κλπ.
Πολλά από τα πλεονεκτήματα των Windows 7 Ultimate, περιγράφονται στις διαδικασίες των ρυθμίσεων που ακολουθούν παρακάτω.
Εδώ όμως, θα αναφέρουμε μερικά βασικά:
1.       Γρήγορο και σταθερό λειτουργικό. Η εκτέλεση των μενού και των εργασιών γίνεται πολύ πιο γρήγορα και με ασφάλεια, σε σχέση με τα XP.
2.       Τα Windows 7 Ultimate, έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν και να εγκαθιστούν Drivers και απαραίτητο λογισμικό, όταν αυτό απαιτείται. Πολλές φορές μάλιστα, όταν συνδέουμε κάποια συσκευή στον υπολογιστή, τα Windows  κάνουν αυτόματη αναζήτηση στο Internet, βρίσκουν και εγκαθιστούν το απαραίτητο Driver.
3.       Με την ενεργοποίηση όλων των δυνατοτήτων των Windows 7 Ultimate, ενεργοποιούνται και οι δυνατότητες του Microsoft Net frame work version 2, 3, 3.5 και 3.5.1 και έτσι δεν χρειάζεται καμία περεταίρω διαδικασία για αυτά.
4.       Προσφέρουν καθαρό και δυνατό ήχο.

Πολλές από τις ρυθμίσεις που περιγράφονται παρακάτω είναι προαιρετικές και είναι στη δικαιοδοσία του κάθε χρήστη αν θα τις κάνει ή όχι.

Α: Μενού έναρξη:

Α1. Κλασικό μενού έναρξη:
Πρόγραμμα Classic shell:

Τα Windows 7 όπως είναι γνωστό, δεν έχουν κλασικό μενού έναρξης, όπως οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows.
Αφού κάνουμε format τον υπολογιστή μας και εγκαταστήσουμε τα Windows 7, η πρώτη μας ενέργεια είναι να κατεβάσουμε και να εκτελέσουμε στον υπολογιστή μας το δωρεάν πρόγραμμα Classic shell, αφού όπως είναι γνωστό τα άτομα με προβλήματα όρασης είναι συνηθισμένοι na κινούνται σε συγκεκριμένο περιβάλλον των Windows.
Για να κατεβάσουμε το Classic shell, θα πρέπει να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα:

Η εγκατάσταση του είναι απλή και εύκολη:
1.       Εκτελούμε το αρχείο και στην πρώτη καρτέλα που εμφανίζεται, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε Space.
2.       Στην επόμενη καρτέλα, βρίσκουμε με τα βελάκια το πλαίσιο της αποδοχής των όρων χρήσης και το μαρκάρουμε, πατώντας το Space.
Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε Space.
3.       Στην επόμενη καρτέλα, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Πλήρης εγκατάσταση και την αφήνουμε ως έχει. Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε space.
4.       Στις επόμενες καρτέλες, δεν πειράζουμε τίποτα, απλώς πατάμε συνέχεια επόμενο. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί τέλος και πατάμε Space.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορούμε πλέον να πλοηγηθούμε στο μενού έναρξης και στα προγράμματα των Windows 7, όπως και με τις παλαιότερες εκδόσεις.

Α2. Βασικές ρυθμίσεις του Classic shell:

1.       Ανοίγουμε το μενού έναρξη, πηγαίνουμε στο μενού ρυθμίσεις και αφού ανοίξουμε το υπομενού με δεξί βελάκι, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Classic start menu και πατάμε Enter.
2.       Στην πρώτη καρτέλα Controls, εμφανίζεται μια λίστα με επιλογές, όπως εμφάνιση και χρήση των κουμπιών Left click, Window key, Sift key, Middle click, κλπ.
3.       Κάτω από κάθε κουμπί υπάρχουν οι επιλογές Nothing, Classic start menu και Windows menu. Εμείς, επιλέγουμε για όλα το Classic start menu, που αυτό σημαίνει ότι όλα θα εμφανίζονται με κλασικό στιλ.
4.       Στη δεύτερη καρτέλα Special items, έχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την εμφάνιση των διαφόρων μενού της έναρξης, όπως των αγαπημένων-Favorites, των πρόσφατων εγγράφων-Recent documents, των αρχείων χρήστη-User files, των Εγγράφων χρήστη-User documents, των εικόνων χρήστη-User pictures, του πίνακα ελέγχου-Control panel, του μενού Συνδέσεις δικτύου-Net work connections, της εμφάνισης εκτυπωτών-Printers, κ.λ.π.
Σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν κάτω από το καθένα 3 επιλογές, όπως Dont display, display as a link και Display as a menu.
Εμείς επιλέγουμε Display as a menu, πατώντας το Space στη συγκεκριμένη επιλογή.
5.       Στην ίδια καρτέλα και στην ίδια λίστα, υπάρχουν ακριβώς από κάτω από όσα αναφέραμε οι επιλογέςΕμφάνιση της εντολής εκτέλεσης-Show run, εμφάνιση βοήθειας και υποστήριξης-Show Help and support, κλπ., οι οποίες ρυθμίσεις είναι προαιρετικές.
Εάν θέλουμε να εμφανίζονται και αυτά, απλώς πατάμε το Space πάνω σε κάθε επιλογή. Καλό είναι να τσεκάρουμε να εμφανίζονται όλες οι επιλογές, διότι θα είναι πολύ πιο εύκολη η πλοήγηση κυρίως για τα άτομα με πρόβλημα όρασης.
6.       Την Τρίτη και την τέταρτη καρτέλα δεν τις πειράζουμε καθόλου. Στην Πέμπτη καρτέλα  skins, έχουμε την ευκαιρία να ρυθμίσουμε το θέμα εμφάνισης των Windows 7. Εδώ υπάρχουν οι επιλογές Χωρίς θέμα-No skins, Κλασικό θέμα-Classic skin, Βασικό θέμα των Windows 7-Windows 7 basic, κλπ.
Εμείς απλώς βρίσκουμε με τα βελάκια το Κλασικό θέμα-Classic skin και το αφήνουμε ως έχει. Για να μεταφερόμαστε από καρτέλα σε καρτέλα, χρησιμοποιούμε πάντα το συνδυασμό πλήκτρων Control+tab.
7.       Τις καρτέλες 6, 7, 8 και 9, δεν τις πειράζουμε καθόλου. Στη δέκατη καρτέλα, Skins for all programs, βρίσκουμε πάλι με τα βελάκια την επιλογή Κλασικό θέμα-Classic skin και αφού τελειώσουμε και με αυτή τη ρύθμιση, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
Το Classic shell ρυθμίστηκε πλέον και όλα δουλεύουν κανονικά.
Έχουμε δηλαδή το μενού έναρξη όπως το ξέραμε, αλλά και τον πίνακα ελέγχου στη διάθεση μας.


Α3. Μενού έναρξη:

Η ρύθμιση αυτή, αφορά κυρίως τους χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν για την πλοήγηση τους το βασικό μενού των Windows 7.
Ωστόσο, οι ρυθμίσεις που γίνονται στην Τρίτη καρτέλα, αφορούν και τους χρήστες με κλασικό μενού, διότι αφορούν το System tray και την εμφάνιση των ειδοποιήσεων.
 Εμείς απλώς θα παραθέσουμε τα βήματα, για όποιον ενδιαφέρεται:
1.       Ενώ βρισκόμαστε στην επιφάνεια εργασίας, πατάμε μια φορά το Tab και βρίσκουμε το κουμπί της έναρξης. Εκεί που βρισκόμαστε, πατάμε το πλήκτρο Application και με πάνω βελάκι, βρίσκουμε την επιλογή ιδιότητες και πατάμε Enter.
2.       Εμφανίζεται η πρώτη καρτέλα του μενού έναρξη. Στην πρώτη επιλογή, υπάρχει το κουμπί της προσαρμογής και απλώς πατάμε το Space επάνω του.
3.       Εδώ οι πρώτες 3 επιλογές, είναι τσεκαρισμένες από μόνες τους και δε χρειάζεται να πειράξουμε τίποτα. Παρακάτω υπάρχουν οι επιλογές Video, Έγγραφα, Εικόνες, Εργαλεία διαχείρισης συστήματος, λήψεις, μουσική, παιχνίδια, πίνακας ελέγχου, προσωπικός φάκελος, τηλεοπτική εγγραφή και υπολογιστής.
Σε κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία, υπάρχουν ακριβώς από κάτω 3 διαθέσιμες επιλογές, εμφάνιση ως μενού, εμφάνιση ως σύνδεση και να μην εμφανίζεται αυτό το στοιχείο.
Εμείς επιλέγουμε σε όλα αυτά εμφάνιση ως μενού.
4.       Ανάμεσα στα παραπάνω στοιχεία, υπάρχουν και στοιχεία με την ένδειξη On και Off.Όσα έχουν την ένδειξη On, απλώς είναι ενεργοποιημένα και όσα έχουν την ένδειξη Off είναι απενεργοποιημένα.
Για να αλλάξουμε την κατάσταση τους, απλώς πατάμε το Space σε κάθε ένα από αυτά. Τέτοια στοιχεία είναι, Βοήθεια, Δίκτυο, Εκτέλεση εντολής, Μενού περιβάλλοντος και μεταφοράς και απόθεσης, επισήμανση πρόσφατα εγκατεστημένων προγραμμάτων, μενού αγαπημένα, Μεγάλα εικονίδια, οικιακή ομάδα, προεπιλεγμένα προγράμματα, πρόσφατα στοιχεία, σύνδεση με, Συσκευές και εκτυπωτές και  ταξινόμηση του μενού όλα τα προγράμματα κατά όνομα.
Τα περισσότερα από αυτά έχουν την ένδειξη Off. Καλό είναι να τα ενεργοποιήσουμε, πατώντας το Space σε κάθε ένα από αυτά, ώστε να έχουν όλα την ένδειξη On.
5.       Αφού ολοκληρώσουμε τις ρυθμίσεις, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις υπάρχουν και στο μενού ρυθμίσεων του Classic shell και περιγράφτηκαν παραπάνω.
6.       Επιστρέφουμε πάλι στην πρώτη καρτέλα του μενού έναρξης.
Πατώντας μια φορά το Tab, υπάρχει η επιλογή Ενέργεια κουμπιού τροφοδοσίας και έχει μαρκαρισμένη την επιλογή Τερματισμός λειτουργίας. Εμείς απλώς το αφήνουμε ως έχει.
7.       Πατώντας μια φορά το Tab, βρίσκουμε την επιλογή Αποθήκευση και εμφάνιση λίστας πρόσφατα ανοιγμένων προγραμμάτων στο μενού έναρξη και πατώντας άλλη μια φορά το Tab, βρίσκουμε την επιλογή αποθήκευση και εμφάνιση πρόσφατα ανοιγμένων στοιχείων στο μενού έναρξη και στη γραμμή εργασιών.
Οι επιλογές αυτές, είναι από μόνες τους μαρκαρισμένες. Εάν θέλουμε να τις ξεμαρκάρουμε, πατάμε το Space σε κάθε μια από αυτές.
8.       Αφού τελειώσουμε και με αυτές τις ρυθμίσεις, πατάμε 2 φορές το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab και πηγαίνουμε στην Τρίτη καρτέλα, γραμμή εργασιών.
9.       Εδώ μας ενδιαφέρει να είναι ξεμαρκαρισμένες οι επιλογές Κλείδωμα της γραμμής εργασιών και αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών. Μας ενδιαφέρει επίσης να είναι μαρκαρισμένη η επιλογή Χρήση μικρών εικονιδίων. Όποιες από αυτές τις επιλογές θέλουμε να τις μαρκάρουμε ή να τις ξεμαρκάρουμε, απλώς πατάμε το Space σε κάθε μια από αυτές.
10.   Πατώντας 3 φορές το Tab, βρίσκουμε το κουμπί Περιοχή ειδοποιήσεων και πατάμε Space.
11.   Εκεί, βρίσκουμε με το Tab την επιλογή Να εμφανίζονται πάντοτε όλα τα εικονίδια και οι ειδοποιήσεις στη γραμμή εργασιών και τη μαρκάρουμε πατώντας το Space.
12.   Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
13.   Επιστρέφουμε πάλι στην κύρια καρτέλα της γραμμής εργασιών. Απλώς βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.

Β: Ρύθμιση των επιλογών φακέλων:

Η ρύθμιση των επιλογών φακέλων στα Windows 7, γίνεται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως και στα XP, απλώς παρουσιάζεται με ορισμένες διαφορές.
Η πρώτη και σημαντική διαφορά, είναι στο ότι και σε αυτή τη ρύθμιση, δεν υπάρχει κλασικό στιλ για την εμφάνιση των φακέλων.
Για να κάνουμε τη σχετική ρύθμιση, ακολουθούμε τα εξής βήματα:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά ανοίγουμε τον πίνακα ελέγχου και τέλος, με τα βελάκια βρίσκουμε την επιλογή Επιλογές φακέλων και πατάμε Enter.
2.       Στην πρώτη καρτέλα Γενικά, τις πρώτες 2 επιλογές τις αφήνουμε ως έχουν. Πατάμε 2 φορές το πλήκτρο Tab και βρίσκουμε την επιλογή Εμφάνιση όλων των φακέλων και την τσεκάρουμε, πατώντας το Space.
3.       Πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab και πηγαίνουμε στη δεύτερη καρτέλα Προβολή.
4.       Εδώ εμφανίζεται μια δενδροειδή λίστα με διαθέσιμες επιλογές, οι οποίες έχουν τις ενδείξεις On και Off, δηλαδή κάποιες από αυτές με την ένδειξη On, είναι ενεργοποιημένες και κάποιες με την ένδειξη Off, είναι απενεργοποιημένες.
5.       Βρίσκουμε με το κάτω βελάκι την επιλογή Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων και την ξεμαρκάρουμε με το Space, ώστε να έχει την ένδειξη Off.
6.       Το ίδιο ξεμαρκάρουμε και την αμέσως παρακάτω επιλογή, Απόκρυψη κενών μονάδων στο φάκελο Υπολογιστής.
7.       Τις επόμενες 4 επιλογές, τις αφήνουμε ως έχουν.
Βρίσκουμε και μαρκάρουμε την επιλογή Εμφάνιση εικονιδίου αρχείου σε μικρογραφίες.
8.       Στη συνέχεια, πατώντας 2 φορές το κάτω βελάκι, βρίσκουμε και μαρκάρουμε την επιλογή Εμφάνιση της πλήρους διαδρομής στη γραμμή τίτλου.
9.       Στη συνέχεια και πάλι με κάτω βελάκι, βρίσκουμε και μαρκάρουμε την επιλογή Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου.
10.   Με κάτω βελάκι, βρίσκουμε και μαρκάρουμε την επιλογή Να εμφανίζονται πάντοτε εικονίδια και ποτέ μικρογραφίες, καθώς επίσης και την αμέσως από κάτω, Να εμφανίζονται πάντα τα μενού.
11.   Τις παρακάτω επιλογές, δεν τις πειράζουμε και τις αφήνουμε ως έχουν, καθώς επίσης, δεν χρειάζεται να πειράξουμε τίποτα από την Τρίτη καρτέλα Αναζήτηση.
12.   Αφού ολοκληρώσουμε όλες τις ρυθμίσεις, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.

Γ: Προσαρμογή, δομή και ανάλυση  της επιφάνειας εργασίας:

Γ1: Προσαρμογή επιφάνειας εργασίας:

Όταν εγκαθιστούμε για πρώτη φορά τα Windows 7, το μόνο εικονίδιο που υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας είναι ο κάδος ανακύκλωσης.
Για να προσαρμόσουμε την επιφάνεια εργασίας, κάνουμε τα εξής βήματα:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις και μετά στον πίνακα ελέγχου.
2.       Με τα βελάκια πάνω και κάτω, βρίσκουμε την επιλογή Εξατομίκευση και πατάμε Enter.
3.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab την επιλογή αλλαγή εικονιδίων επιφάνειας εργασίας και πατάμε Enter.
4.       Στην πρώτη επιλογή, εμφανίζεται μια λίστα με τα  διαθέσιμα εικονίδια, Υπολογιστής, δίκτυο, πίνακας ελέγχου, ο κατάλογος τα Έγγραφα μου αλλά με την ονομασία του υπολογιστή π.χ. User και ο κάδος ανακύκλωσης, ο οποίος είναι τσεκαρισμένος. Εμείς, έχουμε τη δυνατότητα να τσεκάρουμε όσα εικονίδια θέλουμε, ώστε να είναι πλέον διαθέσιμα στην επιφάνεια εργασίας. Για να το κάνουμε αυτό, πατάμε το Space σε κάθε ένα από αυτά.
5.       Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
6.       Τέλος, πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Alt+F4 και βγαίνουμε εντελώς από τον πίνακα ελέγχου.

Γ2: Δομή και ανάλυση της επιφάνειας εργασίας:

Η επιφάνεια εργασίας των Windows 7, παρουσιάζει ορισμένες διαφορές σε σχέση με τα Windows XP που ξέραμε.
Η πρώτη και ουσιαστική διαφορά είναι ότι το εικονίδιο του Internet explorer, δεν είναι πλέον διαθέσιμο στην επιφάνεια εργασίας.
Για να το έχουμε και αυτό διαθέσιμο, κάνουμε τα ακόλουθα:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε στην επιλογή προγράμματα και αφού ανοίξουμε το υπομενού με δεξί βελάκι, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Internet explorer και παραμένουμε επάνω της, χωρίς να πατήσουμε τίποτα.
2.       Στη συνέχεια, ενώ βρισκόμαστε πάνω στην επιλογή Internet explorer, πατάμε το πλήκτρο Application και με τα βελάκια πάνω και κάτω, βρίσκουμε την επιλογή αποστολή προς και ανοίγουμε το υπομενού με δεξί βελάκι.
3.       3. Με τα βελάκια, βρίσκουμε την επιλογή Επιφάνεια εργασίας και πατάμε Enter.
Ο internet explorer είναι πλέον διαθέσιμος στην επιφάνεια εργασίας.
Η δεύτερη διαφορά , παρατηρείται στον κατάλογο User που αναφέρθηκε παραπάνω.
Εδώ, υπάρχουν κατάλογοι όπως Επαφές, λήψεις, Μουσική, εικόνες, αγαπημένα, Τα video μου, Τα έγγραφα μου κ.λ.π
Για παράδειγμα, εάν κάποιος που χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα που κατεβάζει Video, τότε θα βρει τα εν λόγω αρχεία στο φάκελο Τα Video μου.
Όταν επεξεργάζεται κάποιο κείμενο και το αποθηκεύσει, θα το βρει στο φάκελο τα Έγγραφα μου.
Όταν κατεβάζει κάποιο αρχείο από το internet ο προκαθορισμένος φάκελος αποθήκευσης του αρχείου θα είναι ο φάκελος Λήψεις.
Ενώ όταν αποθηκεύσει μια σελίδα του Internet στο φάκελο αγαπημένα, αυτή θα είναι διαθέσιμη στο φάκελο Αγαπημένα.
Η Τρίτη και σημαντική διαφορά που εντοπίζεται και αυτή στο φάκελο User, είναι ο φάκελος appdata, ο μετονομαζόμενος πλέον Documents and settings, τον οποίο δεν τον βρίσκουμε στον τοπικό δίσκο C, αλλά στον φάκελο User, από την επιφάνεια εργασίας.
Ο συγκεκριμένος φάκελος, είναι ο ίδιος όπως και ο γνωστός Documents and settings, απλώς παρουσιάζονται ορισμένες διαφορές ως προς τη δομή του.
Για παράδειγμα, εάν ήθελες να βρεις τον υποφάκελο Temp και να τον καθαρίσεις, έπρεπε να ακολουθήσεις τη διαδρομή:
C:\Documents and settings\User\Local settings\Temp.
Ενώ στα Windows 7, η διαδρομή είναι
Από την επιφάνεια εργασίας, ανοίγουμε το εικονίδιο User, μετά ανοίγουμε τον πρώτο-πρώτο φάκελο Appdata, μετά τον υποφάκελο Local και τέλος τον υποφάκελο Temp.
Διαφορετικά, η διαδρομή είναι:
C:\User\Appdata\Local\Temp.
 Ο φάκελος Appdata, εμφανίζεται στο εικονίδιο User της επιφάνειας εργασίας, αφού κάνουμε τις σχετικές ρυθμίσεις στις επιλογές φακέλων που περιγράφουμε παραπάνω.
Εάν επιλέξουμε να μην εμφανίζονται τα κρυφά αρχεία και οι φάκελοι, τότε ο συγκεκριμένος φάκελος παραμένει κρυφός και δεν εμφανίζεται.

Δ: Λογαριασμοί χρηστών:

Δ1: Κατάργηση του λογαριασμού Asp net machine:
Είναι γνωστό και από τα Windows XP, ότι κάθε φορά που εγκαθιστούσαμε το Microsoft net frame work version 1.1, μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή εμφανιζόταν στην οθόνη πινακάκι, ώστε να επιλέξουμε με ποιόν λογαριασμό θέλουμε να ξεκινήσει ο υπολογιστής και ο μοναδικός λογαριασμός που εμφανιζόταν, ήταν ο δικός μας και μόνο.
Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι το Net frame work 1.1 δημιουργούσε έναν εικονικό λογαριασμό με την ονομασία Asp net machine και χρειαζόταν να τον καταργήσουμε από την επιλογή Λογαριασμοί χρηστών, στον πίνακα ελέγχου.
Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στα Windows 7.
Για να καταργήσουμε τον εν λόγω εικονικό λογαριασμό, κάνουμε τα εξής:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, πίνακας ελέγχου και με τα βελάκια, βρίσκουμε την επιλογή Λογαριασμοί χρηστών και πατάμε Enter.
2.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab την επιλογή Διαχείριση άλλου λογαριασμού χρήστη και πατάμε Enter.
3.       Εδώ εμφανίζεται η λίστα με τους διαθέσιμους λογαριασμούς, όπου μέσα σε αυτούς είναι και αυτός που θέλουμε να καταργήσουμε. Αφού τον βρούμε με τα βελάκια, πατάμε το Space επάνω του.
4.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab την επιλογή Διαγραφή του λογαριασμού και πατάμε Space.
5.       Μετά, πατάμε στο κουμπί Διαγραφή αρχείων και στη συνέχεια στο κουμπί Διαγραφή λογαριασμού.
6.       Τέλος, πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Alt+F4 και κλείνουμε όλα τα ανοιχτά παράθυρα.

Δ2: Αλλαγή ρυθμίσεων ελέγχου λογαριασμού χρήστη:

Κάθε φορά που προσπαθούμε να εγκαταστήσουμε κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή μας, ή κάθε φορά που θέλουμε να αλλάξουμε μια ρύθμιση, ή να καταργήσουμε κάποιο λογισμικό, εμφανίζεται ένα πινακάκι με την ένδειξη Security Windows και πρέπει κάθε φορά να πατάμε το κουμπί συνέχεια, ώστε να προχωράει η διαδικασία που εκτελούμε.
Για να απαλλαγούμε μια για πάντα από το συγκεκριμένο πινακάκι, αλλά και για να έχουμε τη δυνατότητα να εγκαθιστούμε οποιοδήποτε πρόγραμμα στον υπολογιστή μας, θα πρέπει να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις ελέγχου λογαριασμού χρήστη, κάνοντας τα ακόλουθα:
1.        Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά πίνακας ελέγχου και με το κάτω βελάκι, βρίσκουμε την επιλογή Λογαριασμοί χρηστών και πατάμε Enter.
2.       Με το πλήκτρο Tab, βρίσκουμε την επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων ελέγχου λογαριασμού χρήστη και πατάμε Enter.
3.       Στη συνέχεια, πατώντας μια φορά το Tab, βρίσκουμε το πλαίσιο ελέγχου, όπου εκεί υπάρχει ένας ροστάτης ρύθμισης, τον οποίο και μετακινούμε με πάνω και κάτω βελάκι. Εμείς ρυθμίζουμε τον εν λόγω ροστάτη στο 0 τοις 100, με το κάτω βελάκι.
4.       Στη συνέχεια, Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
5.       Τέλος, πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Alt+F4 και κλείνουμε όλα τα παράθυρα.
6.       Κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας, για να ισχύσουν οι αλλαγές.

Ε: Σύνδεση στο Internet:

Ε1: Σύνδεση του υπολογιστή στο internet μέσο ενσύρματης κάρτας δικτύου:
Για να συνδέσουμε τον υπολογιστή μας στο internet με ενσύρματο τρόπο, αρκεί να συνδέσουμε το καλώδιο δικτύου στην υποδοχή της κάρτας δικτύου του υπολογιστή μας και στο Modem rooter.
Στη συνέχεια, είτε μέσο του CD εγκατάστασης του Rooter, είτε μέσο του Explorer, μπαίνοντας στη σελίδα του Rooter και κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις, συνδεόμαστε αυτόματα στο Internet.
Στην περίπτωση που χρειάζεται να ρυθμίσουμε κάποια πρωτόκολλα εγκατάστασης της σύνδεσης μας, τότε κάνουμε τα εξής βήματα:
1.       Από το μενού Έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, έπειτα συνδέσεις δικτύου και στη συνέχεια, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Τοπική σύνδεση δικτύου και πατώντας το Application, βρίσκουμε με πάνω βελάκι την επιλογή Ιδιότητες και πατάμε Enter.
2.       Στην πρώτη καρτέλα Δίκτυο, υπάρχει μια λίστα με διαθέσιμα πρωτόκολλα. Η διαφορά με τα Windows XP, είναι ότι εδώ μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 2 εκδόσεις πρωτόκολλων, την έκδοση 6 TCPIPV6 και την έκδοση 4 TCPIPV4.
3.       Αφού επιλέξουμε αυτή που θέλουμε, συνήθως είναι η έκδοση 4, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί ιδιότητες και πατάμε Space.
4.       Εδώ ρυθμίζουμε όλες τις παραμέτρους, όπως το κάναμε και στα XP, π.χ. τον διακομιστεί DNS, τον εφεδρικό διακομιστεί DNS, Sub net mask, την διεύθυνση IP, κ.λ.π.
5.       Αφού συμπληρώσουμε όλα τα απαιτούμενα, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
6.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Κλείσιμο και πατάμε Space.

Ε2: Σύνδεση του υπολογιστή με ασύρματο τρόπο:
Για να συνδέσουμε τον υπολογιστή μας στο internet μέσω της ασύρματης κάρτας δικτύου, κάνουμε τα ακόλουθα:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά συνδέσεις δικτύου και στη συνέχεια, βρίσκουμε την επιλογή Ασύρματη σύνδεση και πατώντας το Application, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Σύνδεση-Αποσύνδεση και πατάμε Enter.
2.       Στη συνέχεια, εμφανίζεται μια λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα. Με τα βελάκια, βρίσκουμε το δίκτυο που μας ενδιαφέρει και στη συνέχεια πατάμε Enter.
3.       Έπειτα εμφανίζεται ένα κουμπί με την ένδειξη Σύνδεση και πατάμε Enter.
4.       Εάν το δίκτυο που θέλουμε να συνδεθούμε απαιτεί κλειδί δικτύου, τότε εμφανίζεται ένα κενό πλαίσιο, όπου πληκτρολογούμε τον κωδικό και αφού τελειώσουμε, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Enter.
5.       Εάν το δίκτυο είναι ελεύθερο, τότε βρίσκουμε με το Tab το κουμπί σύνδεση παρόλα αυτά και πατάμε Space.
6.       Μόλις ολοκληρωθεί η σύνδεση, εμφανίζεται ένα πινακάκι και μας δίνει 2 επιλογές, εάν θέλουμε να εντάξουμε την εν λόγω σύνδεση σε δημόσιο δίκτυο, ή σε οικιακό. Εμείς συνήθως επιλέγουμε δημόσιο δίκτυο και πατάμε Space στην εν λόγω επιλογή.
7.       Τέλος, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί κλείσιμο και πατάμε Space.

Για να καταργήσουμε την ασύρματη σύνδεση που έχουμε προσθέσει, ακολουθούμε τα εξής βήματα:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά πίνακας ελέγχου και στη συνέχεια, βρίσκουμε με τα βελάκια την επιλογή Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης και πατάμε Enter.
2.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab την επιλογή διαχείριση ασύρματου δικτύου και πατάμε Enter.
3.       Εδώ εμφανίζεται η λίστα των ασύρματων συνδέσεων που προσθέσαμε, ή έστω η μία  και μοναδική σύνδεση.
4.       Για να την καταργήσουμε αφού την επιλέξουμε, είτε πατάμε το πλήκτρο Delete, είτε βρίσκουμε με το Tab το κουμπί κατάργηση και πατάμε Space.
5.       Τέλος, πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Alt+F4 και κλείνουμε όλα τα ανοιχτά παράθυρα.

Ε3: Σύνδεση στο Internet μέσω τηλεφώνου:
Για να συνδέσουμε τον υπολογιστή μας στο Internet μέσω τηλεφώνου, ακολουθούμε τα εξής βήματα:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε Ρυθμίσεις, μετά πίνακας ελέγχου και στη συνέχεια με τα βελάκια, βρίσκουμε την επιλογή Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης και πατάμε Enter.
2.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab την επιλογή Ρύθμιση νέας σύνδεσης ή δικτύου και πατάμε Enter.
3.       Εδώ υπάρχει μια λίστα με 6 επιλογές. Εμείς επιλέγουμεΔημιουργείστε μια Σύνδεση μέσω τηλεφώνου.
4.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί επόμενο και πατάμε Enter.
5.       Στη φόρμα που εμφανίζεται, συμπληρώνουμε όλα τα απαραίτητα πεδία, όπως Αριθμός τηλεφώνου, όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης και τσεκάρουμε επίσης τα 2 πλαίσια της απομνημόνευσης κωδικού πρόσβασης και του πλαισίου Να επιτρέπεται σε άλλα άτομα να χρησιμοποιούν αυτή τη σύνδεση.
6.       Αφού ολοκληρώσουμε τη συμπλήρωση όλης της φόρμας, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί σύνδεση και πατάμε Space.
7.       Δημιουργείται ένα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας με το όνομα Σύνδεση μέσω τηλεφώνου. Από εκεί έχουμε τη δυνατότητα να συνδεόμαστε στο internet, όπως γινόταν και παλαιότερα με τα XP.

Ε4: Ιδιότητες Modem:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά πίνακας ελέγχου και στη συνέχεια με τα βελάκια, βρίσκουμε την επιλογή Τηλέφωνο και Modem και πατάμε Enter.
2.       Εδώ, όταν μπαίνουμε στην εν λόγω καρτέλα για πρώτη φορά, μας ζητάει πληροφορίες τοποθεσίας, όπως γινόταν και στα XP. Από μόνο του έχει προεπιλεγμένη τη χώρα π.χ. Ελλάδα, ή και τον τρόπο κλήσης, π.χ. Τονική κλήση. Εμείς, δεν πειράζουμε τίποτα από όλα αυτά. Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Enter.
3.       Τέλος, βρίσκουμε πάλι με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Enter και κλίνουμε το παράθυρο αυτής της καρτέλας.

ΣΤ: Επιλογές internet:

Στις τελευταίες εκδόσεις των Windows, δηλαδή στα Vista και στα 7, για να εγκατασταθούν με επιτυχία οι ενημερώσεις που λαμβάνονται από το Windows update και το Microsoft update, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες απαραίτητες ρυθμίσεις.
Μια από αυτές, είναι και οι ρυθμίσεις των επιλογών του Internet.
Ο Internet explorer, από προεπιλογή του, έχει ως αρχική σελίδα τη σελίδα του MSN. Συνήθως για την ευκολία μας, θέλουμε τον Internet explorer να εμφανίζεται με κενή σελίδα.
Για να το ρυθμίσουμε αυτό, κάνουμε τα ακόλουθα:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά πίνακας ελέγχου και στη συνέχεια, με τα βελάκια βρίσκουμε την επιλογή Επιλογές Internet και πατάμε Enter.
2.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Χρήση κενής και πατάμε Space.
Η επόμενη ρύθμιση που πρέπει να γίνει, αφορά τις αξιόπιστες τοποθεσίες και συγκεκριμένα, θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε την επαλήθευση HTTPS, ώστε να μη μπλοκάρεται η λήψη ενημερώσεων από τη Microsoft.
3.       Πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab και πηγαίνουμε στην καρτέλα Ασφάλεια.
4.       Στην πρώτη-πρώτη επιλογή, πατάμε 3 φορές το δεξί βελάκι και βρίσκουμε την ενότητα Αξιόπιστες τοποθεσίες.
5.       Με το Tab, βρίσκουμε το κουμπί Τοποθεσίες και πατάμε Space.
6.       Στη συνέχεια πάλι με το Tab, βρίσκουμε την επιλογή Απαίτηση επαλήθευσης HTTPS, για όλες τις τοποθεσίες και τη ξεμαρκάρουμε, πατώντας το Space.
7.       Έπειτα, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Κλείσιμο και πατάμε Space.
8.       Τέλος, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.


Ζ: Προγράμματα και δυνατότητες και τείχος προστασίας:

Ζ1: Προγράμματα και δυνατότητες:
Μια από τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν στα Windows 7 και δεν υπήρχε στα XP, είναι η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση, ρυθμίζει το Microsoft net frame work, το Internet information services, τις δυνατότητες του Fax των Windows, τα πολυμέσα, την ασφάλεια του internet και τις δυνατότητες του, κ.λ.π.
Η ρύθμιση αυτή, όπως και η ρύθμιση του τείχους προστασίας των Windows, είναι απαραίτητες για την αποδοτικότερη επικοινωνία του υπολογιστή με το διαδίκτυο.
Για να κάνουμε αυτή τη ρύθμιση, ακολουθούμε τα εξής βήματα:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά πίνακας ελέγχου και με τα βελάκια, βρίσκουμε την επιλογή Προγράμματα και δυνατότητες και πατάμε Enter.
2.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab την επιλογή Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows και πατάμε Enter.
3.       Σε μερικά δευτερόλεπτα, εμφανίζεται μια δενδροειδή λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές, η οποία είναι της μορφή open Close. Όσα στοιχεία είναι κλειστά και έχουν την ένδειξη Close, τα ανοίγουμε με δεξί βελάκι και μαρκάρουμε ότι βρούμε ξεμαρκαρισμένο.
4.        Καλό είναι, όσες δεν είναι μαρκαρισμένες να τις μαρκάρουμε πατώντας το Space και να μην ξεμαρκάρουμε καμία από αυτές.
5.       Αφού ολοκληρώσουμε όλη τη διαδικασία, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
6.       Περιμένουμε περίπου 5 λεπτά και μώλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, επιστρέφουμε αυτόματα στις κεντρικές καρτέλες του πίνακα ελέγχου. Τότε πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Alt+F4 και κλείνουμε όλα τα ανοιχτά παράθυρα.

Ζ2: Ρύθμιση του τείχους προστασίας:
Για να ρυθμίσουμε το τείχος προστασίας των Windows, κάνουμε τα εξής βήματα:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά πίνακας ελέγχου και με τα βελάκια, βρίσκουμε την επιλογή Τείχος προστασίας των Windows και πατάμε Enter.
2.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab την επιλογή Επιτρεπόμενη λίστα προγραμμάτων και πατάμε Space.
3.       Εδώ μαρκάρουμε όσες επιλογές είναι μαρκαρισμένες και δεν ξεμαρκάρουμε τίποτα.
4.       Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
5.       Τέλος, πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Alt+F4 και κλείνουμε όλα τα ανοιχτά παράθυρα.

Οι ρυθμίσεις του τείχους προστασίας, καθώς και των δυνατοτήτων των Windows, βοηθούν και στη λήψη ενημερώσεων από το Microsoft Update.
Εκτός μάλιστα από το ότι δεν προκαλείται κανένα σφάλμα κατά την εγκατάσταση των ενημερώσεων,  λαμβάνονται ακόμα περισσότερες κρίσιμες ενημερώσεις.

Η: Κέντρο ενεργειών:

Η1: Ρύθμιση του κέντρου ενεργειών:
Το κέντρο ενεργειών, είναι το πλέον μετονομαζόμενο μενού Ειδοποιήσεις ασφαλείας, το οποίο υπήρχε στα XP και μετονομάστηκε σε κέντρο ενεργειών στα Windows Vista και στα Windows 7.
Στο κέντρο ενεργειών λοιπόν, εμφανίζονται μηνύματα ασφαλείας και ειδοποιήσεις που μας προτρέπουν να αλλάξουμε κάποιες ρυθμίσεις του υπολογιστή που κάναμε, όπως την αλλαγή ελέγχου λογαριασμού χρήστη που περιγράψαμε παραπάνω.
Επίσης, όταν δεν έχουμε εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα Antivirus, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα.
Τα μηνύματα αυτά, εμφανίζονται στο System tray.
Για να τα απενεργοποιήσουμε κάνουμε τα ακόλουθα:
1.       Από το μενού έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά πίνακας ελέγχου και με τα βελάκια, βρίσκουμε την επιλογή Κέντρο ενεργειών και πατάμε Enter.
2.       Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Ασφάλεια και πατάμε Space.
3.       Εμφανίζεται πινακάκι το οποίο μας λέει ότι δεν έχουμε εγκατεστημένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Εμείς βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Έχω πρόγραμμα προστασίας και θα το παρακολουθώ μόνος μου και πατάμε Space.
Η δεύτερη ρύθμιση, αφορά την αλλαγή ελέγχου λογαριασμού χρήστη που κάναμε.
4.       Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Απενεργοποίηση μηνυμάτων ελέγχου λογαριασμού χρήστη και πατάμε Space.
Με τις παραπάνω ρυθμίσεις, απαλλασσόμαστε μια για πάντα από τα ενοχλητικά μηνύματα που εμφανίζονται στο System tray.
Τις παραπάνω ρυθμίσεις, έχουμε τη δυνατότητα να τις εκτελέσουμε επιτόπου, δηλαδή με το που εμφανίζονται τα σχετικά μηνύματα στο System tray, απλώς πατώντας το Enter, σε κάθε μήνυμα που θα εμφανιστεί.

Η2: Μενού συντήρηση:
Το μενού συντήρηση, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Windows Vista και υπάρχει ακόμα πιο εξελιγμένο στα Windows 7.
Στο μενού αυτό, έχουμε τη δυνατότητα μέσω της υπηρεσίας έλεγχος σφαλμάτων και εύρεσης λύσεων της Microsoft, να βρούμε τυχόν Drivers που λείπουν από το σύστημα μας, αλλά και απαραίτητα λογισμικά υποστήριξης, όπως για το Flash media driver, για σύνδεση κινητών τηλεφώνων μέσω Bluetooth, π.χ. Nokia PC suit, κ.λ.π
Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των δυνατοτήτων των Windows που περιγράφτηκε  παραπάνω.
Τα Windows 7, κάθε φορά που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, ή διαπιστώνουν ότι ο υπολογιστής μας χρειάζεται Drivers ή άλλο λογισμικό, στέλνουν τις σχετικές πληροφορίες στη Microsoft και όταν υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στο System tray.
Εμείς, πατάμε στο σχετικό μήνυμα και εμφανίζεται πλαίσιο με τις πληροφορίες της λύσης του προβλήματος που εντοπίστηκε.
Πατάμε Enter στο σχετικό πλαίσιο και ανοίγει επιτόπου η σελίδα όπου μπορούμε να κατεβάσουμε το σχετικό Driver ή λογισμικό.
Αν πάλι θέλουμε να κάνουμε έλεγχο για λύσεις από μόνοι μας, ακολουθούμε τα εξής βήματα:
1.       Βρίσκουμε το κέντρο ενεργειών από τον πίνακα ελέγχου, όπως περιγράψαμε παραπάνω και με το Tab, βρίσκουμε το κουμπί Συντήρηση και πατάμε Space.
2.       Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί έλεγχος για λύσεις και πατάμε Space.
3.       Περιμένουμε περίπου 1 λεπτό και ανάλογα το μήνυμα που θα εμφανιστή. Δηλαδή εάν μας πει ότι δεν βρέθηκαν λύσεις, απλώς πατάμε Okay και κλείνουμε το παράθυρο με Alt+F4.
Ενώ εάν βρεθεί κάτι, απλώς πατάμε Enter στο σχετικό μήνυμα, όπως περιγράψαμε παραπάνω.
4.       Ένας άλλος τρόπος για να μπούμε στο κέντρο ενεργειών, είναι μέσα από την καρτέλα Ιδιότητες συστήματος του υπολογιστή μας, πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων Alt+Enter, πάνω στο εικονίδιο Υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας.
5.       Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Κέντρο ενεργειών και πατάμε Space και ξαναμπαίνουμε στο ίδιο μενού.
6.       Επίσης, το μενού συντήρηση μπορούμε να το βρούμε και μέσα από τα προγράμματα, δηλαδή Έναρξη, Προγράμματα και τέλος συντήρηση, όπου μπαίνουμε πάλι στο ίδιο μενού, όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Θ: Ρυθμίσεις Ήχου:

Θ1: Ρύθμιση έντασης αναπαραγωγής και μικροφώνου:
1.Από το μενού Έναρξη, πηγαίνουμε ρυθμίσεις, μετά πίνακας ελέγχου και με τα βελάκια, βρίσκουμε την επιλογή Ήχος και πατάμε Enter.
2. Εμφανίζεται η πρώτη καρτέλα, Αναπαραγωγή. Στην πρώτη επιλογή βρίσκουμε με τα βελάκια Ηχεία και μετά με το Tab, βρίσκουμε το κουμπί ιδιότητες και πατάμε Space.
3. Στη συνέχεια, πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab, για να μεταβούμε στην καρτέλα Επίπεδα.
4. Εδώ, ρυθμίζουμε όλες τις εντάσεις στο 100 τοις 100.
5. Τέλος, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
6. Επιστρέφουμε πάλι στη βασική καρτέλα της αναπαραγωγής. Πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab και πηγαίνουμε στην καρτέλα Ηχογράφηση.
7. Στην πρώτη επιλογή βρίσκουμε με τα βελάκια Μικρόφωνο και μετά με το Tab, βρίσκουμε το κουμπί ιδιότητες και πατάμε Space.
8. Πατάμε 2 φορές το συνδυασμό πλήκτρων Control+Tab και πηγαίνουμε στην καρτέλα Επίπεδα.
9. Ρυθμίζουμε και εδώ τις εντάσεις να είναι στο 100 τοις 100.
10. Βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
11. Τέλος, βρίσκουμε ξανά με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space, για να βγούμε από όλα τα παράθυρα.
Η ρύθμιση του ήχου έγινε.

Θ2: Εικονίδιο της έντασης στο System tray:
Όπως στα XP, Έτσι και στα Windows 7 υπάρχει εικονίδιο έντασης ήχου στο System tray.
Το βασικό όμως πλεονέκτημα που υπάρχει εδώ, είναι ότι υπάρχει χωριστός ροστάτης έντασης για το κάθε μέσο που λειτουργεί εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή μας.
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα:
Δουλεύουμε τον υπολογιστή μας με το Jaws και ακούμε κάποιο τραγούδι με το Winamp, ή το Windows media player.
1.       Από το System tray, βρίσκουμε με τα βελάκια το εικονίδιο Ηχεία και πατάμε Enter.
2.       Στη συνέχεια, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί μείκτης και πατάμε Space.
3.       Εδώ, θα βρούμε ροστάτες ρύθμισης έντασης ήχου, για την κύρια ένταση του υπολογιστή μας, για το Application file for Jaws, για το Winamp ή το Windows media player, αλλά και ροστάτη ρύθμισης ήχου για τους ήχους των Windows.
4.       Αφού ρυθμίσουμε την κάθε ένταση όπως θέλουμε εμείς, πατάμε το συνδυασμό πλήκτρων Alt+F4 και κλείνουμε το παράθυρο.

Ι: Windows update και Microsoft Update:

Ι1: Εγκατάσταση του Microsoft Update:
Για να εγκαταστήσουμε το Microsoft Update, έχουμε 2 τρόπους.
Ο πρώτος είναι να κατεβάσουμε και να εκτελέσουμε το Microsoft Silver lite.
1.       Για να κατεβάσουμε το Silver lite, θα πρέπει να επισκεφτούμε την τοποθεσία της Microsoft στο:

2.       Μόλις ανοίξει η σελίδα, θα πατήσουμε στο Link Κατεβάστε δοκιμάστε και μετά στο Link Microsoft Download centre.
3.       Στο πάνω-πάνω μέρος της σελίδας, θα πατήσουμε στο Link Κάντε click εδώ για να εγκαταστήσετε το Silver lite.
4.       Στο παράθυρο λήψης  που θα ανοίξει, επιλέγουμε αποθήκευση αρχείου.
5.       Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, κλείνουμε τη σελίδα και πάμε να εκτελέσουμε το αρχείο, το οποίο αποθηκεύτηκε στο φάκελο Λήψεις, στον κατάλογο User, ο οποίος βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίες.
6.       Εκτελούμε το αρχείο του Silver lite και στις καρτέλες που θα εμφανίζονται, θα πατάμε συνέχεια επόμενο και μώλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα πατήσουμε κλείσιμο και αυτό ήταν όλο.
Το Microsoft Update, έχει είδη εγκατασταθεί στον υπολογιστή μας.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να επισκεφτούμε την τοποθεσία της Microsoft στο:
www.update.microsoft.com/microsoftupdate/.../default.aspx?...

Εδώ, θα βρούμε και θα μαρκάρουμε το πλαίσιο αποδοχής όρων χρήσης και θα πατήσουμε το κουμπί Εγκατάσταση.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος τρόπος είναι και ο καλύτερος, διότι το Silver lite, εκτώς ότι εγκαθιστά το Microsoft Update, προσφέρει πλήρη υποστήριξη στην αναπαραγωγή ήχων και εικόνων από ιστοσελίδες του Internet και επιπλέον προσφέρει πλήρη υποστήριξη στα γραφικά των σελίδων.

Ι2: Λειτουργία του Windows Update.
Το Windows Update, παρουσιάζεται πλέον με τη μορφή μενού του υπολογιστή και όχι ως ιστοσελίδα όπως στα XP.
Η πλοήγηση στο νέο Windows Update είναι πολύ πιο εύκολη. Τα μόνα πλήκτρα που χρησιμοποιούνται, είναι το Tab και το Space.
1.       Μόλις ανοίξουμε για πρώτη φορά το Windows Update από το μενού έναρξη όπως ξέρουμε, θα ψάξουμε και θα βρούμε με το Tab το κουμπί λεπτομέρειες και θα πατήσουμε Space επάνω του.
2.Στη συνέχεια, θα ψάξουμε και θα βρούμε το κουμπί λήψη και εγκατάσταση των προτεινόμενων ενημερώσεων το ίδιο όπως και οι σημαντικές και θα πατήσουμε Space επάνω του.
Αυτό θα γίνει μόνο για την πρώτη φορά που θα ανοίξουμε το Windows update.
Μια άλλη ρύθμιση που πρέπει να γίνει, αφορά τις ειδοποιήσεις του Windows Update, όπως γινόταν και στα XP.
1.       Ενώ βρισκόμαστε στο μενού του Windows Update, βρίσκουμε με το Tab την επιλογή αλλαγή ρυθμίσεων και πατάμε Space.
2.       Βρίσκουμε με το Tab την επιλογή λήψη ενημερώσεων και επιλέγουμε από το πλαίσιο πολλαπλών επιλογών (Combo box) την επιλογή αυτόματη λήψη των ενημερώσεων, αλλά να έχω τη δυνατότητα να επιλέξω.
3.       Τέλος, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.

Πλοήγηση στο Windows Update:
1.       Ενώ βρισκόμαστε στο μενού του Windows update, θα βρούμε το κουμπί Έλεγχος για νέες ενημερώσεις και θα πατήσουμε Space.
2.       Αφού περιμένουμε 1 με 2 λεπτά, θα εμφανιστούν 2 λίστες. Η Πρώτη περιέχει όλες τις σημαντικές και προτεινόμενες ενημερώσεις και η δεύτερη λίστα περιλαμβάνει όλες τις προαιρετικές ενημερώσεις.
3.       Πατώντας το Space σε κάθε μια λίστα, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ποιες ενημερώσεις θέλουμε να εγκαταστήσουμε και ποιες όχι. Όσες δεν θέλουμε να εγκατασταθούν, τις ξεμαρκάρουμε πατώντας το Space, ενώ όσες θέλουμε να εγκατασταθούν, τις μαρκάρουμε πάλι με το Space.
4.       Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Okay και πατάμε Space.
5.       Τέλος, βρίσκουμε με το Tab το κουμπί Εγκατάσταση και πατάμε Space.
6.       Περιμένουμε για αρκετά λεπτά και αφού γίνει η λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων, θα εμφανιστή το κουμπί Επανεκκίνηση τώρα και εκεί πατάμε Space.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου